ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Easter Trends: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες φέτος το Πάσχα;

Καλημέρα! 🙂 
Λίγες μόλις ημέρες -τρεις!- πριν αναχωρήσω για τον δικό μου Πασχαλινό παράδεισο, και με τον πρώτο πρωινό καφέ, ανοίγω τα mail μου και βλέπω μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και επίκαιρες στατιστικές. To Πάσχα βρίσκεται προ των πυλών και οι Έλληνες ταξιδιώτες έχουν ήδη κάνει (εδώ και καιρό) τις αεροπορικές τους κρατήσεις για Ελλάδα και εξωτερικό.

Λοιπόν, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η airtickets®, για την περίοδο από 4 μέχρι 11 Απριλίου 2018, στις προτιμήσεις των Ελλήνων βρίσκονται κατά σειρά η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και η Κέρκυρα, ενώ όσοι αποφάσισαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό επέλεξαν προορισμούς όπως το Λονδίνο, η Λάρνακα και η Ρώμη.

 

O μέσος όρος τιμής των εισιτηρίων διαμορφώθηκε στα €235 μετ’ επιστροφής. Το 38% των πτήσεων αφορούσε προορισμούς του εσωτερικού έναντι του εξωτερικού το οποίο ήταν άνω του 62% στο σύνολο των κρατήσεων.

Τέλος, η πιο δημοφιλής ημέρα αναχώρησης των ταξιδιωτών ήταν η Μ. Πέμπτη 5 Απριλίου, ενώ οι περισσότεροι έκλεισαν τα εισιτήρια της επιστροφής τους για την Δευτέρα του Πάσχα 9 Απριλίου 2018. Ο μέσος όρος ταξιδιωτών ανά κράτηση ήταν 2 επιβάτες.
You’ll never know until you go…

error: Content is protected !!