Το έργο “Old Money” της Στέλλας Καπεζάνου, μία κριτική στην κοινωνία του σήμερα!

29/05/2014 • ART

Έγραφα χθες βράδυ για την 7η Μπιενάλε των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη. Όπως και στις προηγούμενες Μπιενάλε, οι φοιτητές αποτυπώνουν στο έργο τους, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο, τους προβληματισμούς τους και την εξαιρετική εκπαιδευτική διαδικασία που τους προσφέρουν οι σχολές τους. Αφαιρετικά ή συγκεκριμένα, τα έργα διαθέτουν υψηλή ποιότητα και μεγάλη ευαισθησία, η οποία διακρίνει τους νέους καλλιτέχνες στα πρώτα τους βήματα. Άλλωστε, η Μπιενάλε είναι ένα βήμα να εκφραστούν τα νέα παιδιά εκτός της οργανωμένης αγοράς της τέχνης, η οποία είναι ιδιαίτερα επαχθής μέσα στις συνθήκες της οξύτατης οικονομικής κρίσης που επικρατούν στη χώρα.

Βλέπω ένα ένα τα έργα και ξεχωρίζω αυτό…

Το έργο "Old Money" της Στέλλας Καπεζάνου

Το έργο “Old Money” της Στέλλας Καπεζάνου

Τίτλος του, “Old money”, ελαιογραφία σε καμβά, σε διάσταση 200X180, θα μπορούσε κανείς να το αποκαλέσει intellectual figuration και να το διαβάσει ως κριτική στην κοινωνία του σήμερα, είναι της Στέλλας Καπεζάνου.
“θα είναι on display, επέλεξαν 40 έργα ανάμεσα από 160, τα 30 θα εκτίθενται και άλλα 10 θα συμπεριλαμβανονται στον καταλογο της εκθεσης. Είναι το πρώτο απο μια σειρά έργων που δουλεύω φέτος, στο ίδιο εννοιολογικό πλαίσιο” μου λέει η Στέλλα.

Για δέκα μέρες οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν με τα έργα τους ένα ελεύθερο διάλογο με τους επισκέπτες της έκθεσης, οι οποίοι με τη σειρά τους θα απολαύσουν τις αισθητικές αναζητήσεις του κάθε δημιουργού και θα προβληματιστούν πάνω στα ζητήματα που θέτει.

Συγχαρητήρια φιλενάδα…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons