ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Εγκαίνια της έκθεσης με τα έργα που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Εικαστικό Διαγωνισμό του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού εγκαινιάζει το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στις 17:00, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» την έκθεση με τα εξαιρετικά έργα που ξεχώρισε η Κριτική Επιτροπή στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Εικαστικού Διαγωνισμού με τίτλο: «Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που κατοικεί κοντά μου!», με αφορμή τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία.

1η νικήτρια κατηγορία ενηλίκων Μανουσοπούλου Κάσσι

Μέσα από μία πληθώρα υπέροχων δημιουργιών, η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού επέλεξε τους νικητές, ανά ηλικιακή κατηγορία, καθώς και τα έργα που ξεχώρισαν για να συμμετάσχουν στην έκθεση. Παράλληλα, ο «Ελληνικός Κόσμος» δίνει, για πρώτη φορά, τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετάσχουν σε μία αληθινή έκθεση, επιβραβεύοντας τις προσπάθειές τους.

1ος νικητής κατηγορία 11-15 Αποστόλης Κωνσταντάς

Μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, από όλη την Ελλάδα, αλλά και ενήλικες συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, τον οποίο προκήρυξε το ΙΜΕ από τις 25 Μαρτίου 2021 έως τις 25 Μαΐου 2021, και αποτύπωσαν μέσα από τη δημιουργία των έργων τους την οικεία τοπική ιστορία της περιοχής όπου διαμένουν και τους γνωστούς ή άγνωστους πρωταγωνιστές της, μέσα από τα τοπωνύμια που φέρουν το όνομά τους ή μέσα από τα μνημεία τους, με τα οποία έρχονται σε επαφή καθημερινά.

2η θέση κατηγορία 15-18 Μαρία Νεφέλη Προβατά

Τα εικαστικά έργα του Διαγωνισμού είχαν ως θεματική αφετηρία τους οπτικά και αφηγηματικά στοιχεία από την τοπική ιστορία και τους ήρωες που έδρασαν ή που απαθανατίζονται σήμερα, μέσω ενός μνημείου ή ενός τοπωνυμίου στην περιοχή του κάθε διαγωνιζόμενου.

ΒΕΡΓΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ, 10 ΕΤΩΝ

Την Επιτροπή του Διαγωνισμού απαρτίζουν οι: Δάφνη Αγγελίδου, Ζωγράφος-Ψηφιδογράφος, Καθηγήτρια ΑΣΚΤ, Νίκος Βατόπουλος, Δημοσιογράφος & Αθηναιογράφος, Μαρία Γρηγοροπούλου, Μουσειοπαιδαγωγός εκπρόσωπος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Ίρις Κρητικού, Ιστορικός Τέχνης & Ανεξάρτητη Επιμελήτρια – Πρόεδρος Επιτροπής, Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης, Ζωγράφος, τ. Πρύτανης ΑΣΚΤ, Γιώργος Χουλιαράς, Γλύπτης, τ. Αντιπρύτανης ΑΣΚΤ

Μπατζόλης Μάνος 3η θέση κατηγορία ενηλίκων

Επιλέχθηκαν 100 έργα, τα περισσότερα από τα οποία θα εκτίθενται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ενώ κατά τη διάρκεια των εγκαινίων οι νικητές θα λάβουν ως έπαθλο δώρα. Όλοι οι συμμετέχοντες στην έκθεση θα λάβουν τιμητικό δίπλωμα.

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος

error: Content is protected !!