ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Επίσκεψη της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, στο Μοσχάτο

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» και του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κύριος Ιερώνυμος και η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, επισκέφτηκαν το «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Μοσχάτο, όπου καθημερινά μετά το σχολείο τους σιτίζονται και απασχολούνται σε εκπαιδευτικά, διαδραστικά και δημιουργικά προγράμματα, 60 παιδιά ευπαθών κοινωνικά οικογενειών, ηλικίας 6-12 χρονών.
Τα παιδιά, οι εθελοντές και το προσωπικό του Κέντρου τους υποδέχτηκαν θερμά και τους ευχαρίστησαν από καρδιάς για την επίσκεψή τους.

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ ΧΧΧΧ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΤΣΑΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΤΣΑΣ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΤΣΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΤΣΑΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος και η κυρία Βαρδινογιάννη ξεναγήθηκαν στο «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ» Κέντρο, το οποίο στεγάζεται σε ένα όμορφο τριώροφο κτίριο επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου, γευμάτισαν μαζί με τα παιδιά, είδαν τους χώρους όπου δημιουργούν και ψυχαγωγούνται, και τους πρόσφεραν δώρα του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» καθώς και μπουφάν μέσα από το Πρόγραμμα “We Care” του Ιδρύματος.

1298

Τα παιδιά θέλοντας να της εκφράσουν τη χαρά και την ευγνωμοσύνη τους για την επίσκεψή της και τα δώρα της, της πρόσφεραν έναν πίνακα που φιλοτέχνησαν για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και ένα βιβλίο με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό».

1045
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ιδρύθηκε από την «Αποστολή» και εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2013 με σκοπό να εξασφαλίσει στα παιδιά πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας προγράμματα μέσα στην κοινότητά τους. Μέσω των μετασχολικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο Κέντρο οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους έχουν ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον να απασχοληθούν μετά το πέρας της σχολικής ημέρας.

 ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Νωρίτερα την ίδια μέρα η κυρία Βαρδινογιάννη επισκέφτηκε το Πρότυπο Κέντρο Γεροντολογίας στο Δήλεσι καθώς και τις Παιδικές Κατασκηνώσεις στη Μαλακάσα, που κατασκευάζονται εκεί με πρωτοβουλία του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή». Εκεί την υποδέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και την ενημέρωσε ότι το μεν Κέντρο δημιουργείται για την ανακούφιση των ηλικιωμένων οι δε κατασκηνώσεις, οι οποίες θα λειτουργούν όλο τον χρόνο, θα φιλοξενούν παιδιά του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, από την Αττική και άλλα μέρη της Ελλάδας.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!