ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το ελληνικό… δαιμόνιο στο Παρίσι, ακούει στο όνομα Ada Ηλιοπούλου!

Ποια είναι η γυναίκα που έγινε Μούσα των μεγαλύτερων Οίκων Μόδας του πλανήτη και τους έπεισε να ασχοληθούν με την Ελλάδα και να δουλέψουν αφιλοκερδώς γι’ αυτήν; Και πως συνεχίζοντας να ανακαλύπτει τρόπους να θυμίζει στον πλανήτη την χώρα μας, έγινε το σήμα κατατεθέν του γνωστού γραφείου Méphistophélès Productions του Παρισιού που οδηγεί τους Έλληνες σχεδιαστές στο εξωτερικό?

Η Ada Ηλιοπούλου στο show του Oίκου Chanel

Η Ada Ηλιοπούλου σε show του Oίκου Chanel

Οι άνθρωποι των media ήξεραν την δημοσιογράφο Άντα Ηλιοπούλου από την μεγάλη της θητεία σε διευθύνσεις περιοδικών αλλά και από βραβεία που κατά καιρούς έλαβε, με πιο πρόσφατο το Χρυσό Αστέρι που της έδωσε η Ειρήνη Νταϊφά, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πειραιά και Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης, για τα 22 χρόνια της στην δημοσιογραφία αλλά και το αφιλοκερδές έργο που κάνει στο εξωτερικό υπέρ της Ελλάδας σε συνεργασία με τους διασημότερους Οίκους Μόδας του πλανήτη.
Η Άντα βρέθηκε πριν περίπου 10 χρόνια στο Παρίσι μέσω μιας πρόσκλησης από τον γνωστό συγγραφέα Paulo Coelho για ένα πάρτυ του και εκεί άλλαξε η ζωή της. Αυτή ήταν η πιο κομβική στιγμή για την ίδια, αφού τότε αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα για να ζήσει μόνιμα στην Γαλλία. Μέσω της δουλειάς της στα περιοδικά του Βήματος γνώρισε απλησίαστους, διάσημους καλλιτέχνες και designers και με πολλούς από αυτούς έγινε αμέσως φίλη γιατί τους άρεσαν οι ιδέες της και έκαναν από κοινού projects. Αν και πριν 4 χρόνια που γέννησε την κόρη της αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, ποτέ δεν σταμάτησε τις συνεργασίες της με τους διάσημους Οίκους του Παρισιού. Και έτσι, την εποχή που η κατάσταση της χώρας έγινε πιεστική με το capital control, η Άντα κινητοποίησε τους διάσημους Οίκους Μόδας όλου του πλανήτη να δουλέψουν αφιλοκερδώς για την Ελλάδα για να ξυπνήσουν την αίγλη της.

Με τον Paolo Coelho

Με τον Paolo Coelho

 “Ήθελα να θυμίσω σε όλους πως η Ελλάδα είναι μια πολιτιστική κοιτίδα που κανείς δεν έχει δικαίωμα να την υποτιμά ή να την παραβλέπει” , λέει η Άντα. “Για μένα η Ελλάδα είναι μια διαχρονική πρόταση παγκοσμίου εμβέλειας. Και ήθελα οι ξένοι να εμπνευστούν ξανά απο την χώρα μας ώστε να γίνουν μέσω της δουλειά τους Πρεσβευτές της. Δεν είναι και λίγο να εμπνέονται από την χώρα μεγαθήρια του πλανήτη. Σχεδόν αμέσως συμπράξαν μαζί μου τεράστια ονόματα, όπως ο Οίκος Miyake και ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Miyamae, ο οποίος με μεγάλο σεβασμό και εμπιστοσύνη σχεδίασε ένα ρούχο εμπνευσμένο από τα ελληνικά νησιά ειδικά για αυτό το project. Η Escada επίσης με στήριξε αμέσως με την δυναμική της ομάδα. Ο Jitrois φόρεσε στο σώμα του την Ελληνική σημαία και φωτογραφήθηκε για μένα, λέγοντας σε συνέντευξη που κάναμε μαζί για το Mykonos Confidential πως η Ελλάδα είναι ιερή για τους Γάλλους. Ο αγαπημένος μου couturier Stephane Rolland-αγαπημένος designer των πριγκιπικών οικογενειών των Εμιράτων-, δημιούργησε δύο απίστευτα φορέματα εμπνευσμένα απο την Αρχαιότητα. Η Πρόεδρος της Chopard, η Caroline Scheufele διέκοψε τις διακοπές της για να μου παραχωρήσει κάποιο σχέδιο αλλά και ο Οίκος Schiaparelli με βοήθησε πολύ, όπως και ο Olivier Guillemen, Πρόεδρος του Συνδικάτου Χρωματολογίας. Είναι πολλοί, όμως, αυτοί που εμπνεύστηκαν με αυτό το project και συνεχίζουν να προσφέρουν υπέρ της Ελλάδας αφιλοκερδώς. Και πιο ενδιαφέρον έχουν τα ρούχα, όπως π.χ. αυτό που έκανε για τους Δελφούς ο Gaspard Yurkevich . Θέλω κάποια στιγμή να κάνω μια έκθεση και ένα συνοδευτικό βιβλίο. Αλλά επειδή δεν ήθελα να πολιτικοποιηθεί αυτό το project , δεν μπορούσε να προχωρήσει σε μια πιο γρήγορη ταχύτητα γιατί δεν είχα καμία βοήθεια απο πουθενά στην Ελλάδα. Ούτε οικονομική αλλά ούτε ηθική γιατί κανείς δεν κατάλαβε τι σημαίνει αυτοί οι τεράστιας διασημότητας Οίκοι να στηρίζουν την ξεχασμένη χώρα και να την προβάλλουν στον πλανήτη μέσω της δουλειάς τους επειδή απλά το ζήτησα προσωπικά. Έχω θέσει ως στόχο μου αυτόν τον σκοπό. Θα τον ολοκληρώσω ακόμη και αν με πάρει χρόνια. Όταν η Chanel εμπνέεται από ένα ελληνικό νησί και κάνει καμπάνια για κρέμα της και όταν η Gucci δίνει 2.000.000 ευρώ για ένα σόου στην Ακρόπολη, κάτι καλό θα έχει και η χώρα αυτή! Θα το θυμηθούν όλοι στο τέλος!”

Ada & Jitrois

Ada & Jitrois

Καθώς καθημερινά ακόμη ένας designer προσθέτει την δημιουργική του δύναμη στο project που στηρίζει την Ελλάδα, η Άντα άρχισε να υλοποιεί και άλλο ένα μεγάλο της όνειρο. Από παιδί ήθελε να οδηγήσει στην ευεργετική διέξοδο των catwalks του Παρισιού τους ελληνικούς οίκους μόδας. Έτσι από τον Σεπτέμβριο του 2016 ξεκίνησε να κάνει την αναπτυξιακή πολιτική του γαλλικού γραφείου Méphistophélès Productions για την Ελλάδα.

Με τον Manish Arora

Με τον Manish Arora

“Επειδή για τα δικά μου όνειρα διαπίστωσα πως δεν με βοήθησε σχεδόν κανείς να τα πραγματοποιήσω και τα υλοποίησα μόνο με πίστη στον εαυτό μου και με πολύ σκληρή δουλειά, αποφάσισα να αρχίσω να πραγματοποιώ και όνειρα άλλων. Έτσι έγινα η μοναδική γυναίκα του Méphistophélès Productions. Είμαι μόνη μου με 4 άντρες και πολύ χαίρομαι γι΄ αυτήν την συνεργασία. Με σέβονται και με προσέχουν πάρα πολύ. Είναι ιδανική συνεργασία για μένα. Πολύ γαλλικά πρότυπα.”

Ada & Miyamae Miyake

Ada & Miyamae Miyake

Το Méphistophélès Productions είναι ένα γραφείο παραγωγής και δημοσίων σχέσεων που καλύπτει projects μόδας και τέχνης, editorial μόδας και παραγωγή μουσικών video clips αλλά εξειδικεύεται στις επιδείξεις μόδας, τις οποίες καλύπτει σε κάθε επίπεδο παραγωγής, υλοποίησης και προώθησης σε συνεργασία με την επίσημη Εβδομάδα Μόδας Παρισιού (Haute couture, pret a porter, ανδρικό, bridal). “Το πιο σημαντικό είναι πως στα shows ή στα presentations μας , έχουμε worldwide press, που σημαίνει πως συντονίζουμε καλεσμένους από media όλου του πλανήτη , από τις ΗΠΑ και την Μόσχα μέχρι την Ιαπωνία, την Βραζιλία και τα Εμιράτα. Ταυτοχρόνως διαθέτουμε στο Παρίσι και ανάλογο show room που μπορεί να φιλοξενήσει ρούχα-αξεσουάρ σχεδιαστών ,να τα δειγματίσει σε περιοδικά και αγοραστές ανα τον πλανήτη και να τα προωθήσει” , λέει η Άντα στο Fay’s Control.

Mε την Anna Dello Russo

Mε την Anna Dello Russo

Ο ιδιοκτήτης του Méphistophélès Productions στο Παρίσι, ο Γκρεγκ Αλεξάντερ ήταν συνεργάτης του Gianni Versace, ο Σεμπαστιάν Βιεν εργάστηκε σε γνωστές διαφημιστικές εταιρίες της Γαλλίας, στο promotion και σε film production, ο Αλεξάντρ Μπουλέ ήταν Διευθυντής pr για 20 χρόνια στον Πάκο Ραμπάνε και ο Ρομάν είναι συνεργάτης του πάρα πολλά χρόνια.

Chantal Thomass & Ada Ηλιοπούλου

Chantal Thomass & Ada Ηλιοπούλου

“Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται”, λέει η Άντα. “Χρειάζεται πολύ δουλειά για να γίνει κάτι να φαίνεται ‘’απλό’’ Απλό δεν είναι τίποτα. Και πιο δύσκολο γίνεται γιατί γνωρίζω πολλά χρόνια τους περισσότερους Έλληνες σχεδιαστές και όμως, πρέπει να επιλέγω ποιοι απο τους ενδιαφερόμενους designers έχουν την δυνατότητα να πάνε στο Παρίσι. Γιατί πολλοί νομίζουν πως μπορούν να πάνε οπουδήποτε αλλά δεν έχουν όλοι τα κριτήρια που πιστεύουν. Και ευτυχώς ή δυστυχώς αυτά τα κριτήρια δεν είναι οικονομικά. Και το λέω αυτό γιατί σχεδιάσαμε projects πολύ οικονομικής κλίμακας ώστε όντως κάποιος να μπορεί να έρθει να δουλέψει σε μια χώρα με δυνατότητες. Κατ’ αρχήν γιατί στο Παρίσι δεν χρειάζεσαι μόνο χρήματα για να γεννηθεί η ευκαιρία. Μπορεί να τα έχεις και να μην ενδιαφερθεί κανείς για σένα γιατί δεν έχεις εσύ ή το ρούχο προσωπικότητα. Επίσης και αυτό είναι το σπουδαιότερο, ως γραφείο που σέβεται την Ελλάδα θέλουμε να έχουμε πακέτα τέτοια που θα στηρίξουν κάποιον αξιόλογο σχεδιαστή να βρεθεί εκεί χωρίς να πρέπει να φτάσει στο χείλος του οικονομικού γκρεμού. Έτσι έχουν σχεδιαστεί συμβατά πακέτα κάλυψης όλου του tailor made project ,με βάση πάντα την ανασφάλεια που δημιουργεί η κατάσταση στην Ελλάδα. Και επίσης αυτά τα πακέτα μπορούν να καλυφθούν και με χορηγό, το οποίο διευκολύνει τα πράγματα για κάποιον που αξίζει να πάει αλλά δεν δύναται οικονομικά. Θα ήθελα όλοι να έχουν την ευκαιρία να έρθουν στο Παρίσι αν όντως έχουν το ταλέντο. Να μην τους σταματάει το θέμα των χρημάτων. Παρ’ όλα αυτά ήταν μεγάλη τύχη που είχα την χαρά να συνοδεύσω στο Παρίσι ως πρώτο project για την Ελλάδα την Celia Kritharioti και να σχεδιάσουμε πάνω της ένα πολύ εποικοδομητικό event, που θέλω να πιστεύω πως άνοιξε τον δρόμο και για άλλους Έλληνες καλλιτέχνες. Οι 200 δημοσιογράφοι απο όλο τον πλανήτη που είχαν καλεστεί απο το γραφείο Méphistophélès Productions, φαίνεται πως απέκτησαν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την χώρα. Τα δημοσιεύματα ακολουθούν το ένα πίσω από το άλλο, απο την Αγγλική Vogue μέχρι την Κίνα, το Μιλάνο και το ρώσικο κανάλι μόδας ID Fashion. Η Πόρτα για την Ελλάδα έχει πλέον ανοίξει….Και μ’ αρέσουν πολλοί σχεδιαστές, όπως ο πολύ ιδιαίτερος Δημήτρης Ντάσιος, ο αγαπημένος μου φίλος Βασίλης Ζούλιας-τον οποίο πιστεύω ιδιαιτέρως-, η Εριφύλλη Νικολοπούλου που έχει επενδύσει απίστευτη κουλτούρα στο θέμα ρούχο, ο Χρήστος Κωσταρέλος, o Laskaris-τον οποίο εκτιμώ όλο και πιο πολύ μέρα με την μέρα-, η Λένα Κατσανίδου, η Χαρά Λεμπέση και πολλοί άλλοι. Έχουμε πολύ ωραίους σχεδιαστές! Και ειδικά νέους. Θα ήθελα ειλικρινά να συνεργαστώ μαζί τους και να δείξουμε μαζί στον πλανήτη τις δημιουργικές εμπνεύσεις των Ελλήνων”.

Σε show του Οίκου Chanel

Σε show του Οίκου Chanel

Και όντως, μετά από αυτή την τεράστια επιτυχία με το show της Κριθαριώτη στο Ritz της Place Vendome, που το γραφείο έγινε γνωστό και στην Ελλάδα, η απορία όλων είναι γιατί ονομάστηκε το γραφείο Méphistophélès Productions? “Μα γιατί μας αρέσει η συγκεκριμένη όπερα και γιατί έχει ένα βαθύ ηθικό δίδαγμα. Το καλό στο τέλος κερδίζει! Ο,τι και αν έχει συμβεί προηγουμένως! Και όποιος και αν έχει προσπαθήσει να σαμποτάρει το καλό, θα βγει χαμένος στο τέλος! Αυτό για μας είναι αρχή ζωής. Ταυτοχρόνως υπάρχει και κάτι στη ζωή όλων μας… που σου ζητάει τα πάντα. Υπάρχει κάτι που ζητάει όλη σου την ψυχή, όλο σου το ΕΙΝΑΙ. Και αυτό είναι η αγάπη μας για την δουλειά μας. Και μόνο αν βάλεις τον πιο καλό εαυτό σου και το μυαλό σου μπορείς να πετύχεις αυτό που ονειρεύτηκες και να διασωθείς. Με άλλο τρόπο δεν γίνεται. Μόνο αν τα δώσεις όλα. Και εδώ ζητούνται όλα και σε πολύ εντατικό επίπεδο. Και για κάτι που κρατάει τόσο λίγο. Οπότε πρέπει και μπορούν να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες στο έπακρο. Αυτός είναι ο στόχος του γραφείου. Να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του καλλιτέχνη και να τον συστήσει με βάση το Παρίσι στον πλανήτη. Προσωπικά σε όλη μου την ζωή πίστευα στους εσωτερικούς δαίμονες των Ανθρώπων. Είναι ίσως γιατί και όλοι στο εξωτερικό πάντα μου λέγανε πως έχω ‘’ελληνικό δαιμόνιο’’ μέσα μου. Παίζει κομβικής σημασίας ρόλο, όμως, ποιο από όλα τα ‘’δαιμόνια’’ γιγαντώνετε μέσα σας. Ελπίζω σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς να επιλέγουμε όλοι τον πιο φωτεινό και Δημιουργικό….Εαυτό μας! Μόνο αυτός κερδίζει στο τέλος. Είμαι πάντως από αυτούς που μπορούν μέχρι και με τον Διάολο να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι αλλά να μην πάρει τίποτα από μένα. Ειδικά την ψυχή μου. Την έχω χαρίσει ήδη στην δουλειά μου”. 

Mε την Σίλια Κριθαριώτη

Mε την Σίλια Κριθαριώτη

Υπάρχει όμως, κάτι που μπορεί να θαυμάσει ένα κορίτσι που ζωντανεύει τα όνειρα των άλλων; “Ναι. Μόνο το καλό μυαλό μπορώ να θαυμάσω. Όλα τα άλλα… διορθώνονται! Το Μυαλό διασώζει ή καταστρέφει. Αυτό αλλάζει την τύχη των ανθρώπων. Όλα στο μυαλό είναι. Για μένα δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Ούτε χρήματα, ούτε θέσεις, ούτε τίποτα. Ο Άνθρωπος κάνει την θέση, το έργο, τα πάντα….Το Μυαλό του τα χτίζει όλα. Το Μυαλό του τα γκρεμίζει..” Και εδώ γεννιέται η ερώτηση, τελικά τι είναι αυτό που δείχνει πως υπάρχει μυαλό στο κεφάλι κάποιου; “Πέρα από τις πρωτοποριακές ιδέες χρειάζονται και πολλά άλλα στοιχεία. Να είσαι αντικειμενικός όταν σε έχεις απέναντί σου. Να ξέρεις ποιος είσαι, τι δυνατότητες έχεις αλλά να θέλεις να αποκτήσεις και άλλες για να γίνεις ακόμη πιο καλός. Να θέλεις να μαθαίνεις συνέχεια και να δουλεύεις μόνο με ομάδες αξιόλογων ανθρώπων. Ούσα 40 ετών και έχοντας 22 χρόνια προϋπηρεσία στα media, το δικό μου μυαλό μου επέβαλε να αναζητώ μόνο τους καλύτερους για να συνεργαστώ, ώστε να μου επιτρέπουν να προσφέρω αυτό που δημιουργώ και να με βοηθούν να γίνομαι ακόμη πιο καλή σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Μόνο οι καλοί ή όσοι θέλουν να γίνουν καλοί είναι ακομπλεξάριστοι και ανοιχτόμυαλοι. Αυτοί μόνο σ΄ αφήνουν να κάνεις την δουλειά σου χωρίς να φοβούνται. Όποιος φοβάται μόνο εμπόδια σου δημιουργεί. Βέβαια, δεν έχω συναντήσει και πολύ συχνά στην Ελλάδα ‘’άφοβους’’ για το ταλέντο και τις δυνατότητες του άλλου αλλά όπου το βρήκα δεν σταμάτησα ποτέ μέχρι σήμερα την κάθε ενδεχόμενη συνεργασία. Και έτσι δεν με πειράζει πιά για τους πολλούς. Εγώ θέλω να είμαστε ευτυχισμένοι δουλεύοντας. Και έχω μια αρχή. Λέω πάντα την αλήθεια και ας με επιβεβαιώσει ο χρόνος. Το έχω πληρώσει ακριβά αλλά δεν με νοιάζει. Έχω κάνει ήδη τις επιλογές μου συνειδητά. Ίσως ήταν μοιραίο να δουλεύω για την Γαλλία, όπου λόγω αυστηρής αξιοκρατίας σέβονται τα μυαλά περισσότερο. Εκτιμούν τις ευεργετικές ιδέες, το Όραμα. Δεν μου αρέσουν οι εύκολες λύσεις γενικότερα. Αν είσαι καλός μόνο εσύ, δεν θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ένα πράγμα που μου μάθαν τα περιοδικά είναι πως όλη η ομάδα πρέπει να είναι καλή και συντονισμένη. Δεν θέλω να είμαι μόνο εγώ καλή. Και δεν πρέπει! Δεν μου φτάνει αυτό. Πιστεύω στα Super Star Teams και μόνο αυτά κάνουν πραγματικά θαύματα. Και εμείς έχουμε motto μας το ‘’ we produce Dreams’’ και άρα πρέπει να κάνουμε θαύματα για να υλοποιήσουμε τα όνειρα των σχεδιαστών-ειδικά των νέων- σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως αυτό της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού που συγκεντρώνει ταλέντα και οικονομικές δυνάμεις από ολόκληρο τον πλανήτη. Για να διακριθείς πρέπει να θέλεις να γίνεις πρωταθλητής. Και αυτό ισχύει σε όλα! Είμαι ο άνθρωπος που πιστεύει πως δεν υπάρχει αυτό που λέμε ‘’τελευταία ευκαιρία’’. Από μια καλή δική σου προσπάθεια, μια ευρηματική ιδέα και ένα καλό team, μπορούν όλα να αλλάξουν!’’

Chanel
Και συνεχίζει η Άντα με τον ενθουσιασμό που την διακρίνει: “Εγώ είμαι μόνο αυτό που βλέπεις. Ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει πάρα πολύ σ’ αυτή την ζωή και θέλει να κάνει τον κόσμο καλύτερο με κάποιες ωραίες ιδέες. Έκανα αυτό που ένιωσα εκείνη την στιγμή. Δεν είχα δεύτερη σκέψη. Μπορούσα να επηρεάσω κάποιες προσωπικότητες γιατί ήδη είχαμε συνεργαστεί και μου είχαν εμπιστοσύνη και το έκανα. Για πολλούς είμαι εκκεντρική. Για μένα είμαι ένας σκεπτόμενος δημιουργικά αυθόρμητος άνθρωπος. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι με αυτό που είμαι και με αυτά που κάνω να εμπνέω τους ανθρώπους να κάνουν κάτι πιο ευεργετικό για την δική τους ζωή και για τον κόσμο. Αν και μου έχουν προτείνει να ασχοληθώ με την πολιτική, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ σοβαρά. Αλλά αν μπορούσα να βοηθήσω σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού ή ακόμα και rebranding της χώρας, θα το σκεφτόμουν αλλά συμπράττοντας μόνο με υγιείς δυνάμεις πάντα…. Εννοείται! Και οι υγιείς δυνάμεις εξυπηρετούν φιλοπρόοδο κοινό και όχι διχαστικά μοτίβο. Έχω δουλέψει πολύ σε έντυπα τουρισμού, έχω στηρίξει αφιλοκερδώς με γνωριμίες μου τον ΕΟΤ Γαλλίας και σίγουρα σε πολλά επίπεδα έχω καλύτερες και ισχυρότερες διασυνδέσεις απο πολλούς στα πιο απίθανα μέρη του πλανήτη. Αλλά δεν είναι κάτι που αν δεν το κάνω θα μου στοιχίσει”.

Ada Iliopoulou & Guizeppe Zannoti.

Ada Iliopoulou & Guizeppe Zannoti.

Ada & Frank Sorbier

Ada & Frank Sorbier

Gaspard Yurkievits& Ada

Gaspard Yurkievits& Ada

Ada ILIOPOULOU & Farida Khelfa,Mousa toy oikou Schiaparelli

Με την Farida Khelfa,Mousa toy oikou Schiaparelli

Και άραγε μια γυναίκα που το πρωί είναι στο Παρίσι και το βράδυ έχει επιστρέψει στην Αθήνα, έχει ελεύθερο χρόνο και αν ναι τι κάνει; “Δεν έχω τόσο ελεύθερο χρόνο. Αν έχω, ασχολούμαι μόνο με την κόρη μου, την οικογένεια και τους πραγματικούς μου φίλους. Σε άλλη περίπτωση ασχολούμαι πια μόνο με τον εθελοντισμό και αυτό πραγματικά με ξεκουράζει. Με εμπνέει λ.χ. πολύ η Αικατερίνη της Σερβίας για την απίστευτη δοτικότητά της και το Όραμά της για τον κόσμο και είμαι πολύ κοντά στο Lifeline. Κάθε φορά που δίνει μέσα από το έργο της μια θερμοκοιτίδα σε κάποιο νοσοκομείο , συγκινούμαι. Γενικά με ενδιαφέρει πολύ να υπάρχει ένα καλύτερο σήμερα για το κάθε παιδάκι από όπου και αν είναι αυτό. Προέρχομαι από μια οικογένεια που αφιερώθηκε σε τέτοιες δράσεις και για μένα είναι σημαντικό αν έχεις αποκτήσει την οποιαδήποτε κοινωνική δύναμη να την προσφέρεις σ’ αυτούς που την χρειάζονται. Γνώρισα πολύ δυνατό κόσμο μέσω της δουλειάς μου και της οικογένειάς μου σε όλο τον πλανήτη. Είναι έργο ζωής για μένα να τους ωθήσω να στηρίξουν κάποιες δράσεις ανθρωπιστικές. Και δεν πιστεύω πως χρειάζονται χρήματα για να γίνεις εθελοντής. Μπορεί να δώσεις γνωριμίες, διευκολύνσεις, το οτιδήποτε εξυπηρετεί. Οπότε δεν είναι δικαιολογία να λες “δεν έχω χρήματα και δεν μπορώ να βοηθήσω” Όλοι έχουμε κάτι να προσφέρουμε. Και αυτό είναι ο Εαυτός μας. Τον Εαυτό σας αλλάξτε και κάντε τον καλύτερο υπέρ του συνόλου και όλα θα αλλάξουν. Αυτό είναι η λύση για όλα! Και θα γίνει Μόδα πολύ σύντομα!..”

photocatgifutdyr

Thank you Ada! xxx

error: Content is protected !!