Επίσημη πρεμιέρα της ταινίας “Ράφτης” στο Cine Φλοίσβος!

08/06/2021 • LIFESTYLE

Μεγάλη προσέλευση του κόσμου κι ένα θερμό χειροκρότημα εισέπραξαν η σκηνοθέτης Σόνια Λίζα Κέντερμαν και οι ηθοποιοί Δημήτρης Ήμελλος, Ταμίλλα Κουλίεβα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δάφνη Μιχοπούλου και Βάσω Ιατροπούλου, στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας “Ράφτης” που άνοιξε την αυλαία του Ιουνίου, στον θερινό κινηματογράφο Cine Φλοίσβος.

Follow me…

Η ταινία “Ράφτης” βγήκε πανελλαδικά στις θερινές κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη 3 Ιουνίου από την Tanweer.

Σόνια Λίζα Κέντερμαν

Η Ταμίλα Κουλίεβα φόρεσε ένα εντυπωσιακό blue electric σύνολο του Maison Faliakos από μετάξι και κρεπ με τις χαρακτηριστικές χειροποίητες λεπτομέρειες του οίκου. Επιλεγμένο κομμάτι από την κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2021, στην οποία κυριαρχούν οι καθαρές γραμμές και τα έντονα μονοχρωματικά σύνολα.

It’s good to know: Με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Ήμελλο, Ταμίλλα Κουλίεβα, Θανάση Παπαγεωργίου, Στάθη Σταμουλακάτο, Δάφνη Μιχοπούλου και Βάσω Ιατροπούλου, ο παραμυθένιος “Ράφτης” είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που υπογράφει η ταλαντούχα Σόνια Λίζα Κέντερμαν. Η Ελληνογερμανίδα σκηνοθέτιδα και σεναριογράφος, που έχει κλέψει τις εντυπώσεις με τις μικρού μήκους ταινίες “Νικολέτα” (2013) και “Λευκό Σεντόνι” (2014), υφαίνει με μαεστρία τον Ράφτη, μία αισιόδοξη και ανθρωποκεντρική ιστορία με φόντο την κρίση, όπως τη βιώνει σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο ο συγκινητικός και αναπάντεχα δυνατός πρωταγωνιστής της. Η αργοπορημένη ενηλικίωση ενός ονειροπόλου ράφτη που ζει στο μικροσκοπικό πατάρι του οικογενειακού ραφτάδικου, η μεταμόρφωση ενός εγκλωβισμένου ανθρώπου σε πλανόδιο δημιουργό, που βρίσκει την έμπνευση στα πιο απρόσμενα μέρη, είναι στο επίκεντρο αυτής της τρυφερής και λυρικής ιστορίας. Ο “Ράφτης” έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 24ο Tallinn Black Nights Film Festival στην Εσθονία, ενώ η πανελληνία πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο 61ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης όπου απέσπασε το Βραβείο FIPRESCI, το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Νεότητας και το Πρώτο βραβείο ΕΡΤ.

Δημήτρης Ήμελλος, Δάφνη Μιχοπούλου, Σόνια Λίζα Κέντερμαν, Ταμίλλα Κουλίεβα, Στάθης Σταμουλακάτος

Δημήτρης Ήμελλος, Θανάσης Παπαγεωργίου

Ιωάννα Μπολομύτη, Σόνια Λίζα Κέντερμαν

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons