Επίσκεψη Kerry και Ted Kennedy στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»!

08/10/2019 • PEOPLE

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφθηκαν η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και Πρόεδρος του Κέντρου Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κυρία Kerry Kennedy και ο επιφανής δικηγόρος εξειδικευμένος σε θέματα υγείας και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, κύριος Ted Kennedy.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Kerry Kennedy

Οι Kerry και Ted Kennedy συνοδεύονταν από την σύζυγο του Ted, Kiki Kennedy, τους Paul και Alison Lindley, επιχειρηματίες και ιδρυτές της μεγαλύτερης εταιρείες παιδικών τροφών στην Μ. Βρετανία με μεγάλη κοινωνική δράση, Douglas Hickey, διπλωμάτη εξειδικευμένο στο θέμα του υποσιτισμού, και Dawn Ross, Διευθύντρια Διεθνούς Λειτουργίας του Κέντρου Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ted Kennedy

Τους επιφανείς επισκέπτες υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, μαζί με τον Διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριο Μανώλη Παπασάββα και μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Kiki Kennedy

Η κυρία Βαρδινογιάννη, υποδεχόμενη τους επισκέπτες στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, τους ευχαρίστησε για τη σημαντική τους συμπαράσταση στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου και τους απένειμε τιμητικές διακρίσεις. «Είμαστε βαθύτατα συγκινημένοι που σας υποδεχόμαστε σήμερα στην Ογκολογική μας Μονάδα. Το έργο σας είναι εξαιρετικά σημαντικό. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας ευχηθώ να συνεχίσετε γιατί κάνετε τον κόσμο καλύτερο αλλάζοντας προς το καλύτερο τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας. Εμείς σας θεωρούμε συμμάχους των παιδιών της ΕΛΠΙΔΑΣ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη. Από την πλευρά της η κυρία Kerry Kennedy τόνισε: «Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μας εκτίμηση στην Μαριάννα και σε όλους τους ανθρώπους της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Μαριάννα έχεις φέρει τόσο πολλή ελπίδα στα παιδιά, στις οικογένειες τους, και όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές περιοχές του κόσμου. Αυτό έχει βαθιά σημασία για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Η Μαριάννα όμως έχει φέρει και την ελπίδα σε όλους μας ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κόσμο διαφορετικό, βασισμένο στην αγάπη, την ελευθερία, τη δημοκρατία και την γενναιοδωρία». Ο κύριος Ted Kennedy, ιδιαίτερα συγκινημένος καθώς και ο ίδιος ως παιδί αντιμετώπισε τον καρκίνο, είπε: «Είναι καταπληκτικό ότι έχετε δημιουργήσει ένα μέρος που οι γονείς μπορούν να μένουν με τα παιδιά τους στη διάρκεια της θεραπείας τους. Επίσης προσφέρετε ψυχολογική υποστήριξη. Είναι εκπληκτικό ότι δεν θεραπεύετέ μόνο τον καρκίνο αλλά ολόκληρο το παιδί».

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons