Όταν πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο οργανώναμε το πρώτο #fnlevent – ένα cigar dinner στο Vezene Athens -ούτε που είχαμε ονειρευτεί αυτή την συνέχεια. Πέρα απο τα υπέροχα βράδια που ακολούθησαν, τις αναμνήσεις, την ενέργεια και την επιτυχία, εμένα αυτό που με μαγεύει πιο πολύ είναι που δημιουργήθηκε ένας πυρήνας ανθρώπων – μια παρέα πια- που μεγαλώνει διαρκώς και που τον ενώνουν τα ίδια ενδιαφέροντα, η ίδια αγάπη για την γαστρονομία και την ευζωία και το κυριότερο, η ίδια άποψη και στάση ζωής. Και νοιώθω απίστευτα τυχερή που στις δύσκολες μέρες που περνάμε, κάθε μας συνάντηση είναι μια ανάσα ελπίδας, πως δεν υποκύπτουμε στην μιζέρια των καιρών και πως τα καλύτερα θα έρθουν, και θα τα ζήσουμε μαζί… Καληνύχτα και σας ευχαριστώ μέσα απ΄την καρδιά μου…
…Το μήνυμα της Εύης Φέτση χθες βράδυ, λίγο πριν ξεκινήσει άλλο ένα #fnlevent, το The Meat Lover’s Cigar-Dinner, στον Τηλέμαχο BBQ. Και πόσο δίκιο έχει…Γιατί μπορεί η Εύη να αισθάνεται έτσι για τα events που διοργανώνει μαζί με τον Πάνο Δεληγιάννη για το The Food & Leisure Guide, όμως έτσι ακριβώς νιώθουμε και εμείς, σαν μέλη αυτής της παρέας, που μοιραζόμαστε μαζί τους την ίδια αγάπη για την γαστρονομία, την ευζωία και το κυριότερο, την ίδια άποψη και στάση ζωής…
About last night λοιπόν, και παρά τα δύο παράδοξα της βραδιάς, όπως το να διοργανώνεις ένα Meat Lover’s dinner κατά τη διάρκεια νηστείας, ή το να “γιορτάζεις” την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τρώγοντας τράγο (!!!!!), για άλλη μία φορά το event έσκισε!
Καταρχήν, οι οικοδεσπότες μας, μας υποδέχθηκαν προσφέροντας μας Negroni cocktails! Το έψαξαν δηλαδή…Μαζί με το υπέροχα εκτελεσμένο Negroni μας προσέφεραν και H.Upmann Half Coronas…Δεν το άναψα, περίμενα το “δυνατό πυροβολικό” το Partagas selection Privada μετά το τέλος του δείπνου…
Τα του δείπνου: Ταρτάρ από βοδινό φιλέτο με μυρωδικά & αβοκάντο. Καρπάτσιο ελαφρά καπνισμένο από βοδινό rib-eye με παλαιωμένο ξύδι & εσπεριδοειδή. Κρεατόσουπα & “σιδηρόδρομος” μοσχαρίσιος (the best!). Πίνουμε Κτήμα Αργυρού, λευκό, και συνεχίζουμε τις πιο “δυνατές” γεύσεις του menu με Chateau La Tour Melas 2013…
Όπου πιο “δυνατές” γεύσεις εννοούμε τα Γαρδουμπάκια ελαφρά μαριναρισμένα σε μέλι…Και το Χασάπ κεφτές από τρία κρέατα…Για να πάμε στο Φιλέτο από πρόβατο, ελαφρά καπνισμένο, με άγρια χόρτα, ταραξάκο και καβουράκι! Το φιλέτο από πρόβατο είναι μία έκπληξη γεύσης που δεν την περίμενα. Συγκλονιστικό πιάτο, και απορώ γιατί δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο άλλα κρέατα που έχουν γίνει “της μόδας” και δεν έχουν ούτε τη μισή νοστιμιά του φιλέτου από πρόβατο!
Τέλος, η “κορωνίδα” του menu, τα περιβόητα Παϊδάκια Τράγου με λιγκουίνι στη γάστρα!!!! Λοιπόν, θα είμαι -για άλλη μία φορά- απόλυτα ειλικρινής. Αν και οι οικοδεσπότες μας είχαν την ευγένεια να μας ενημερώσουν πως αν δεν τρώμε τράγο μπορούν να αντικαταστήσουν με κάποιο άλλο κρέας το πιάτο μας, εγώ ήθελα να τα δοκιμάσω τα talk of the town Παϊδάκια Τράγου του Τηλέμαχου Bbq! Και στην τελική, πιστεύω πως πρέπει να δοκιμάζουμε ό,τι προτείνει το menu, αλλιώς μείνε με το φιλετάκι σου!
Ε, την μυρωδιά του τράγου…δεν την άντεξα! Το γνωστό “Τραγίλα” το ξέρετε? Αυτό ακριβώς! Μισή μπουκιά άντεξα. Όμως συνοδευόταν ο Τράγος με ένα θεσπέσιο λιγκουίνι που μόνο από το χρώμα της σάλτσας του ήθελα να τα δοκιμάσω, έστω χωρίς τον τράγο. Τράγος είναι όμως αυτός, και το άρωμα του πέρασε και στο λιγκουίνι….
Βέβαια, οφείλω να ομολογήσω πως πέρα από δύο τρεις εξαιρέσεις που επίσης δεν δεν αγαπάνε το άρωμα του τράγου, όλοι οι υπόλοιποι ξετρελάθηκαν με τη γεύση του, γευσιγνώστες και ευζωϊστές όλοι, κάτι θα ξέρουν, respect…
Desert δεν είχε το menu. Όπως μας ενημέρωσε ο Πάνος Δεληγιάννης, ταιριάζει τόσο πολύ το menu με το Partagas Selection Privada που ακολούθησε του δείπνου, που δεν ήθελε να χαλάσει όλη αυτή τη δυνατή γεύση με ζάχαρη….Όμως, απολαύσαμε το ρούμι Appleton 12 ετών, καθώς και τις ατομικές συσκευασίες με τις εκλεκτές σοκολάτας της Martha’s!
Άλλη μία όμορφη βραδιά με την καλύτερη παρέα…Nοιώθω απίστευτα τυχερή που στις δύσκολες μέρες που περνάμε, κάθε μας συνάντηση είναι μια ανάσα ελπίδας, πως δεν υποκύπτουμε στην μιζέρια των καιρών και πως τα καλύτερα θα έρθουν, και θα τα ζήσουμε μαζί…
Φωτογραφίες: Panos Smirniotis & Fay’s Control