ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Έκθεση για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Αφιερωμένη στην Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά η εικαστική έκθεση του Μιχαήλ Ρωμανού, που παρουσιάζεται τον Ιούλιο στην Αθήνα, με τίτλο “Ιππείς – Δυτική Ζωφόρος Παρθενώνα”.

Ο βραβευμένος καλλιτέχνης από τον Όμιλο Τεχνών της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει μια ενότητα έργων εμπνευσμένη από την Δυτική Ζωφόρο του Παρθενώνα, εμπλουτισμένη με νέα έργα.

Mιχαήλ Ρωμανός, μεικτή τεχνική, 100x80cm

Ο καλλιτέχνης έχει ήδη συνεργαστεί με το Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ως επιμελητής σε εικαστικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, ενώ έχει αρχίσει να ασχολείται με τη συγκεκριμένη θεματολογία από το καλοκαίρι του 2012, όταν συμμετείχε στην εικαστική έκθεση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που φιλοξενήθηκε για πέντε ολόκληρους μήνες στο Μουσείο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου.

Μιχαήλ Ρωμανός, μικτή τεχνική, 75x95cm (2)

Έχει οργανώσει στο facebook μια ενεργή ομάδα μελών “We Love the Parthenon” όπου μέσα από τη θεματολογία των αναρτήσεων δίνεται έμφαση σε ιδιαίτερες πτυχές του Παρθενώνα καθώς και της τόνωσης του ζητήματος της Επιστροφής των Γλυπτών του.

Η παρουσίαση της ενότητας των έργων του Μιχαήλ Ρωμανού υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Τεχνών “Foundation for P” ενώ όπως αναφέρει: “Ως άνθρωπος των τεχνών και μέσα από τα έργα μου, προσπαθώ να περάσω το μήνυμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και να ευαισθητοποιήσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων, φιλότεχνων και μη, ως προς τη διάδοση του στόχου αυτού, η οποία πρέπει με κάθε τρόπο να συνεχιστεί …”

error: Content is protected !!