ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Επίτιμος Πρόεδρος της «Παγκρητίου Ενώσεως» ο Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης

Χθες βράδυ σε μια σεμνή γεμάτη συγκίνηση και κρητική υπερηφάνεια εκδήλωση η «Παγκρήτιος Ένωσις», το μεγαλύτερο πνευματικό-πολιτιστικό σωματείο της Ελλάδας που αριθμεί πάνω 80.000 μέλη, με αφορμή τα 150 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου παρουσίασε την έκδοση του βιβλίου «Το Ιερόν και Ηρωϊκόν της Κρήτης Αρκάδι» του συγγραφέα Διονυσίου Μαραγκουδάκη, Επισκόπου Πέτρας.
«Ευχόμαστε όλοι, είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος μιλώντας για το βιβλίο, να διδαχθούν από τα διαχρονικά και βροντώδη μηνύματα υγιούς φιλοπατρίας και ανιδιοτελούς ηρωισμού τα οποία εξακτινώνει πάντοτε το Αρκάδι». Και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη πρόσθεσε: «Αυτό το βιβλίο αποτελεί τεκμήριο γενναιότητας, αγώνων, αξιών και αυτοθυσίας. Ένα τεκμήριο ανιδιοτελούς πίστης στην πατρίδα που καθορίζει γενιές και γενιές Κρητικών».

Ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως, κύριος Γεώργιος Μαριδάκης με τον κύριο Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η «Παγκρήτιος Ένωσις» αναγόρευσε τον κύριο Βαρδή Βαρδινογιάννη σε επίτιμο Πρόεδρό της – διάκριση που για πρώτη φορά απονέμεται σε προσωπικότητα που δεν διετέλεσε Πρόεδρος της Ενώσεως- για τη συμβολή του στη διάδοση της κρητικής παράδοσης και για την προσφορά του στον Κρητικό λαό και στην πατρίδα μας γενικότερα.
“Το βασικό χαρακτηριστικό του Βαρδή”, είπε ο Πρόεδρος της “Παγκρητίου Ενώσεως”, κύριος Γιώργος Μαριδάκης, “είναι ότι όταν ήρθε από το Ρέθυμνο στην Αθήνα κράτησε ό,τι έφερε από την Κρήτη: Το κρητικό φιλότιμο, την κρητική φιλοξενία, την αγάπη προς καθετί κρητικό. Με λίγα λόγια κράτησε την κρητική λεβεντιά!».
“Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης”, είπε η κυρία Κεφαλογιάννη παίρνοντας τον λόγο “είναι άξιος συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης, διδάσκει εμάς τους νεότερους με τη στάση ζωής του πώς πρέπει να σεβόμαστε τον άνθρωπο, να προτάσσουμε το κοινό καλό, να υπερασπιζόμαστε ιδανικά όπως η αγάπη για την πατρίδα, για την Ελλάδα, για τους Έλληνες. Αυτή η προσφορά μας βοηθάει να διατηρούμε ζωντανές τις ρίζες μας. Μαζί του συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης η σύζυγός του Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μητέρα των πέντε παιδιών τους”.

Ελένη Κεφαλογιάννη, Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιώργος Ι. Βαρδινογιάννης

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο κύριος Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης

Ο κύριος Νίκος Β. Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του, Αλεξία Αντσακλή – Βαρδινογιάννη

Η Βαρδιάννα Βαρδινογιάννη και ο σύζυγός της Ιδομενέας Κογχυλάκης.

Μαρία Χομπίτη, Γεωργία Μαριδάκη, Ελένη Σ. Βαρδινογιάννη, Σπύρος Καπράλος, Αμαλία Κεφαλογιάννη

Γιάννης Κεφαλογιάννης, Ντόρα Μπακογιάννη, Λευτέρης Αυγενάκης

Γιάννης Σ. Βαρδινογιάννης, Ελένη Σ. Βαρδινογιάννη

Ανδρέας Τσιούνης, Φώφη Γεννηματά, Γιώργος Μαρινάκης, Γιώργος Βαρδινογιάννης

Νίκος Δασκαλαντωνάκης, Φαλή Βογιατζάκη, Μιχάλης Σάλλας

Οι Κουρήτες

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου N.J.V. Athens Plaza στο Σύνταγμα, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, τον επιχειρηματικό και τον καλλιτεχνικό χώρο και διακεκριμένων μελών της κρητικής παροικίας των Αθηνών. Την εκδήλωση έντυσε μουσικά ο Νίκος Ζωϊδάκης ενώ ο χορός των «Κουρητών» έκλεψε την παράσταση.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!