Γαστρονομικό ταξίδι στο GB Roof Garden με φόντο τους θησαυρούς της ελληνικής γης και θάλασσας!

29/06/2022 • GO

Πρόκειται -μαζί με το Tudor Hall- ένα από τα πιο αγαπημένα μου εστιατόρια της Αθήνας, που μου φέρνει στο νου τις καλύτερες οικογενειακές καλοκαιρινές βραδιές μας, που συνήθως διαδραματίζονται εδώ λίγο πριν φύγουμε και λίγο αφού επιστρέψουμε από τις διακοπές μας.

Ο διακεκριμένος Chef De Cuisine Νίκος Λιόκας

Tο GB Roof Garden Restaurant και ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης λοιπόν, αυτή τη φορά υποδέχονται την καλοκαιρινή σεζόν με τον νέο Chef de Cuisine Νίκο Λιόκα, που ήρθε να συμπληρώσει την ταλαντούχα γαστρονομική ομάδα. Ο διακεκριμένος Chef De Cuisine Νίκος Λιόκας, με πηγαία αγάπη και πάθος για τη μαγειρική, ξεκίνησε την καριέρα του με δυνατές συνεργασίες σε δημοφιλή εστιατόρια του Λονδίνου, όπως το Fera at Claridge’s, το Davies and Brook by Daniel Hamm και το Hide, όπου απέκτησε πολυετή εμπειρία και γνώσεις. Με γαστρονομικές επιρροές από τη μεσογειακή κουζίνα αναλαμβάνει τα ηνία της κουζίνας του GB Roof Garden σχεδιάζοντας ένα «fine comfort» μενού με μια ευρεία παλέτα γνήσιων γεύσεων και κάθε πιάτο που δημιουργεί είναι ένα νοσταλγικό γευστικό ταξίδι.
Τα πιάτα του ανανεωμένου καλοκαιρινού μενού αναδεικνύουν με δημιουργικό τρόπο την εντοπιότητα και την εποχικότητα των πρώτων υλών, αρχές που χαρακτηρίζουν τη φιλοσοφία του εστιατορίου. Αναδύουν ένταση και βαθιά νοστιμιά και ετοιμάζονται με φρέσκα υλικά εποχής με έμφαση στα βιολογικά εγχώρια προϊόντα μικρών παραγωγών, τα οποία φέρουν χαρακτηριστική ένδειξη ή αναφορά του τόπου προέλευσης επάνω στην κάρτα του μενού.

Σφυρίδα στη σχάρα , αγκινάρες μαγειρεμένες σε κρασί και μύδια αχνιστά

Αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε το ταρτάρ από λαβράκι, την τσακώνικη μελιτζάνα με γλάσο ντομάτας, το χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με μανούρι Βλάστης και το τραγανό προζυμένιο ψωμί, την ψητή σφυρίδα με αγκινάρες μαγειρεμένες σε κρασί αλλά και το σιγομαγειρεμένο αρνίσιο μπούτι.

Μελιτζάνα bio τσακώνικη, ψητή και καπνιστή με σκόρδο και γλάσο ντομάτας

Όσο για τον γλυκό επίλογο, ο νέος ενθουσιώδης Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας επιμελείται τις φίνες δημιουργίες του βραβευμένου Γάλλου Pastry Chef Arnaud Larher και παράλληλα σχεδιάζει τα δικά του εμπνευσμένα επιδόρπια που συνοδεύουν το μενού γευσιγνωσίας του εστιατορίου.
Για τους λάτρεις του κρασιού, ο Head Sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης υπογράφει την εξαιρετική λίστα κρασιών των δυο εστιατορίων και συνθέτει τους οινικούς συνδυασμούς.
Ένα γαστρονομικό ταξίδι ξεκινά γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα από τους θησαυρούς της ελληνικής γης και θάλασσας με στόχο να προσφέρει αυθεντικότητα στις αναμνήσεις των επισκεπτών στην καρδιά της ιστορικότερης πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons