She has stars in her eyes, glitter in her veins, and bubbles in her glass, of course…
Βράδυ Παρασκευής. Της Παρασκευής που μας πέρασε με τα “ακραία καιρικά φαινόμενα”, με τις “λιμνοθάλασσες” και τις “πλημμύρες”, και με τα “ανοίξανε οι ουρανοί”. Δείπνο στην Penthouse Suite του King George. Επιμελημένο από τον Σωτήρη Ευαγγέλου. Οικοδεσπότης, η Dom Perignon, με αφορμή το λανσάρισμα της νέας χρονιάς της εμβληματικής, λευκής Dom Perignon του 2006! Σήμερα είναι η Global Champagne Day… Ναι, υπάρχει, και γιορτάζεται στα καλύτερα prive clubs του κόσμου, εμείς σε αυτά τα μαγικά τετραγωνικά της Βασιλικής Σουίτας του King George το βρίσκουμε απλά σαν αφορμή… Και η Παγκόσμια Ημέρα της Ντομάτας να ήταν, τον ίδιο ενθουσιασμό θα είχαμε. Όλη η βραδιά είναι εμπνευσμένη και εκτελεσμένη από τον Πάνο Δεληγιάννη και έχει την υπογραφή του The Food & Leisure Guide. Τελικά τι άλλο να ζητήσει κανείς από άλλο ένα θεσπέσιο Champagne Dinner του fnl events; Τους κολλητούς του. Θα είναι εκεί…Και από ότι φαίνεται, για άλλη μία φορά θα αποτελούμε την πιο θορυβώδη ροτόντα άλλου ένα fnl event…
Follow me…
Αν με ένα ψιλοβρόχι μπλοκάρει όλη η Αθήνα, σκέψου τι έχει να γίνει σήμερα από την κίνηση στους δρόμους, σκέφτομαι καθώς διασχίζουμε την Κηφισίας με προορισμό το αριστοκρατικό ξενοδοχείο του Συντάγματος. Έτσι, η χαρά μας γίνεται απερίγραπτη όταν γρήγορα διαπιστώνουμε πως είμαστε σχεδόν μόνοι μας στους δρόμους! Ναι, το λογικό θα ήταν σήμερα να καθόμασταν στο σπίτι για το απόλυτο cocooning…Μπροστά στο τζάκι -έστω κι αν δεν κάνει κρύο-, οκλαδόν στο πάτωμα με τις φόρμες μας, και να βουτάμε τα πιρουνάκια μας σε ένα βελούδινο fondue τυριών, απολαμβάνοντας όμορφες μουσικές…Πότε όμως ήταν γοητευτική η λογική για να την ακολουθήσουμε τώρα; Έξω κάνει κατακλυσμό, και εμείς θέλουμε να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Σαμπάνιας με τους κολλητούς μας…Καθημερινά πράγματα δηλαδή…
I eat diamonds for breakfast! Yeah, right…
Αφορμή για την μοναδική αυτή βραδιά, το λανσάρισμα της νέας χρονιάς της εμβληματικής, λευκής Dom Perignon του 2006. Για τον σκοπό αυτό, στην βραδιά παραβρίσκεται και η International Brand Ambassador του οίκου, η γοητευτική Justine Proy. Μας ξεναγεί στον μαγικό κόσμο της Dom Perignon και μας παρουσιάζει το 2006, μια από τις καλύτερες χρονιές της δεκαετίας μια και ο ιδανικός καιρός του Σεπτεμβρίου έσωσε την παρτίδα μετά από έναν ασυνήθιστα καυτό Ιούλιο και έναν Αύγουστο όλο βροχές και κρύο! Αποτέλεσμα; Μια σαμπάνια υποδειγματικής φινέτσας με ανάλαφρο αλλά σύνθετο άρωμα που στους μήνες και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα ξεδιπλώσει όλο της το δυναμικό…
Όπως συμβαίνει σε όλα τα fnl events, όλοι είναι απολύτως στην ώρα τους και 9.15′ ξεκινάει το δείπνο που επιμελήθηκε ο executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου και η ομάδα του. Για μια ακόμη φορά όλα κυλούν στην εντέλεια, με το σέρβις υπό την καθοδήγηση της Χρύσας Δημητριάδου, να δίνει ρεσιτάλ!
Πρώτο πιάτο μια ζουμερή γαρίδα σε «καμμένη» κρέμα και ένα αφράτο χτένι με κρούστα παρμεζάνας. Ιδανική παρέα για το νέο vintage της Dom Perignon, το 2006.
Στην συνέχεια σερβίρεται η κλασική Dom Perignon 2005, πιο γεμάτη και πολύπλοκη, ταιριάζοντας τέλεια με το λαβράκι σε κρούστα αμυγδάλου με πουρέ κουνουπίδι και σος από τους χυμούς του ψαριού με βούτυρο. Τα σπαράγγια με την πιπεράτη άκρη προσφέρουν ένα ευχάριστο και πικάντικο ταίριασμα με την σπινθηροβόλα σαμπάνια.
Αργά και απολαυστικά, φτάνει η ώρα που όλοι περιμένουμε…Η ώρα για το κύριο πιάτο και μια σαμπάνια αληθινό θρύλο: την Dom Perignon Rose 2003! “Μου αρέσει πολύ η Dom Perignon γενικά, εκτιμώ ιδιαίτερα τη φινέτσα και τη χάρη της, όμως μπροστά στο πολυσύνθετο μεγαλείο της Rose απλά υποκλίνομαι! Μιλάμε για ένα αριστουργηματικό κρασί με απίθανο βάθος και πολυπλοκότητα…” μας λέει ο Πάνος Δεληγιάννης καθώς σηκώνουμε όλοι τα ποτήρια μας ψηλά για να αρχίσουν οι ευχές…
Τώρα ο μετρ μας σερβίρει την πάπια μαγειρεμένη με δύο τρόπους: το στήθος ψητό, το μπούτι κονφί μαζί με σύκα και κομματάκια φουαγκρά. Ποίημα το πιάτο, απίθανος ο συνδυασμός…
Συνεχίζουμε με την ροζέ σαμπάνια και στο επιδόρπιο όπου το κρασί αποδεικνύει την ευελιξία του και η κουζίνα τις δυνατότητές της. Ένα απίθανο, άγλυκο moelleux αμυγδάλου με λευκή σοκολάτα και σύκα κλείνει το δείπνο με τον ιδανικότερο τρόπο…
Όχι όμως και την εκδήλωση που συνεχίζεται για αρκετή ώρα ακόμη με γέλια, άφθονη σαμπάνια, βόλτες ανάμεσα στα τραπέζια, και έξω στην βροχή…
Και φτάνει η ώρα της κλήρωσης-έκπληξη. Η Justine Proy τραβάει την τυχερή κάρτα που κέρδισε μία φιάλη από την σπάνια, συλλεκτική Dom Perignon P2 του 1998! Για ορισμένα μόνο από τα vintage, ο οίκος κρατά μια περιορισμένη ποσότητα από τις σαμπάνιες στα κελάρια του και τις παλαιώνει έως ότου μπουν στο δεύτερο επίπεδο πληρότητάς τους (εξ ου και το όνομα Plenitude 2) και τις «απελευθερώνει» 16-17 χρόνια μετά! Με τον τυχερό της βραδιάς Λευτέρη Τρίγκα στην παρέα μας, και στην κατοχή του την σπάνια αυτή φιάλη, λογικό ήταν να γίνει μέσα σε μία στιγμή ο super star της ροτόντας μας, και να του τάζουμε το σύμπαν για να επιλέξει εμάς σαν παρέα του όταν ανοίξει το συλλεκτικό αυτό μπουκάλι…
Smile, there’s bubbly! xxx
Φωτογραφίες: Πάνος Σμυρινιώτης & Fay’s Control