ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Επίσκεψη της συζύγου του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

H κυρία Mary Pyatt, σύζυγος του νέου Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα, κυρίου Geoffrey Pyatt, επισκέφτηκε χθες το πρωί, την Ογκολογική Μονάδα Παίδων, στο Γουδή.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την υποδέχτηκε, την ξενάγησε στους χώρους του νοσοκομείου, και της παρουσίασε το έργο που έχει επιτελέσει ο Σύλλογος από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.
«Είναι μεγάλη μας τιμή, είπε η κυρία Βαρδινογιάννη καλωσορίζοντάς την, να σας υποδεχόμαστε στο νοσοκομείο μας. Η παρουσία σας εδώ εκφράζει τη βαθιά σας ευαισθησία και την πολύτιμη στήριξή σας στον δύσκολο αγώνα που δίνουν τα παιδιά ενάντια στον καρκίνο. Σας ευχαριστώ πολύ για την προθυμία σας να ενώσουμε τα χέρια για να χτίσουμε μια γέφυρα συνεργασίας και φιλίας προς όφελος των παιδιών. Μια από τις πιο σημαντικές πλευρές Ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς του δικτύου συνεργασίας μας με νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο είναι η συνεργασία μας με νοσοκομεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που είναι μια χώρα με πλούσια ιστορία, στενούς δεσμούς φιλίας με την Ελλάδα δια μέσου των αιώνων και προηγμένη γνώση στον τομέα της θεραπείας του παιδικού καρκίνου. Το 2015, στο πλαίσιο του «Προγράμματος αδελφοποιήσεων» του Συλλόγου μας, υπογράψαμε σύμφωνο συνεργασίας με το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας (Children’s Hospital of Philadelphia). Στόχος αυτού του Προγράμματος είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα μας ενώνει στη μάχη ενάντια στον παιδικό καρκίνο, αλλά και θα προωθεί τη φιλία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς. Σήμερα νιώθουμε περήφανοι που οι ΗΠΑ περιλαμβάνονται σ’ αυτό το Πρόγραμμά μας… Θα ήθελα για άλλη μια φορά να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την επίσκεψή σας στο νοσοκομείο μας, και για την επιθυμία σας να μάθετε περισσότερα για το έργο μας και να ενώσετε τις δυνάμεις σας με τις δικές μας για να κάνουμε ακόμα περισσότερα θετικά βήματα. Η επίσκεψή σας δίνει θάρρος και δύναμη σε όλους μας, στα παιδιά, στους γονείς τους, στους γιατρούς, στο νοσηλευτικό προσωπικό, στα μέλη του Συλλόγου μας».

1basic
Εν συνεχεία, σε ανάμνηση της επίσκεψης της κυρίας Pyatt στη Μονάδα και για την υποστήριξή της στο έργο του Συλλόγου, της απονεμήθηκε η τιμητική πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και ένα αστέρι με το όνομά της τοποθετήθηκε στον Τοίχο των Αστεριών του νοσοκομείου, πλάι στα αστέρια με τα ονόματα των υποστηρικτών του Συλλόγου.
Η κυρία Pyatt, αφού ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την τιμή που της κάνει, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που ήρθα και είδα όλη αυτή την καλή δουλειά που κάνετε για τα παιδιά που το αξίζουν!».
Κατά την επίσκεψή της η κυρία Pyatt είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δασκάλους στο σχολείο του νοσοκομείου και να παρακολουθήσει τις καθημερινές δράσεις των παιδιών που νοσηλεύονται εκεί.
Παρόντες κατά την επίσκεψη ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, ο Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Δρ. Στέλιος Γραφάκος, ο Διευθυντής του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών της Ογκολογικής Μονάδας, Δρ. Αντώνης Καττάμης και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», καθηγήτρια Αικατερίνη Μεταξωτού.

error: Content is protected !!