ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Δοκιμάσαμε Τράγο! Kαι Πρόβατο! Και όχι μόνο…

Όταν πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο οργανώναμε το πρώτο ‪#‎fnlevent‬ – ένα cigar dinner στο Vezene Athens -ούτε που είχαμε ονειρευτεί αυτή την συνέχεια. Πέρα απο τα υπέροχα βράδια που ακολούθησαν, τις αναμνήσεις, την ενέργεια και την επιτυχία, εμένα αυτό που με μαγεύει πιο πολύ είναι που δημιουργήθηκε ένας πυρήνας ανθρώπων – μια παρέα πια- που μεγαλώνει διαρκώς και που τον ενώνουν τα ίδια ενδιαφέροντα, η ίδια αγάπη για την γαστρονομία και την ευζωία και το κυριότερο, η ίδια άποψη και στάση ζωής. Και νοιώθω απίστευτα τυχερή που στις δύσκολες μέρες που περνάμε, κάθε μας συνάντηση είναι μια ανάσα ελπίδας, πως δεν υποκύπτουμε στην μιζέρια των καιρών και πως τα καλύτερα θα έρθουν, και θα τα ζήσουμε μαζί… Καληνύχτα και σας ευχαριστώ μέσα απ΄την καρδιά μου…

Χθες βράδυ, στον Τηλέμαχο Bbq...

Χθες βράδυ, στον Τηλέμαχο Bbq…

…Το μήνυμα της Εύης Φέτση χθες βράδυ, λίγο πριν ξεκινήσει άλλο ένα #fnlevent, το The Meat Lover’s Cigar-Dinner, στον Τηλέμαχο BBQ. Και πόσο δίκιο έχει…Γιατί μπορεί η Εύη να αισθάνεται έτσι για τα events που διοργανώνει μαζί με τον Πάνο Δεληγιάννη για το The Food & Leisure Guide, όμως έτσι ακριβώς νιώθουμε και εμείς, σαν μέλη αυτής της παρέας, που μοιραζόμαστε μαζί τους την ίδια αγάπη για την γαστρονομία, την ευζωία και το κυριότερο, την ίδια άποψη και στάση ζωής

Με το Ευάκι μας...

Με το Ευάκι μας…

About last night λοιπόν, και παρά τα δύο παράδοξα της βραδιάς, όπως το να διοργανώνεις ένα Meat Lover’s dinner κατά τη διάρκεια νηστείας, ή το να “γιορτάζεις” την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τρώγοντας τράγο (!!!!!), για άλλη μία φορά το event έσκισε!

11042113_10152863462368558_365903024_n

Καταρχήν, οι οικοδεσπότες μας, μας υποδέχθηκαν προσφέροντας μας Negroni cocktails! Το έψαξαν δηλαδή…Μαζί με το υπέροχα εκτελεσμένο Negroni μας προσέφεραν και H.Upmann Half Coronas…Δεν το άναψα, περίμενα το “δυνατό πυροβολικό” το Partagas selection Privada μετά το τέλος του δείπνου…

IMG_1890

IMG_1891

Τα του δείπνου: Ταρτάρ από βοδινό φιλέτο με μυρωδικά & αβοκάντο. Καρπάτσιο ελαφρά καπνισμένο από βοδινό rib-eye με παλαιωμένο ξύδι & εσπεριδοειδή. Κρεατόσουπα & “σιδηρόδρομος” μοσχαρίσιος (the best!). Πίνουμε Κτήμα Αργυρού, λευκό, και συνεχίζουμε τις πιο “δυνατές” γεύσεις του menu με Chateau La Tour Melas 2013…

11039911_10152863452978558_1286240836_n

IMG_1902

10951461_10152863452653558_1463515604_n

11056847_10152863452658558_392364194_n
Όπου πιο “δυνατές” γεύσεις εννοούμε τα Γαρδουμπάκια ελαφρά μαριναρισμένα σε μέλι…Και το Χασάπ κεφτές από τρία κρέατα…Για να πάμε στο Φιλέτο από πρόβατο, ελαφρά καπνισμένο, με άγρια χόρτα, ταραξάκο και καβουράκι! Το φιλέτο από πρόβατο είναι μία έκπληξη γεύσης που δεν την περίμενα. Συγκλονιστικό πιάτο, και απορώ γιατί δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο άλλα κρέατα που έχουν γίνει “της μόδας” και δεν έχουν ούτε τη μισή νοστιμιά του φιλέτου από πρόβατο!

IMG_1906

IMG_1909

11056759_10152863459308558_1128395109_n

Τέλος, η “κορωνίδα” του menu, τα περιβόητα Παϊδάκια Τράγου με λιγκουίνι στη γάστρα!!!! Λοιπόν, θα είμαι -για άλλη μία φορά- απόλυτα ειλικρινής. Αν και οι οικοδεσπότες μας είχαν την ευγένεια να μας ενημερώσουν πως αν δεν τρώμε τράγο μπορούν να αντικαταστήσουν με κάποιο άλλο κρέας το πιάτο μας, εγώ ήθελα να τα δοκιμάσω τα talk of the town Παϊδάκια Τράγου του Τηλέμαχου Bbq! Και στην τελική, πιστεύω πως πρέπει να δοκιμάζουμε ό,τι προτείνει το menu, αλλιώς μείνε με το φιλετάκι σου!
Ε, την μυρωδιά του τράγου…δεν την άντεξα! Το γνωστό “Τραγίλα” το ξέρετε? Αυτό ακριβώς! Μισή μπουκιά άντεξα. Όμως συνοδευόταν ο Τράγος με ένα θεσπέσιο λιγκουίνι που μόνο από το χρώμα της σάλτσας του ήθελα να τα δοκιμάσω, έστω χωρίς τον τράγο. Τράγος είναι όμως αυτός, και το άρωμα του πέρασε και στο λιγκουίνι….

11051089_10152863460983558_928319444_n
Βέβαια, οφείλω να ομολογήσω πως πέρα από δύο τρεις εξαιρέσεις που επίσης δεν δεν αγαπάνε το άρωμα του τράγου, όλοι οι υπόλοιποι ξετρελάθηκαν με τη γεύση του, γευσιγνώστες και ευζωϊστές όλοι, κάτι θα ξέρουν, respect…

11039561_10152863468233558_684965083_n

11051425_10152863450718558_1279627562_n

11051487_10152863459698558_469191976_n
Desert δεν είχε το menu. Όπως μας ενημέρωσε ο Πάνος Δεληγιάννης, ταιριάζει τόσο πολύ το menu με το Partagas Selection Privada που ακολούθησε του δείπνου, που δεν ήθελε να χαλάσει όλη αυτή τη δυνατή γεύση με ζάχαρη….Όμως, απολαύσαμε το ρούμι Appleton 12 ετών, καθώς και τις ατομικές συσκευασίες με τις εκλεκτές σοκολάτας της Martha’s!

11039351_10152863462378558_215577748_n

961517_10152863444833558_1644235375_n

IMG_1889

IMG_1915

IMG_1916

IMG_1917

IMG_1919

IMG_1927

IMG_1932

10934383_10152863444578558_2088411666_n

11026444_10152863446148558_1449114811_n

11015453_10152863451293558_1463817292_n

11022795_10152863448793558_1414097134_n

11026773_10152863450393558_413093212_n

11042093_10152863455293558_672301919_n

11051590_10152863458058558_1110491432_n

11051598_10152863460523558_1698053446_n

11051606_10152863459263558_1439610362_n

11063160_10152863456418558_1544286978_n

11063411_10152863453743558_731236430_n
Άλλη μία όμορφη βραδιά με την καλύτερη παρέα…Nοιώθω απίστευτα τυχερή που στις δύσκολες μέρες που περνάμε, κάθε μας συνάντηση είναι μια ανάσα ελπίδας, πως δεν υποκύπτουμε στην μιζέρια των καιρών και πως τα καλύτερα θα έρθουν, και θα τα ζήσουμε μαζί…

Φωτογραφίες: Panos Smirniotis & Fay’s Control

error: Content is protected !!