ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ένα διαφορετικό Πάσχα!

Συνηθίζαμε να κόβουμε λουλούδια από τον αγρό. Πρώτη μέρα που ανοίγαμε το σπίτι στο νησί για να διώξουμε τον χειμώνα, τράβαγα τις ολόλευκες κουρτίνες να μπει μέσα το φως και έστελνα την Ελμίνα για μία μεγάλη βόλτα έως το Παλιό Λιμάνι, να μου φέρει παπαρούνες. Όσο εγώ ξεκαθάριζα τις αναμνήσεις και τα απομεινάρια του περασμένου καλοκαιριού, η Ελμίνα επέστρεφε σπίτι με πελώριες αγκαλιές γεμάτες κάθε λογής αγριολούλουδα. Το τι παπαρούνες, πασχαλιές, μαργαρίτες, ανεμώνες, κυκλάμινα, λεβάντες μου έφερνε…. και χώραγε στη αγκαλιά της και κάποια κλεμμένα λεμόνια από γειτονικές αυλές. “Για να στολίσουμε το μαρμάρινο τραπέζι μαμά” μου έλεγε λαχανιασμένη και με τα κόκκινα μάγουλα της να σφύζουν από χαρά και από περηφάνια.

Πρωί πρωί πριν καν πιω καφέ, η Ελμίνα με την Έιντζελ, με τις πιτζάμες ακόμα, κόβουν Μαργαρίτες για τα υπνοδωμάτια, στις Σπέτσες!

Αυτό είναι το πρώτο Πάσχα στην πόλη. Κοίτα να δεις… Συγκεκριμένα το δεύτερο Πάσχα της ζωής μου όλης, που παραμένω Πάσχα στην Αθήνα. Ένα Πάσχα τόσο διαφορετικό. Μα όχι απαραίτητα άσχημο τελικά.
Όλοι εδώ είμαστε. Και μπορεί από τις βόλτες μας με κωδικό “Μετακίνηση #6” στους ανθοστόλιστους δρόμους της Φιλοθέης να μην επιστρέφουμε με τόσο μεγάλες αγκαλιές από άγρια λουλούδια, έχουμε όμως την Αντουανέτα Κουτσουράδη και το αγαπημένο μας Antoinetta Koutsouradi Flower Shop, η οποία έχει βαλθεί να γεμίσει όλα τα σπίτια της πόλης με τις πιο όμορφες, τις πιο ανθισμένες Πασχαλιές!

Πάρτην και εσύ τηλέφωνο  στο 21 0801 0395 και μέσα στην ίδια ημέρα θα σου φέρει η ίδια τις ομορφότερες αγκαλιές από ολόφρεσκες Πασχαλιές και όλα τα υπόλοιπα αγαπημένα σου λουλούδια!
Καλή Πασχαλιά να έχουμε και κέφι για να μην το βάλουμε κάτω. Παίρνουμε δύναμη από τα ομορφότερα Πάσχα που έχουμε ζήσει και τα καλύτερα που βρίσκονται όλα μπροστά μας.

error: Content is protected !!