ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Έκθεση 20 γνωστών καλλιτεχνών με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες για τα 80 χρόνια της ΕΛΕΠΑΠ

Μια πολύ διαφορετική ομαδική έκθεση τέχνης ξεκίνησε στο κέντρο της χριστουγεννιάτικης Αθήνας. Είκοσι γνωστοί καλλιτέχνες, δημιούργησαν 80 στολίδια-έργα τέχνης, αποκλειστικά για την ΕΛΕΠΑΠ που γιορτάζει τα 80 χρόνια λειτουργίας της. Η έκθεση, την οποία επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού, φιλοξενείται στη φωταγωγημένη στοά Σπυρομήλιου του εμπορικού κέντρου City Link, στην καρδιά της πόλης. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες Νεκτάριος Αποσπόρης, Γιώργος Βορρές, Λιάνα Βουράκη, Μάριος Βουτσινάς, Μαίρη Γαλάνη-Κρητικού, Ανδρέας Γεωργιάδης, Όλγα Γουλανδρή, Δικαία Δεσποτάκη, Μαρία Διακοδημητρίου, Κατερίνα Ιωαννίδη, Σταυρούλα Καζιάλε, Νίκος Καλαφάτης, Τίνα Καραγεώργη, Χριστίνα Μαντζαβίνου, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Δημήτρης Ντάσσιος, Μαρίνα Στελλάτου, Βάσω Τρίγκα και Αθηνά Χατζή, προσφέρουν αφιλοκερδώς τα έργα τους για τη στήριξη των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ.

Ευη Κλαουδάτου (attica) Μαριάννα Μοσχού (Πρόεδρος ΕΛΕΠΑΠ) Ιωάννης Κορμάς (Τράπεζα Πειραιώς)

Οι επισκέπτες της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως και σήμερα 30 Δεκεμβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις δημιουργίες των γνωστών καλλιτεχνών αλλά και να αποκτήσουν τα μοναδικά διακοσμητικά έργα τέχνης που θα βρίσκονται προς πώληση στον 4ο όροφο του πολυκαταστήματος attica στο City Link, στηρίζοντας το έργο της ΕΛΕΠΑΠ. Όλοι μπορούν να δείξουν την αγάπη τους σ’ ένα παιδί με αναπηρία και να το βοηθήσουν να κάνει ένα ακόμα βήμα ζωής. Κάθε δωρεά είναι ανεκτίμητη και αξιοποιείται σε θεραπείες και στήριξη των καινοτόμων ολοκληρωμένων προγραμμάτων αποκατάστασης των παιδιών.

It’s good to know: Η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, το οποίο από το 1937 και για 80 ολόκληρα χρόνια, έχει προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης σε περισσότερα από 100.000 παιδιά με κινητικές αναπηρίες, από τη γέννηση έως και την ενηλικίωσή τους, μέσα από τα έξι Κέντρα της, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο. Περισσότερα από 1.000 βρέφη, παιδιά και ενήλικες με αναπηρία κάθε χρόνο, αγωνίζονται σε καθημερινή βάση με τη βοήθεια του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού της, να μεγιστοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους, να εκπληρώσουν τους προσωπικούς τους στόχους, να κατακτήσουν στο μέγιστο δυνατόν την αυτονομία τους και την ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Στην φωτογραφία του εξωφύλλου: Οι κυρίες Μαριάννα Μοσχού και Χριστίνα Κατσουρίδη (ΕΛΕΠΑΠ) με την επιμελήτρις της έκθεσης κα Ίρις Κρητικού και τους συμμετέχοντες στην έκθεση καλλιτέχνες.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!