ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Δώρα εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό!

Με αφορμή την έκθεση «Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής», αγαπημένα δώρα του Cycladic Shop εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, ξεχωρίζουν στις επιλογές μας.

ΓΛΥΠΤΟ «ΚΡΙΚΟΙ»
Κρίκοι από λευκό μάρμαρο που συμβολίζουν την ένωση, αποκλειστικά σχεδιασμένοι για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. | 300,00 €

Έλληνες και ξένοι δημιουργοί  σχεδιάζουν μορφές και σχήματα εμπνευσμένα από τον πολιτισμό των Κυκλάδων της 3ης π.Χ. χιλιετίας, μεταφέροντας την απλότητα και τη χρηστικότητά τους στη σύγχρονη εποχή: Δώρα για το σπίτι και το γραφείο, αντικείμενα καθημερινής χρήσης από λευκό μάρμαρο, μοναδικά χειροποίητα κεραμικά και αγγεία, μαρμάρινα γλυπτά- πιστά αντίγραφα από τις μόνιμες Συλλογές του Μουσείου, διακοσμητικά βάζα ή κασπώ εμπνευσμένα από τις λιτές φόρμες των αρχαίων κυκλαδικών αγγείων, είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ
Αντίγραφα γυναικείων ειδωλίων από τις Κυκλάδες που συμβολίζουν τη γονιμότητα και την αναγέννηση | 240,00 €

Μοναδικά χειροποίητα κεραμικά γλυπτά και αγγεία εμπνευσμένα από τις λιτές φόρμες των Κυκλαδικών μορφών. Είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Σχεδιασμός : Μανούσος Χαλκιαδάκης | από 1.000,00 €

Επίσης στο Cycladic Shop θα βρείτε επιλεγμένες εκδόσεις και τον κατάλογο της έκθεσης «Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής» με κείμενα & επιμέλεια του Δρ Ιωάννη Δ. Φάππα. O κατάλογος περιλαμβάνει εισαγωγικά κείμενα για τον πολιτισμό των Κυκλάδων της 3ης χιλιετίας, παρουσίαση των αρχαιοτήτων της έκθεσης και μοναδικές φωτογραφίες των ίδιων των εκθεμάτων αλλά και του κυκλαδικού τοπίου.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΚΑΣΠΩ
Διακοσμητικά βάζα ή κασπώ από Papier-mâché, εμπνευσμένα από τις λιτές φόρμες των αρχαίων Κυκλαδικών αγγείων | από 55,00 €

«ΕΓΕΙΡΩΝ ΠΡΟΠΟΣΙΝ», ΕΙΔΩΛΙΟ ΚΑΘΙΣΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ
Αντίγραφο Κυκλαδικού ειδωλίου που κάνει μία πρόποση | 95,00 €

Αγοράστε τα δώρα σας online εδώ με αποστολή των αγορών σας στο χώρο σας ή όπου εσείς επιλέξετε σε όλο τον κόσμο. Με κάθε αγορά σας από το Cycladic Shop στηρίζετε το έργο του Μουσείου.

T-SHIRTS
Μπλούζες με κυκλαδικές μορφές για παιδιά και μεγάλους. Σχεδιασμός : BEND | 28,00 €


ΚΟΥΠΕΣ
Κούπες από λευκή πορσελάνη, διακοσμημένες με Κυκλαδικά ειδώλια. Σχεδιασμός : BEND | 10,00 €

Λίγα λόγια για την έκθεση
«Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής»

Η έκθεση «Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής» που θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου 2023 παρουσιάζεται από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και αποτελεί το πρώτο βήμα υλοποίησης της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου, του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜΕΤ) που κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 9 Σεπτεμβρίου 2022. Η συμφωνία προβλέπει τη σταδιακή επιστροφή στην Ελλάδα της συλλογής 161 πρωτοκυκλαδικών αρχαιοτήτων μοναδικής αρχαιολογικής αξίας του Αμερικανού συλλέκτη Leonard Stern. 15 από τις αρχαιότητες αυτές παρουσιάζονται για πρώτη φορά παγκοσμίως, στην Αθήνα, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

error: Content is protected !!