ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Επίσημο Δείπνο προς τιμήν του Βασιλιά και της Βασίλισσας της Ολλανδίας στο Προεδρικό Μέγαρο!

«Στις Σπέτσες, όπου ερχόμαστε συχνά, στέκεται περήφανο το άγαλμα της Μπουμπουλίνας στην κεντρική πλατεία. Αντιπροσωπεύει τη συμβολή των γυναικών σε μια ελεύθερη και δυνατή Ελλάδα. Πρόκειται για μια μακρά παράδοση, μέρος της οποίας είστε κι εσείς, ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας» ήταν μέρος από τον όμορφο και άκρως συγκινητικό λόγο που απήθυνε χθες βράδυ ο Βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος, στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Χθες βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο  Βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος δεν παρέλειψε μάλιστα να παρομιάσει την Ελλάδα με το ελαιόδεντρο, που αναφέρεται στον αρχαίο μύθο της διαμάχης μεταξύ Αθηνάς και Ποσειδώνα για τον έλεγχο της Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι όπως εκείνο αναγεννήθηκε ξανά και ξανά, έτσι και η Ελλάδα, μετά τα υπερβολικά δύσκολα χρόνια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη να ξαναδημιουργηθεί, επιτυγχάνοντας σημαντικές διοικητικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Πρόσθεσε δε ότι «θέλαμε να σας επισκεφθούμε στα τέλη του προηγούμενου έτους, τιμητικά, διακόσια χρόνια μετά από την έναρξη της επανάστασης, η οποία σήμανε την ανεξαρτησία σας».

Βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος της Ολλανδίας

«O αναθεωρητισμός αποτελεί κίνδυνο και απειλή για την ειρήνη, απ’ όπου και αν προέρχεται» είχε υπογραμμίσει νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την προσφώνησή της, για να συνεχίσει πως «η χώρα μου βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπη με μια εμπρηστική ρητορική και σειρά ανυπόστατων αμφισβητήσεων της ελληνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, εκ μέρους της Τουρκίας, σε μια απόπειρα προβολής των αναθεωρητικών της αξιώσεων».
Διευκρίνισε, επίσης, ότι «η Ελλάδα είναι πάντα ανοικτή στον διάλογο, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας με την Τουρκία, υπό έναν όρο. Τον πλήρη και αδιαπραγμάτευτο σεβασμό των αρχών του διεθνούς δικαίου» και επανέλαβε ότι «το Κυπριακό αποτελεί διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής εδαφών κυρίαρχου κράτους, και μάλιστα μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον λόγο της ποστήριξε ότι «σε μια εποχή ανασφάλειας και αβεβαιότητας είναι σημαντικό να παραμείνουμε, ως Ευρωπαίοι, ενωμένοι μπροστά στις πρωτόγνωρες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε» και αναφέρθηκε στα ιδανικά και τις αξίες της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στα οποία βασίζονται οι μακροχρόνιες σχέσεις φιλίας και εκτίμησης μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας.

Το ζεύγος Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη, χθες βράδυ στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

Σημείωσε ακόμη, ότι σήμερα το πρωί, στη στρογγυλή τράπεζα που διοργανώνεται, «θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το θέμα της βίας κατά των γυναικών, αυτήν τη θλιβερή πραγματικότητα, που δυστυχώς εξακολουθεί να διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό». Στο σημείο αυτό, εξέφρασε τη συμπαράστασή της στις ηρωικές γυναίκες που στο Ιράν, το Αφγανιστάν και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπου το φαινόμενο αυτό έχει θεσμικό χαρακτήρα, παλεύουν με τη ζωή τους στους δρόμους και τις πλατείες, διεκδικώντας δικαιώματα που σε μας θεωρούνται εδώ και αιώνες αυτονόητα.


Η κυρία Σακελλαροπούλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιδιαίτερη αγάπη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας για την Ελλάδα και υποστήριξε ότι η σημερινή τους παρουσία στην Αθήνα, επιβεβαιώνει τις άριστες σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, καθώς και τη βούληση για την περαιτέρω εμβάθυνσή τους σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

 «Η παρουσία μας, μαζί με τον σύζυγό μου Βαρδή, στη δεξίωση που παρέθεσε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τιμήν του Βασιλικού Ζεύγους της Ολλανδίας είχε για εμάς ξεχωριστή σημασία. Η Α.Μ. ο Βασιλιάς Willem- Alexander και η A.M. Βασίλισσα Máxima είναι δύο σπουδαίες προσωπικότητες με ιδιαίτερη αγάπη για την χώρα μας. Η επίσημη επίσκεψη τους στην Ελλάδα έχει ξεχωριστή σημασία και ενισχύει τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ολλανδία» ήταν η επίσημη δήλωση της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, για την επίσκεψη του Βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας.

error: Content is protected !!