ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η «ΕΛΠΙΔΑ» τιμά τον Ισπανό Πρέσβυ και τη σύζυγό του, ενώ η κόρη του έγινε εθελόντρια του Συλλόγου!

Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» τίμησε τον Ισπανό Πρέσβυ στην Ελλάδα, κύριο Alfonso Lucini και τη σύζυγό του Carmen, για την προσφορά τους στο έργο του Συλλόγου.
Την Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», παρέλαβε η σύζυγος του Ισπανού Πρέσβυ, κυρία Carmen Lucini, πού επισκέφτηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», συνοδευόμενη από την κόρη της, Irene, η οποία, είναι φοιτήτρια στο εξωτερικό, αλλά για όσο χρόνο μένει στην Ελλάδα, θέλησε να εργαστεί ως εθελόντρια στην «ΕΛΠΙΔΑ».

Irene Lucini, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Carmen Lucini

Irene Lucini, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Carmen Lucini

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τις υποδέχτηκε θερμά ως ξεχωριστές φίλες του Συλλόγου και ως πρόσωπα με τα οποία μοιράζεται κοινά οράματα για έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο ειρήνης και αλληλεγγύης προς όφελος των παιδιών. Αναφερόμενη στην προσφορά του Ισπανού Πρέσβυ και της συζύγου του είπε χαρακτηριστικά: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθατε στην Ελλάδα σταθήκατε αρωγοί στις πρωτοβουλίες μας και δεν θα ξεχάσω τις στιγμές που μοιραστήκαμε κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του «International Food Festival» στο Μουσείο Νάσιουτζικ, ούτε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίσατε στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, που είχε ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή 43 Πρεσβειών, που πρόσφεραν την υποστήριξή τους στο έργο του Συλλόγου μας. Θα ήθελα επίσης να υπενθυμίσω, την παρουσία του Ισπανού Πρέσβυ στον χώρο αυτό, πριν από μερικές εβδομάδες, όταν συνόδευσε τη Βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, και δήλωσε, για άλλη μια φορά, ότι υποστηρίζει το έργο μας. Σήμερα, δράττομαι της ευκαιρίας που βρίσκεστε εδώ, για να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου και να σας συγχαρώ για τις προσπάθειες που κάνετε να φέρετε κοντά την Ισπανία και την Ελλάδα, καθώς και για τη φιλία και τη συνεργασία σας. Η Ισπανία είναι πολύ τυχερή που έχει έναν Πρέσβυ, σαν τον Alfonso Lucini, και μια σύζυγο Πρέσβυ σαν εσάς, καθώς είστε μια αφοσιωμένη σύντροφος και μητέρα. Και χαίρομαι που η κόρη σας, Irene, ακολουθεί τα βήματά σας, προσφέροντας εθελοντική εργασία στο «Όραμα Ελπίδας». Με συγκινεί πολύ η ευαισθησία, η καλοσύνη και το αίσθημα του καθήκοντος που τη διακατέχουν, δίνοντας έτσι ένα μεγάλο παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης στην κοινωνία μας».

spanish2
Κλείνοντας την ομιλία της η κυρία Βαρδινογιάννη δεν παρέλειψε να επισημάνει τους ισχυρούς και μακροχρόνιους δεσμούς που συνδέουν την Ισπανία και την Ελλάδα και το γεγονός ότι οι δυο χώρες στηρίζουν η μια την άλλη σε καλούς αλλά και σε δύσκολους καιρούς, υπογραμμίζοντας ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Ισπανού Πρωθυπουργού στην Ελλάδα κάνει ακόμα πιο ισχυρή τη σχέση των δυο χωρών.
Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!