Νωχελική κομψότητα & Dolce Vita στην Croisette!

11/02/2014 • LIFESTYLE

Mε την ευκαιρία του 67ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, η Chopard ξαναζωντανεύει την μαγεία των στούντιο της Cinecitta. Με φόντο την νοσταλγία των δεκαετιών του πενήντα και του εξήντα, η ατμόσφαιρα της λατρεμένης ταινίας του Φελλίνι, ολο νωχελική κομψότητα, ηδονισμό και ερωτισμό θα δωσει τον ρυθμό στο δεκαπενθήμερο του φεστιβάλ. Σύμφωνα με την Chopard, η “Dolce Vita” θα περιλαμβάνει μεταξύ αλλων εκπλήξεων, μια εκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στα παρασκήνια των ταινιών που γυρίστηκαν στα ρωμαϊκά στούντιο, οπως επίσης και μια νέα συλλογή Haute Joaillerie Red Carpet αφιερωμένη στην αισθησιακή γοητεία των ηθοποιών που δημιούργησαν την χρυσή εποχή του ιταλικού σινεμά.

ok

H ρομαντική ιστορία ανάμεσα στην Chopard και το Κινηματογραφικό Φίλμ των Καννων, ανθιζει συνεχώς απο το 1997, οταν ο τότε Πρόεδρος Pierre Viot, ζήτησε απο την Caroline Scheufele, Πρόεδρο και Διευθύντρια Δημιουργικού του Ελβετικού Οίκου, να ξανασχεδιάσει τον Χρυσό Φοίνικα. Απο τότε, το 1998, που εγινε Επίσημος Χοηγός του Φεστιβάλ, ο ελβετικός Οίκος εγινε μια σταθερή εμβληματική εικόνα στην Croisette. Κατασκευάζει το πολυτιμο τρόπαιο στα εργαστήριά του, στολίζει τις στάρς στο θρυλικό κόκκινο χαλί, οργανώνει μερικές απο τίς πλέον δημοφιλείς βραδιές του φεστιβάλ και ξεχωρίζει με αλλες σημαντικές εκδηλώσεις.

cannes_h_633_451

Red Carpet Collection 2014
Απο το 2007, που το Φεστιβάλ γιόρτασε τα 60 χρόνια του, η Caroline Scheufele, δημιουργεί κάθε χρόνο μια πρωτότυπη συλλογή Haute Joaillerie που έχει σάν σκοπό να εξιδανικεύσει την ομορφιά των στάρς για την εμφάνισή τους στο Κόκκινο Χαλί. Κάθε άνοιξη, η περίφημη συλλογή ‘Red Carpet’ εμπλουτίζεται με ενα συμπληρωματικό κομμάτι, αφου η Chopard, ανταποκρίνεται στην πρόκληση να προτείνει αριθμό κοσμημάτων αντίστοιχο με τον αριθμό των χρόνων του Φεστιβάλ. Φέτος, 67η Χρονιά του Φεστιβάλ, θα αποκαλυφθούν 67 δημιουργίες εμπνευσμένες απο τα χαρίσματα και την φιλήδονη ομορφιά των ηθοποιών της Cinecitta. Το κόσμημα που ηγείται της συλλογής 2014, το σέτ Riviera αποτελείται απο ενα κολιέ και ασορτί σκουλαρίκια και τιμά το διαμάντι με τον καλύτερο τρόπο. Σε κοπή μπριγιάν, ναβέτ και πουάρ, οι πέτρες περιπλέκονται σε ενα πλούσιο και τρυφερό φύλλωμα. Χάρμα οφθαλμών, χάρμα των αισθήσεων αυτό το εντυπωσιακό σέτ εκφράζει συγχρόνως ευχαρίστηση και γοητεία.

Εκθεση “Backstage”
Ακολουθώντας το θέμα που επέλεξε η Chopard για τις φετεινές δραστηριότητες της στις Κάννες, η εκθεση φωτογραφιών ‘Backstage’ αποκαλύπτει τα μυστικά των μυθικών ταινιών της Cinecitta και διηγείται μια ολόκληρη εποχή. Οι φωτογραφίες αυτές που αποκαλύπτουν την ελαφρότητα και το δημιουργικό ταλέντο της δεκαετίας του εξήντα, την κομψότητα και τον ασύγκριτο αισθησιασμό που είχαν οι βεντέτες της εποχής, θα παρουσιασθούν στο Chopard Lounge σέ ολη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

AFF-22x30.indd

Τρόπαιο Chopard
Από τό 2001, η Chopard, σε συνεργασια με το Φεστιβάλ, ενθαρρύνει τα νέα ταλέντα απονέμοντας ενα τρόπαιο σε δύο αποκαλύψεις της 7ης Τέχνης. Με τον τρόπο αυτό, ο ελβετικός οικος ωρολογοποιίας και κοσμηματοποιίας, συνεισφέρει στην καλλιτεχνική επιρροή του Φεστιβάλ, επιβεβαιώνοντας την υποστήριξή του στην τέχνη του κινηματογράφου. Πολλοί απο τούς ηδη βραβευθέντες ηθοποιούς όπως η Marion Cotillard, η Diane Kruger , ο Gael Garcia Bernal, συνεχίζουν σήμερα τις λαμπερές καριέρες τους.
Η τελετή της απονομής των βραβείων θα γίνει στις 15 Μαίου με εναν σημαντικό ανάδοχο, οπως κάθε χρονιά (ο Sean Penn το 2012, ο Colin Firth το 2013), και θα ακολουθήσει μια μεγάλη γιορτή Chopard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons