Επιτυχημένη αντιμετώπιση για τον πόνο στη μέση και στον αυχένα!

01/10/2019 • MAKE, PEOPLE

Δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις, αλλά αν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου (πιθανόν και της νύχτας σου) σε βρίσκει καθισμένο στο γραφείο σου και σκυμμένο μπροστά σε μία οθόνη υπολογιστή, τότε το πιο πιθανό είναι πως αυτό που θα σου πω σε ενδιαφέρει.
Και το ξέρω, γιατί this is the story of my life, και έστω κι αν όλοι ξέρουμε για τη μάστιγα της καθιστικής ζωής -sitting is the new smoking, get up and move!- και για το πόσο λάθος καθόμαστε με τις ώρες -τόσες πολλές που τελικά περνάμε ολόκληρη η ζωή μας μπροστά σε μία οθόνη-, το αντιλαμβανόμαστε the hard way, μόλις ξεκινήσουν οι πόνοι στην μέση και στον αυχένα. Στην αρχή θα βρεθεί ένας θεραπευτής κατά την διάρκεια Thai ή back & shoulder Massage σε κάποιο Spa που θα σου επισημάνει την προσοχή, δεν θα του δώσεις και μεγάλη σημασία, μετά μπορεί να καταφύγεις σε κάποιο μυοχαλαρωτικό, αν είσαι αμελής με όλα τα προειδοποιητικά καμπανάκια που ηχούν στα αυτιά σου, θα συνεχίσεις να υποφέρεις αποκλείοντας από την καθημερινότητα σου μεγάλο αριθμό δραστηριοτήτων, από το πιο απλό όπως να σηκώσεις το παιδί σου αγκαλιά, έως το πιο αναγκαίο όπως να πας στο γυμναστήριο, αν είσαι τυχερός, θα γνωρίσεις τον Professor Βασίλειο Ζέρρη ή θα ακούσεις από κάποιον ευτυχή ασθενή του για αυτόν και για την ομάδα του, που επιτυγχάνουν την ελάχιστα επεμβατική νευροχειρουργική σπονδυλικής στήλης.

Τα κοινά μας σχολεία και επίσης κοινές παρέες έφεραν την τύχη με το μέρος μου, κι έτσι Παρασκευή μεσημέρι, την Παρασκευή που μας πέρασε με την πρώτη καταιγίδα του φθινοπώρου, βρίσκομαι στο γραφείο του, ακριβώς απέναντι από το Υγεία, και παρά τις λαμπρές περγαμηνές του και τις talk of the world επιτυχίες του, έστω και τόσο νέος, μου εξηγεί απλά και κατανοητά την μέθοδο που χρησιμοποιεί για την επιτυχημένη αντιμετώπιση του πόνου στη μέση και στον αυχένα.
Όσο εντυπωσιακό είναι το βιογραφικό του Δρ. Βασίλειου Ζέρρου, Διευθυντή Νευροχειρουργικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ, Διευθυντή Παιδονευροχειρουργικής Κλινικής ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ,
Καθηγητή Nευροχειρουργικής Πανεπιστημίων European και Κύπρου, Αναπληρωτή Καθ. Νευροχειρουργικής Πανεπιστημίου Texas A&M, ΗΠΑ, Απόφοιτου του Πανεπιστημίου HARVARD άλλο τόσο απλή και απολαυστική είναι μία κουβέντα μαζί του.

Follow me…

Ο Καθηγητής Νευροχειρουργικής του European University Cyprus/Laureate International Universities, του University of Cyprus και του Πανεπιστημίου του Τέξας, A&M ΗΠΑ, Δρ. Βασίλειος Ζέρρης, είναι απόφοιτος του πανεπιστήμιου HARVARD και εκπαιδευμένος πλήρως στην νευροχειρουργική στις ΗΠΑ.

Είναι Board Certified by the American Board of Neurological Surgery και Fellow of the American Association of Neurological Surgeons.

“Η προσέγγιση μας βασίζεται στη φιλοσοφία “less is more” και στόχος μας είναι η ίαση του ασθενούς εφαρμόζοντας τις λιγότερο παρεμβατικές πράξεις”, είναι τα πρώτα καθησυχαστικά λόγια του καθηγητή Νευροχειρουργικής, τα οποία όπως είναι λογικό με κερδίζουν αμέσως και τον ακούω με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσο συνεχίζει “Το εύρος των θεραπειών μας περιλαμβάνει τεχνικές που εξασφαλίζουν συχνά την αποφυγή του χειρουργείου ενώ όταν η επέμβαση είναι αναγκαία εφαρμόζουμε την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική με τομές τόσο μικρές όσο το πάχος ενός δακτύλου!” Με κέρδισε αμέσως και το ξέρει, το βλέπει στο ενδιαφέρον μου, το καταλαβαίνει από την ερώτηση μου που κάνω αυτόματα και αφορά τον χρόνο της νοσηλείας. “Η νοσηλεία είναι ταχύτατη, το ίδιο και η αποκατάσταση και επαναφορά στις καθημερινές δραστηριότητες, και με φυσικό επακόλουθο το μικρότερο κόστος. Το πιο σημαντικό είναι το ότι εφαρμόζουμε στην αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης μία ολιστική καινοτόμο προσέγγιση με γνώμονα το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία του ασθενούς” ολοκληρώνει ο γιατρός.

Το Κέντρο Πόνου και Σπονδυλικής Στήλης αποτελεί ένα πρωτοποριακό για τα Ελληνικά και Κυπριακά δεδοµένα ιατρικό κέντρο και δημιουργήθηκε ακριβώς για να ανακουφίσει εκείνους που αντιμετωπίζουν περιστασιακούς ή χρόνιους πόνους, που µπορεί να οφείλονται σε διάφορα αίτια ή παθήσεις, όπως πόνους στη µέση και τον αυχένα, πόνους από αρθριτικά ή οστεοπόρωση, πονοκέφαλους, νευραλγία τριδύµου και ισχιαλγίες. Είναι στελεχωμένο από άρτια εκπαιδευµένο προσωπικό µε πολυετή εµπειρία στη θεραπεία του πόνου και των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης χωρίς την ανάγκη χειρουργείου. Στις ειδικές εκείνες περιπτώσεις που τελικά κρίνεται αναγκαίο το χειρουργείο, προτείνονται ελάχιστα επεµβατικές χειρουργικές τεχνικές, οι οποίες οδηγούν σε µικρότερες τοµές, µικρότερο µετεγχειρητικό πόνο και χαµηλότερο κόστος συγκριτικά µε άλλες παραδοσιακές µεθόδους.
Το Κέντρο ιδρύθηκε από τον Καθηγητή Ζέρρη, σαν φυσική συνέχεια της πολύχρονης εµπειρίας του ως Διευθυντής Νευροχειρουργικής σε έναν από τους µεγαλύτερους νοσοκοµειακούς οµίλους της Αµερικής, καθώς και του αντίστοιχου Κέντρου που είχε ιδρύσει εκεί.
Εκ του πλήθους των θεραπευτικών επιλογών που αξιοποιούμε, ενδεικτικά αναφέρουμε τις επισκληρίδιες εγχύσεις κορτιζόνης, τον καυτηριασμό των αισθητικών νεύρων αρθρώσεων της σπονδυλικής στήλης με ραδιοσυχνότητες, την τοποθέτηση ενδοραχιαίας αντλίας έγχυσης φαρμάκων, τη φλοιϊκή διέγερση του εγκέφαλου, την τοποθέτηση διεγέρτη νωτιαίου μυελού, τη διαδερμική ριζοτομή.

Μιλάμε για πολλά. Μιλάμε για παραδείγματα εφαρμογής του “less is more” στη θεραπεία, όπως για την ελάχιστα επεμβατική μικροχειρουργική αφαίρεση όγκων της σπονδυλικής στήλης, για επισκληρίδιες εγχύσεις κορτιζόνης υπό ακτινοσκοπική καθοδήγηση για την αντιμετώπιση της ισχιαλγίας και της αυχενικής ριζίτιδας χωρίς χειρουργική επέμβαση και χωρίς καθόλου νοσηλεία, για έγχυση ιατρικού “τσιμέντου” με ειδικές βελόνες “χωρίς καμία χειρουργική τομή” όπως με διαβεβαιώνει ο γιατρός, αλλά και για ακόμη λιγότερο γνωστές παθήσεις “όπως η σπαστικότητα που είναι συνέπεια νευρολογικών νοσημάτων όπως η πολλαπλή σκλήρυνση καθώς και τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης ή ο χρόνιος επίμονος φαρμακοανθεκτικός πόνος, που μπορούν να αντιμετωπισθούν με εξειδικευμένες αλλά απλές λύσεις με καθοριστική βελτίωση της ποιότητας ζωής” μου εξηγεί ο Δρ. Βασίλειος Ζέρρης.

Πριν την έλευση του στην Ελλάδα και την Κύπρο, διετέλεσε Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής και Διευθυντής του Προγράμματος Νευροχειρουργικής Εκπαίδευσης στον Όμιλο Baylor Scott and White του Texas.
Μαζί με τους συνεργάτες του, αναπτύσσει δραστηριότητα πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας των χειρουργικών παθήσεων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (εγκέφαλος και νωτιαίος μυελός) και των περιφερικών νεύρων, τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.

Ίσως επειδή τον γνωρίζω ως απόφοιτο του ’92 του Κολλεγίου Αθηνών, ίσως του ότι όλο και περισσότερο ακούω γνωστούς και φίλους να παραπονιούνται για πόνους στη μέση και στον αυχένα ή από απόλυτα επαγγελματικό ενδιαφέρον, πάντως οι λόγοι που απόλαυσα αυτή την συζήτηση μαζί του είναι πολλοί παραπάνω από τρεις.

Παρασκευή μεσημέρι, στο γραφείο του Δρ. Βασίλειου Ζέρρη

Και ένας από τους πιο σημαντικούς, είναι, πως είχα απέναντι μου έναν νέο επιστήμονα, απόλυτα επιτυχημένο, με αναγνωρισμένο το έργο του στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια, Νοσοκομεία και Νευροχειρουργικές Κλινικές της Αμερικής, ο οποίος αν και με όλη αυτή την λαμπρή πορεία, μετά από όλες αυτές τις διακρίσεις και τα βραβεία, αποφασίζει να επιστρέψει στην Ελλάδα, και μαζί με την κορυφαία ομάδα του, να αναλάβει την θέση του Διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ και του Διευθυντή της Παιδονευροχειρουργικής Κλινικής του ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ.
Μπορεί και να είναι τυχαίο, πάντως βγαίνοντας από το Ιατρείο του Δρ. Βασίλειου Ζέρρη, η καταιγίδα είχε κοπάσει, και στη θέση της είχε βγει ένα υπέροχο ουράνιο τόξο, και μαζί με αυτό, ένας πελώριος, λαμπερός ήλιος.

Για περισσότερες πληροφορίες για την μέθοδο του Δρ. Βασίλειου Ζέρρη μπείτε εδώ, ενώ μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στα τηλέφωνα +30 210 3646675, Μ: +306946055555 και στο Email: info@zerris.gr 

It’s good to know:
Καθ. Βασίλειος Α. Ζέρρης MD, MPH, MSc, FAANS
Διευθυντής Νευροχειρουργικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ
Διευθυντής Παιδονευροχειρουργικής Κλινικής ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ
Καθηγητής Nευροχειρουργικής Πανεπιστημίων European και Κύπρου
Αναπληρωτής Καθ. Νευροχειρουργικής Πανεπιστημίου Texas A&M, ΗΠΑ
Board Certified by the American Board of Neurological Surgery
Fellow of the American Association of Neurological Surgeons
Απόφοιτος Πανεπιστημίου HARVARD

Ο Καθηγητής Νευροχειρουργικής του European University Cyprus/Laureate International Universities, του University of Cyprus και του Πανεπιστημίου του Τέξας, A&M ΗΠΑ, Δρ. Βασίλειος Ζέρρης, είναι απόφοιτος του πανεπιστήμιου HARVARD και εκπαιδευμένος πλήρως στην νευροχειρουργική στις ΗΠΑ. Είναι Board Certified by the American Board of Neurological Surgery και Fellow of the American Association of Neurological Surgeons.
Σπούδασε εξολοκλήρου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Τελείωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του στα IVY League Πανεπιστήμια HARVARD και Brown. Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής μετ’ επαίνου και ταυτόχρονα ολοκλήρωσε ένα Master στις Νευροεπιστήμες από το Πανεπιστήμιο Brown και ένα Master Δημόσιας Υγείας από το Πανεπιστήμιο HARVARD. Ακολούθως εκπαιδεύτηκε στη νευροχειρουργική στα Νοσοκομεία HARVARD University – Beth Israel Deaconess, Tufts University – New England Medical Center και Lahey Clinic. Έλαβε περαιτέρω εξειδίκευση στη χειρουργική σπονδυλικής στήλης στο Νοσοκομείο HARVARD University – Beth Israel Deaconess και εξειδίκευση στη λειτουργική νευροχειρουργική στο Νοσοκομείο Brown University – Rhode Island Hospital.
Το ερευνητικό του έργου είναι πολυποίκιλο αλλά έχει ιδιαίτερη έμφαση στη θεραπεία των όγκων του εγκεφάλου. Ανάμεσα σε άλλα, έχει λάβει χορηγία $450,000 για την έρευνα στη χρήση αναερόβιων βακτηρίων ως μεταφορείς στην ογκολυτική αντικαρκινική θεραπεία. Έχει συμβάλλει στη συγγραφή σημαντικού αριθμού εκτεταμένων πρωτότυπων συνεισφορών στην ιατρική και επιστημονική βιβλιογραφία.
Ο Καθηγητής Ζέρρης έχει πολυετή διοικητική εμπειρία με αποδεδειγμένες ηγετικές ικανότητες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, διετέλεσε Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής και Διευθυντής του Προγράμματος Νευροχειρουργικής Εκπαίδευσης στον Όμιλο Baylor Scott and White του Texas. Ο Όμιλος Baylor Scott and White είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιατρικούς ομίλους της Αμερικής με 34,000 υπαλλήλους, 6,000 ιατρούς, 6 δισεκατομμύρια δολάρια ετήσιο κύκλο εργασιών, 5,500 κρεβάτια και πάνω από 5 εκατομμύρια ασθενείς ετησίως.
Έχει λάβει πολλές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία, συμπεριλαμβανομένων του βραβείου “Oliver Smith” και του χρηματικού βραβείου “Stanley Aronson”, ενώ έχει επίσης εκλεχθεί πλήρες μέλος του τιμητικού επιστημονικού συλλόγου “SigmaXi”.
Έχει αναγνωριστεί για τις εξέχουσες κλινικές και χειρουργικές του ικανότητες με τον τίτλο του Diplomate of the American Board of Neurological Surgery και Fellow of the American Association of Neurological Surgeons.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons