ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Έχεις πάει στο Quintessa?

Η αλήθεια είναι πως με είχε προσκαλέσει εδώ και αρκετό καιρό ο φίλος μου ο Γιάννης Καζανίδης, όπως αλήθεια είναι πως από τον Σεπτέμβριο και την επιστροφή μας στην Αθήνα, δεν είχα βρει την κατάλληλη ευκαιρία, η οποία ήρθε μόλις χθες. Τι πιο όμορφο να ξεκινάει η εβδομάδα σου, με ένα ήσυχο dinner σε ένα νέο εστιατόριο, που τόσα έχεις ακούσει για αυτό, το νούμερο 3 της κομψής Ξάνθου, στο Κολωνάκι?

Το Quintessa βρίσκεται στην αναπαυτική αγκαλιά του Ξενοδοχείου Project 3Urban Chic Athens.

Follow me…

Λοιπόν, το Quintessa άνοιξε πριν λίγο καιρό τις πόρτες του και φιλοδοξεί με τον καλαίσθητο χώρο του, τις ωραίες μουσικές του και κυρίως με τις γαστρονομικές επιλογές του καταλόγου του, να κερδίσει μία θέση στα στέκια μας. Με επιρροές από λατινικές χώρες και Baroque πινελιές συντίθεται ένας χώρος urban αισθητικής αναβλύζοντας μία αίσθηση ζεστής πολυτέλειας, όχι επιτηδευμένης ή κραυγαλέας, αλλά οπωσδήποτε θερμής και φιλόξενης.


Στην κεντρική σάλα δεσπόζουν τεράστιοι πολυέλαιοι εποχής προσδίδοντας λάμψη, σε συνδυασμό με χρυσές κορνίζες που κοσμούν τους ευρύτερους χώρους.


Το menu, δημιουργία του καταξιωμένου chef Δημήτρη Γιαννόπουλου, στη λογική του sharing plates δίνει τη δυνατότητα να παραγγείλεις πολλά πιάτα του καταλόγου, τα οποία θα μείνουν στη μέση του τραπεζιού για να τα μοιραστεί η παρέα.

Εμείς χθες πήραμε για πρώτο πιάτο Beef Tataki (καταπληκτικό, στο συνιστώ, παραγγείλαμε και δεύτερο), Vitello Taramosalata (ήθελε να το δοκιμάσει οπωσδήποτε ο Νικόλας ώστε αν αξίζει να το φτιάχνω σπίτι, μιας και θεωρεί πως κάνω το καλύτερο Vitello Tonnato του κόσμου, και ναι, αξίζει να το πάρεις), και Pinsa, η οποία έκανε καταπληκτικό pairing με μία από τις αγαπημένες μας ετικέτες πορφυρού κρασιού. Για κυρίως δοκιμάσαμε την Picanha στον Ξυλόφουρνο.

Vitello Taramosalata

Beef Tataki

Στον κατάλογο όμως γενικότερα, θα βρεις πιάτα που επηρεάζονται σίγουρα από τις διεθνείς τάσεις και έχουν έναν international χαρακτήρα, χωρίς να λείπει φυσικά και το μεσογειακό/ελληνικό στοιχείο.


Γενικά, εδώ θα βρεις ξεχωριστές προτάσεις για after office cocktails που αξίζει σίγουρα να ανακαλύψεις, ο Νικόλας άνοιξε το δείπνο του με ένα Dry Martini, με έξι (!) ελιές και το έκλεισε με ένα από τα αγαπημένα του Cohiba.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και πριν βγεις στην κομψή Ξάνθου, θα ζητήσεις από τον ευγενέστατο receptionist να σου κάνει και μία κράτηση στο Quintessa στην Κηφισιά, εκεί που ήταν κάποτε το Common Secret. Εμείς, αυτό κάναμε.

error: Content is protected !!