ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ένα⏐Επτά: Η σοπράνο Laura Mamakos σε ένα ρεσιτάλ σε επτά γλώσσς!

H Σοπράνο Laura Mamakos παρουσιάζει το Ένα⏐Επτά, ένα ρεσιτάλ σε επτά γλώσσες. Η αγαπημένη Σοπράνο ερμηνεύει lieder και άριες των Bach, Schumann, Gounod, Cilea, Ginastera κ.α. , ενώ στο πιάνο την συνοδεύει ο Γιάννης Αερινιώτης. Ειδική προβολή βίντεο (video mapping), Κωσταντίνος Πιλάβιος.

Σἀββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, 20:00. Είσοδος Ελεύθερη.

Πύργος Βιβλίων, Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Με την Σοπράνο Laura Mamakos

It’s good to know:

Η ΣΟΠΡΑΝΟ LAURA MAMAKOS
Γεννήθηκε στο San Francisco (Η.Π.Α.). Έχει εμφανιστεί σε όπερες στις Η.Π.Α., στην Ιταλία, και στην Ισπανία ερμηνεύοντας ρόλους όπως την Musetta (La Bohème, Puccini), Barbarina (Le Nozze di Figaro, Mozart), Frasquita (Carmen, Bizet), Annina (La Traviata, Verdi), The Sandman (Hansel und Gretel, Humperdinck). Μόλις έκανε το ντεμπούτο της στο ρόλο του Nerone στην L’Incoronazione di Poppea του Monteverdi με το Greek Opera Festival. Τον Απρίλιο του 2016 ερμήνευσε την Donna Elvira, στην όπερα Don Giovanni του Mozart, στο Boulder Opera (Colorado, Η.Π.Α.). Στην Ελλάδα έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ και ρεσιτάλ στο Ναύπλιο (Φουγάρο), στην Τρίπολη (Μαλλιαροπούλειο Θέατρο), και στην Ολυμπία (Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας), ενώ στην Αθήνα έχει εμφανιστεί σε διάφορα θέατρα και συναυλιακούς χώρους (Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Half Note Jazz Club, Μουσείο Μπενάκη, κ.α.). Έχει συνεργαστεί με διεθνώς καταξιωμένους και διακεκριμένους πιανίστες, διευθυντές ορχήστρας και σκηνοθέτες όπως ο Δημήτρης Γιάκας, ο Juan Antonio Alvarez Parejo, ο Jorge Rύbio, ο Dante Mazzola, ο Giancarlo del Monaco, κ.α. Είναι Πρόεδρος, και συνιδρυτής, του Μη Κερδοσκοπικού Ιδρύματος DionysiaTrust, που υποστηρίζει νέους μουσικούς.

Ο ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕΡΙΝΙΩΤΗΣ
Γεννήθηκε στον Πειραιά. Πήρε δίπλωμα πιάνου με Άριστα και πρώτο βραβείο από το Εθνικό Ωδείο. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στην Μόσχα και στην Βιέννη. Πλέον ασχολείται με την συνοδεία κλασικού τραγουδιού. Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή προετοιμάζοντας διάφορες όπερες καθώς και με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Είχε την χαρά και την τιμή να υπάρξει συνεργάτης των Κώστα Πασχάλη και Φραγκίσκου Βουτσίνου. Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος συνοδεύοντας τους σημαντικότερους Έλληνες τραγουδιστές. Διδάσκει ως πιανίστας στο ωδείο Kodály και είναι μουσικός εκγυμναστής στην τάξη της Χριστίνας Γιαννακοπούλου στα ωδεία Kodály και Athenaeum.

error: Content is protected !!