Η «ΕΛΠΙΔΑ» τιμά την Αλίκη Κωνσταντοπούλου Περρωτή

11/04/2017 • PEOPLE

Την Αλίκη Κωνσταντοπούλου Περρωτή, μια εξαιρετική Ελληνίδα γνωστή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για το φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό της έργο, τίμησε σήμερα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».
Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε θερμά την κυρία Περρωτή, λέγοντας: «Αγαπητή μου Αλίκη, με ιδιαίτερη τιμή και με μεγάλη χαρά σε υποδεχόμαστε στο Νοσοκομείο μας. Η παρουσία σου αποτελεί μεγάλη στήριξη για τα παιδιά που νοσηλεύονται εδώ και τις οικογένειές τους και υποδηλώνει την βαθιά σου ευαισθησία καθώς είναι μία ακόμα έκφραση της μεγάλης σου ανθρωπιστικής συνείδησης και δράσης. Σε υποδεχόμαστε στον χώρο αυτό, όχι μόνο ως μία σημαντική σύμμαχο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», αλλά και ως μια μεγάλη ευεργέτη της Ελλάδος που βρίσκεται πίσω από σημαντικές φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες και ανθρωπιστικά έργα. Η σπάνια προσωπικότητά σου και η μεγάλη σου καρδιά αντικατοπτρίζονται σε πολλά σημαντικά έργα στον χώρο της υγείας, της κοινωνικής μέριμνας και της εκπαίδευσης, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Έργα που δημιουργήθηκαν χάρη στη γενναιοδωρία σου και στις αξίες της προσφοράς στο συνάνθρωπο και της ποιοτικής εκπαίδευσης που ανέκαθεν πίστευες και συνεχίζεις να υπηρετείς. Η πρόσφατη διάκρισή σου με το Βραβείο “Pro Bono Humanum” των Ρrix Galien, το οποίο παρέλαβες από τα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν μια ακόμα αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς σου στη χώρα μας και αισθάνομαι πολύ συγκινημένη που είχα τη χαρά να μοιραστώ αυτές τις στιγμές μαζί σου. Η επιθυμία που εξέφρασες εκείνο το βράδυ να επισκεφθείς το νοσοκομείο μας, και να δεις το έργο μας από κοντά, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και κάνει την επίσκεψή σου ακόμα πιο συμβολική! Η συμπαράστασή σου μας μας ενθαρρύνει και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας. Εύχομαι κάθε επιτυχία σε κάθε σου πρωτοβουλία! Άνθρωποι σαν κι εσένα, με μεγαλείο ψυχής και αγάπη για την πατρίδα τους, δίνουν σε ολόκληρη την κοινωνία μας ελπίδα, ενισχύουν την πίστη μας στις αξίες της προσφοράς και της αλληλεγγύης και κάνουν τον λαό μας υπερήφανο! Ο Θεός να σε έχει πάντα καλά!».

Μανώλης Παπασάββας, Αλίκη Κωνσταντοπούλου Περρωτή, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Θεοδώρα Βαλεντή.

Ως έκφραση αναγνώρισης του μεγάλου κοινωνικού της έργου και της στήριξής της στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» , η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στην κυρία Περρωτή την Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου.
Η κυρία Περρωτή συγκινημένη ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την τιμή που της κάνει και εξέφρασε τον θαυμασμό της για το έργο που επιτελεί ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» λέγοντας: «Δεν φανταζόμουν ότι θα έβλεπα κάτι τέτοιο στη ζωή μου!».

Αλίκη Κωνσταντοπούλου Περρωτή, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Επίσης η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στην εγγονή της κυρίας Περρωτή που την συνόδευε κατά την επίσκεψή της στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, κυρία Θεοδώρα Βαλεντή, το Μετάλλιο του Υποστηρικτή του Συλλόγου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μερικές από τις πιο σημαντικές ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες της Αλίκης Περρωτή ήταν η μεγάλη δωρεά της για την ανέγερση του «Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου της Νέας Ιωνίας» στη μνήμη των αείμνηστων γονιών της, Θεόδωρου και Μαρούλας Κωνσταντοπούλου, η ίδρυση του Κολλεγίου Ανωτέρων Γεωργικών Σπουδών «Δημήτρης Περρωτής» στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και της Σπουδαστικής Εστίας «Αλίκη Περρωτή» στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η ίδρυση της Έδρας «Αλίκη Περρωτή» στο Κέντρο Καινοτόμου Ιατρικής του Νοσοκομείου John Hopkins στη Bαλτιμόρη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons