ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Εγκαίνια της έκθεσης «Έργα οικεία, του εργαστηρίου και του σπιτιού» του Γιώργου Ζογγολόπουλου!

Η Roma Gallery σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου, εγκαινίασαν την έκθεση «ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΟΓΓΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: έργα οικεία, του εργαστηρίου και του σπιτιού», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2020.

Στην έκθεση, την επιμέλεια της οποίας έχει η συνεργάτιδα και προσωπική φίλη του Έλληνα γλύπτη, Κατερίνα Κοσκινά, παρουσιάζονται για πρώτη φορά πολλά «εν πολλοίς άγνωστα» γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου, μεσαίων και μικρών διαστάσεων, τα οποία συντρόφευαν πάντοτε τον καλλιτέχνη στο σπίτι του στο Ψυχικό.

ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΣΚΙΝΑ

Ορείχαλκος, ανοξείδωτος χάλυβας, πλεξιγκλάς είναι οι πρώτες ύλες των γλυπτών που φιλοτεχνήθηκαν στη διάρκεια 50 περίπου χρόνων και καλύπτουν διαφορετικές περιόδους δημιουργίας του σημαντικού Έλληνα γλύπτη. Πρόκειται για έργα ολοκληρωμένα, στα οποία «επέστρεφε», άλλοτε για να τα συμπληρώσει με νέα στοιχεία και άλλοτε για να τα μεγεθύνει ή να δανειστεί στοιχεία τους για νέα.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΩΤΣΟΣ, ΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΥΜΙΟΣ ΠΡΕΣΒΥΤΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΕΑΣ

Η έκθεση θα μπορούσε να ιδωθεί και σαν μια προβολή της εξέλιξης της δημιουργικής σκέψης του καλλιτέχνη, που διέσχισε τον αιώνα, παραμένοντας ταυτόχρονα κλασσικός ως προς την τεχνική και την παιδεία και σύγχρονος ως προς την ένταξη στο έργο του των νέων προκλήσεων και μεθόδων. Στα εκθέματα περιλαμβάνονται και οι δύο ζωγραφικοί πίνακες που ο ίδιος ο Ζογγολόπουλος επέλεξε και παρήγαγε σε μεταξοτυπίες, θέλοντας να υπογραμμίσει τη μακρόχρονη θητεία του στο κίνημα του μοντερνισμού αλλά και την πορεία του στο χώρο της αφαίρεσης και της τεχνολογίας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΜΑΧΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

ΣΤΕΛΛΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ, ΔΑΝΑΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΩΡΕΤΗΣ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΓΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕΝΙΑ ΚΟΥΛΗ, ΗΡΙΔΑΝΟΣ ΤΣΙΡΙΓΚΟΥΛΗΣ

ΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΕΓΚΥ ΚΛΙΑΦΑ

BIKY ΖΩΗ, ΝΑΤΑΣΣΑ ΣΚΥΛΑΚΟΥ, ΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΙΝΑ ΠΑΛΙΑΪΚΟΥ, ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΝΟΤΑΡΑ

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!