ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Egomion” του Κωστή Γεωργίου στην C.John Gallery στο Mayfair του Λονδίνου!

To Martix παρουσιάζει την ατομική έκθεση “EGOMION” του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου και γλύπτη Κωστή Γεωργίου από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου 2017 στην C. John Gallery στο Mayfair του Λονδίνου. Η έκθεση, την οποία θα επιμεληθεί η Μαρία Μιγάδη, εντάσσεται στην μεγάλη περιοδεία ατομικών εκθέσεων με μνημειακά έργα ζωγραφικής και γλυπτικής του Κωστή Γεωργίου.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 7 γλυπτά και 15 πίνακες ζωγραφικής που αναδεικνύουν το μαγικό, μεταφυσικό και πολυμορφικό κόσμο του καλλιτέχνη, του οποίου τo ζωγραφικό και το γλυπτικό έργο εξελίσσεται με την ίδια δυναμική. Μετά τις στάσεις στο Μουσείο Suzhou, ένα από τα σημαντικότερα στην Κίνα, το Shaanxi Art Museum και την γκαλερί Feizi στη Σαγκάη, αλλά και το Σικάγο, το Τορόντο, το Μπιαρίτζ, τις Βρυξέλλες, τη Βιέννη και την Αθήνα, η έκθεση θα παρουσιαστεί και στο Λονδίνο.
Χορηγός της έκθεσης είναι η GREEN COLA.

Παράλληλα αυτή την εποχή φιλοξενείται ατομική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής στην γκαλερί ΜΟΡΦΗ στη Λεμεσό έως τις 20 Νοεμβρίου 2017. Ο Κωστής Γεωργίου θα παρουσιάσει εκεί νέα μοναδικά γλυπτά και έργα ζωγραφικής, από την νέα του δουλειά. Επίσης θα συμμετάσχει με ατομική έκθεση με τη γκαλερί ΚΑΡΤΑΛΟΣ στην ART THESSALONIKI INTERNATIONAL, με γλυπτά μεγάλων διαστάσεων.

Προσφάτως πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του γλυπτού του «ΧΡΟΝΙΚΟΝ Α», στο νέο πάρκο 22 στρεμμάτων στο βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Τροκαντερό, το οποίο ανήκει στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Το έργο «ΧΡΟΝΙΚΟΝ Α» του Κωστή Γεωργίου αποτελεί έργο μνημειακών διαστάσεων και είναι σύμπλεγμα ενός ταύρου με τρεις χορευτές χυτευμένο σε ορείχαλκο.

It’s good to know:
Ο Κωστής Γεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Υπήρξε μαθητής του Δημήτρη Μυταρά και του Δημοσθένη Κοκκινίδη στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και του Peter de Francia στη Royal College of Fine Arts του Λονδίνου. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 90 ατομικές εκθέσεις σε πολύ σημαντικές γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο (Μουσείο Abbeye de Neumunster-Λουξεμβούργο, 1η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, Kouros Gallery-Νέα Υόρκη, Νiederhauser Gallery-Λωζάνη, Alla Rogers Gallery – Oυάσινγκτον, Barbara Von Stechow Gallery-Φρανκφούρτη, Τokyo Art Expo 92 κλπ.), ενώ έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 300 ομαδικές εκθέσεις (Μουσείο Γουλανδρή-Άνδρος, Hyogo Museum of Modern Art-Ιαπωνία, Art Texas 2001, Absolute Americana Museum-Φλώριντα κλπ.). Έργα του Κωστή Γεωργίου βρίσκονται σε μεγάλα μουσεία, ιδρύματα και τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλα έχουν δημοπρατηθεί στα Bonhams και τα Sotheby’s του Λονδίνου. Tο 1993 βραβεύθηκε στην Τριενάλε της Οσάκα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Διάρκεια έκθεσης: 26 Oκτωβρίου – 9 Νοεμβρίου 2017

Εγκαίνια: Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, 18.00-21.00
C. John Gallery, 43A South Audley Street, London, W1K 2PU, UK (είσοδος από Adam’s Row) Τηλ: +44 (0)20 7493 5288 / www.cjohn.com

error: Content is protected !!