Ένα μοναδικό γαστριμαργικό ταξίδι στο νησί της Λέσβου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

31/05/2022 • LIFESTYLE

Ένα μοναδικό γαστριμαργικό ταξίδι στο νησί της Λέσβου, διοργάνωσε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, στην Αθήνα, στο εστιατόριο «Παπαδάκης» της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, με κορυφαία προϊόντα του νησιού. Το εξαιρετικής ποιότητας λάδι, το κορυφαίας γεύσης ούζο, οι ξακουστές παπαλίνες, τα βραβευμένα κρασιά, πρωταγωνίστησαν στο μενού που είχε δημιουργήσει μοναδικά η διεθνούς φήμης σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, επιτρέποντας στους παρευρισκόμενους να «ταξιδέψουν» με όλες τους τις αισθήσεις από τον κόλπο της Καλλονής μέχρι τη πατρίδα του ούζου, το Πλωμάρι, και τους ηφαιστιογενείς αμπελώνες τις Ανεμώτιας, δοκιμάζοντας σαρδέλες, όστρακα, φρέσκα ψάρια, τοπικά τυριά και κρέατα, όλα μαγειρεμένα με τη μοναδική της δεξιοτεχνία κι αρτυσμένα με το υπέροχο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγει αυτός ο απέραντος ελαιώνας, που καλύπτει όλο το νησί.

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Κώστας Μουτζούρης, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Βασίλης Κικίλιας, Κώστας Μουτζούρης

Γωγώ Αυγερινοπούλου, Ελένη Δρακοπούλου, Μαίρη Αυγερινοπούλου

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θάλεια Τσιχλάκη

Γωγώ Αυγερινοπούλου, Βασίλης Κικίλιας

Δήμητρα Μουτζούρη, Πέπη Ραγκούση

Ο καθηγητής Καρδιολογίας-Βουλευτής Χριστόδουλος Στεφανάδης με τον περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη

Στην εκδήλωση, ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, υποδέχθηκε τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, τους βουλευτές του νομού: Χαράλαμπο Αθανασίου και Γιάννη Μπουρνού καθώς και τον βουλευτή Σάμου, καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλο Στεφανάδη, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες του λεσβιακού ελαιολάδου και της αιγιακής διατροφής για την υγεία.

Ο πρέσβης της Τουρκίας Μπουράκ Οζουγκέργκιν με την Ειρήνη Νικολοπούλου

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Στρατής Λιαρέλλης

Φώφη και Μπάμπης Υφαντής

Στο καλωσόρισμά του ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά: «Σήμερα γιορτάζουμε την είσοδο στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας των νησιών του Βορείου Αιγαίου που ταλαιπωρήθηκαν τόσο πολύ από το μεταναστευτικό. Τώρα, με τη συμβολή και του υπουργείου Τουρισμού, ξεκινά μία νέα εποχή για τα πανέμορφα νησιά μας». Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, επεσήμανε ότι «ήδη έχει εγκριθεί το ποσό των 2.500.000 ευρώ για τη διαφημιστική προβολή των νησιών του Β. Αιγαίου».

Αφροδίτη Γραμμέλη, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που ανακηρύχτηκε από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, «Γαστρονομική Πρέσβειρα Βορείου Αιγαίου» – ενθουσιασμένη για την τιμή που της έγινε- δήλωσε: «Είναι απόλαυση να μαγειρεύει κανείς με τα εξαιρετικά προϊόντα αυτού του ευλογημένου τόπου». Τέλος, η εξιδανικευμένη δημοσιογράφος γεύσης, Θάλεια Τσιχλάκη, εξήρε τη γαστρονομία και τα προϊόντα της Λέσβου.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons