ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Δράσεις για το Επετειακό Έτος “Σαλαμίνα-Θερμοπύλες 2020”!

Κοινή Συνέντευξη Τύπου για το Eπετειακό Έτος “Σαλαμίνα-Θερμοπύλες 2020” παραχώρησαν η Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η Υπουργός Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη και ο Υπουργός Εσωτερικών κύριος Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, χθες το πρωί, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Τάκης Θεοδωρικάκος, Λίνα Μενδώνη

Στην ομιλία της η κυρία Βαρδινογιάννη παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις που σχεδιάζει να υλοποιήσει το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» οι οποίες όπως τόνισε θα «χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά με πόρους του Ιδρύματος και θα υλοποιηθούν με ευθύνη και επιμέλεια του Ιδρύματος». Οι στοχευμένες δράσεις του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» αφορούν τον χώρο της παιδείας, του πολιτισμού, των επιστημών τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, αλλά και σε συνεργασία με την ελληνική ομογένεια. Επιπλέον, η κυρία Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε ότι σκοπεύει μέσω του Ιδρύματός της να προχωρήσει στη δημιουργία ανθρωπιστικών έργων υποδομής στη Σαλαμίνα που θα βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων του νησιού. Παράλληλα, η κυρία Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε τα ονόματα των προσωπικοτήτων που απαρτίζουν την Τιμητική Κοσμητεία. Κορυφαίες προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανάμεσά τους κορυφαίοι καθηγητές πανεπιστημίου, σημαντικοί εκπρόσωποι του πολιτισμού, των τεχνών των γραμμάτων και των επιστημών.

Δημήτρης Λιγνάδης, Λίνα Μενδώνη, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Παντερμαλής, Νικόλαος Σταμπολίδης, Μαρία Λαγογιάννη

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Γιάννης Μώραλης

Από την πλευρά της η Υπουργός Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη παρουσίασε τους τρεις πυλώνες δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού για τον εορτασμό της επετείου, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών κύριος Παναγιώτης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι οι εκδηλώσεις για την Επέτειο των 2.500 χρόνων από την Μάχη των Θερμοπυλών και την Ναυμαχία της Σαλαμίνας «διεξάγονται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και έχουν την πλήρη στήριξη του Πρωθυπουργού κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη» και πως είναι σημαντικό μέσα από αυτή την επέτειο η χώρα μας να εκπέμψει ισχυρά μηνύματα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!