ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Εγκαίνια της Allouche-Benias Gallery στο κέντρο της Αθήνας!

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε ο νέος εκθεσιακός χώρος της Allouche-Benias Gallery στο επιβλητικό Μέγαρο Δεληγιώργη στη γωνία Πινδάρου, Ακαδημίας και Κανάρη, εκεί που μέχρι πρότινος στεγαζόταν η Ταινιόθηκη της Ελλάδας.
Δημιούργημα και έμπνευση του Γάλλου, Eric Allouche, και του ελληνικής καταγωγής Αμερικανού George Benias, ο νέος αυτός χώρος έρχεται κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη και αισιοδοξεί να ενταχθεί στον πολιτιστικό αθηναϊκό χάρτη κι από εκεί στον διεθνή ξεκινώντας με μια τετραπλή έκθεση Αμερικανών καλλιτεχνών της δεκαετίας του ΄80 και του ΄90.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΝΙΑΣ, ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΡΔΑΣ, ΕΡΙΚ ΑΛΛΟΥΣ

Η έκθεση Allouche Benias Inaugural Show παρουσιάζει τη δουλειά τεσσάρων αμερικανών καλλιτεχνών: Πρόκειται για τους Kenny Scharf, Ross Bleckner, Enoc Perez και Donald Baechler, με όλους, πλην του Enoc Perez, να ανήκουν στη γενιά του ΄80 και να αντιπροσωπεύουν με τον δικό του τρόπο ο καθένας, τον επαναπροσδιορισμό της ζωγραφικής, έτσι όπως αντικατοπτρίζεται στα όψιμα έργα του A. Warhol και στις αναζητήσεις καλλιτεχνών όπως οι J. M Basquiat, J. Schnabel, K. Haring κ.ά. Ο Perez εντάσσεται μεν σε μια νεότερη γενιά, με σαφείς επιδράσεις από τους προηγούμενους. Σαν τέσσερις ατομικές εκθέσεις, μοιρασμένες στις αίθουσες και τους δύο ορόφους του κτιρίου, αποβλέπουν σε έναν δημιουργικό διάλογο μεταξύ τους.

ΕΡΙΚ ΑΛΛΟΥΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΝΙΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΡΔΑΣ, ΕΡΙΚ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΝΙΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ & ΛΙΣΑ ΜΕΛΑ

ΡΟΖΑΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΛΙΛΙΑΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΓΚΟΛΝΤΜΕΝΤ, ΚΙΜ ΑΛΛΟΥΣ, ΟΡΝΕΛΑ ΜΑΡΤΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΡΕΜΟΝΤΙ, ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΠΕΠΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΤΣΑΚΟΥΤΖΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΕΡΝΑΝΤΟΣ, ΒΑΝΕΣΣΑ ΦΕΡΝΑΝΤΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΦΕΤΣΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ΧΑΡΗΣ ΝΤΑΒΛΑΣ

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΖΙΩΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΦΡΟΝΙΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗΣ, ΠΕΝΥ ΛΑΓΚΑ

Φωτογραφίες: Papadakis Press

error: Content is protected !!