ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Έρη Κάκκαβα: A life journey in couture…

Η μόδα υπήρξε πάντα το μεγάλο πάθος της Έρης Κάκκαβα. Το 1966 άνοιξε την πρώτη της μπουτίκ στο Κολωνάκι, σην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ όπου προωθούσε την δική της κολεξιόν ρούχων με το όνομα “Jade”. Ναός, όχι αστεία…

092          2100 euro

Ήταν η πρώτη -στην κυριολεξία- που έφερε στην Ελληνική αγορά τη μόδα από το Παρίσι, εισάγοντας την πολύ γνωστή φίρμα ρούχων της δημοφιλούς Γαλλίδας ηθοποιού “Sylvie Vartan, η οποία είχε μεγάλη απήχηση στις κομψές Αθηναίες. Αμέσως μετά δημιούργησε τις μπουτίκ Lanvin, Courregges και Guy Laroche που την καθιέρωσαν σαν την πρώτη γυναίκα επιχειρηματία της μόδας που εισήγαγε τις πολυτελείς γαλλικές φίρμες και την διεθνή haute couture στην Ελλάδα.

057 1300 euro   056 880 euro
Το 1982 η Έρη Κάκκαβα διέκρινε το ότι η μόδα είχε αρχίσει να «μεταφέρεται» από το Παρίσι στο Μιλάνο και εκτίμησε ότι αυτό θα διαρκούσε για τα επόμενα – τουλάχιστον – είκοσι χρόνια. Διέκρινε επίσης, ότι ο ταχύτατα ανερχόμενος τότε Ιταλός σχεδιαστής Gianni Versace επρόκειτο να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής αυτής της εποχής.
Η θρυλική μπουτίκ “Galleries JADE’’ στην Αναγνωστοπούλου 3 γίνεται αμέσως το σημείο συνάντησης όλων των κομψών γυναικών που λατρεύουν τη μόδα και τις δημιουργίες του Gianni Versace αλλά και άλλων μεγάλων σημαντικών σχεδιαστών όπως o Gianfranco Ferre, των οποίων η Έρη Κάκκαβα υπήρξε αποκλειστική αντιπρόσωπος.

TB3A4747ok
Πέρα από την όμορφη, δυναμική παρουσία της και την επιτυχημένη πορεία της στο χώρο των επιχειρήσεων, η Έρη Κάκκαβα ήταν και είναι πραγματική λάτρης της καλλιτεχνικής πλευράς της μόδας και έχει δημιουργήσει μία προσωπική συλλογή με μοναδικές δημιουργίες του μεγάλου σχεδιαστή.

ok
Μέρος της συλλογής αυτής παρουσιάζεται στη Μύκονο, σε έκθεση από 28 έως και σήμερα 31 Ιουλίου στο Ξενοδοχείο Cavo Tagoo.
Τον Σεπτέμβριο η συλλογή θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα παρουσιαστεί σε εκθέσεις στις πόλεις Los Angeles, Las Vegas και θα κλείσει στο Miami, την αγαπημένη πόλη του Versace, η οποία ενέπνευσε και μία από τις πιο επιτυχημένες συλλογές του.
Μέρος των εσόδων από την πώληση των σπάνιων και μοναδικών αυτών δημιουργιών θα διατεθεί για τους σκοπούς του φιλανθρωπικού σωματείου «Οι φίλοι του παιδιού».

error: Content is protected !!