Ένα ξεχωριστό ταξίδι στην ελληνική θαλασσινή κουζίνα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν φίλοι του Βαρούλκου, κυρίως από το χώρο των media, την Πέμπτη που μας πέρασε, σε ένα ξεχωριστό event που διοργάνωσε το εστιατόριο. Μπορεί λόγω του ταξιδιού μου στη Μαδρίτη να μην μπόρεσα να ανταποκριθώ στην υπέροχη πρόσκληση του Λευτέρη Λαζάρου και του Γιάννη Παρίκου σε ένα live cooking session, για να μου αποκαλύψουν τα μυστικά της κουζίνας τους και να με μυήσουν στη γευστική ταυτότητα του εστιατορίου, όμως τα έμαθα όλα!
Follow me…
Η σάλα των private events στον πρώτο όροφο του Βαρούλκου γέμισε με ευχάριστες παρουσίες που απόλαυσαν τη φιλόξενη ατμόσφαιρα και την ενέργεια των chefs, οι οποίοι μπήκαν στην open plan κουζίνα με φρέσκια διάθεση κι έμπνευση για δημιουργία και χάρισαν μοναδικές στιγμές μαγειρεύοντας δύο signature συνταγές τους. Το “παρών” έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Μαρίνα Βερνίκου, η Μάρα Δαρμουσλή, η Χριστίνα Κοντοβά, ο Κώστας Σπαθής, η Νεφέλη Γεωργαλά, η Δωρμήνα Εξάρχου, ο Άλεξ Κάβδας, η Ιωάννα Τσιλιλή και αρκετοί ακόμα καλεσμένοι από τον χώρο των media.
Το live cooking session πλαισιώθηκε από ένα γεύμα αφιερωμένο στην βραβευμένη κουζίνα του Βαρούλκου στο 2ο επίπεδο του εστιατορίου με την πανοραμική θέα στη μαρίνα του Μικρολίμανου να ολοκληρώνει την εμπειρία.
Το μενού περιελάμβανε αθηναϊκή σαλάτα, ψητή σουπιά με κρέμα από «γεμιστά» και μους φέτας, ροφομακαρονάδα με κιμά γαρίδας και χριστόψαρο με κρέμα παντζάρι. Το γεύμα ολοκληρώθηκε με το «Γλαστράκι», ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο δια χειρός του pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη.
Ανυπομονώ για την επόμενη φορά! xxx