Δειπνώντας με τον Arnaud Bignon…Ναι, τον star chef που χάρισε το δεύτερο Michelin στην Σπονδή!
Υπάρχουν οι βραδιές με ένα γαστρονομικό ενδιαφέρον. Μία που θυμάμαι εύκολα ήταν το Vintage Cigar Dinner στο Alexander’s Cigar Lounge, και ας έχει περάσει ένας χρόνος… Υπάρχουν οι βραδιές με γαστρονομικές εκπλήξεις. Σαν και αυτή στο Tudor Hall που επισφράγισε την μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης “Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά”. Ακόμα θυμάμαι το Ταρτάρ από Λαβράκι και Αυγοτάραχο που συνοδεύτηκε από μία υπέροχη Veuve Clicquot La Grand Dame 2004…Υπάρχουν όμως και οι βραδιές, που δεν ξεχνάς ποτέ. Σπάνιες, αλλά υπάρχουν. Μία από αυτές ήταν η προχθεσινή. Το βράδυ της Τρίτης, όπου ο chef που χάρισε το δεύτερο Michelin στην Σπονδή, ο Arnaud Bignon, επέστρεψε για δύο μόλις βραδιές στην χώρα μας, αφιέρωσε και τις δύο στο βραβευμένο εστιατόριο, και την πρώτη από αυτές, το The Food & Leisure Guide, την διοργάνωσε για τους πενήντα επτά καλεσμένους του…Ναι, ήμουν μία από τους πενήντα επτά…
Είχα καιρό να πάω στην Σπονδή. Κάθε φορά που αντικρίζω όμως αυτό το πανέμορφο οίκημα και την δεντρόφυτη αυλή του στο νούμερο 5 της Πύρρωνος, νιώθω σαν την πρώτη φορά. Πόσο μάλλον το βράδυ της Τρίτης, που ακριβώς πάνω από αυτή την δεντρόφυτη αυλή είχε καρφωθεί ένα ολόγιομο φεγγάρι. Ακούγονται βιολιά! Νιώθω σαν πρωταγωνίστρια σε Χολιγουντιανή ταινία, και τσιμπιέμαι μπας και ξυπνήσω, ξυπνάω, τελικά είναι οι String Demos που υποδέχονται τους πενήντα επτά καλεσμένους της βραδιάς με την υπέροχη μουσική τους.
Κατεβαίνω στην αξεπέραστης αισθητικής αίθουσα, με υποδέχονται οι οικοδεσπότες μας, ο Πάνος Δεληγιάννης με την Εύη Φέτση, συναντάω την παρέα μου, όλοι έχουμε την ίδια λάμψη στα μάτια για το τι μας επιφυλάσσει η βραδιά.
Ο Arnaud Bignon υπήρξε chef της Σπονδής για 6 ολόκληρα χρόνια και ήταν εκείνος που της χάρισε το δεύτερο αστέρι Michelin της. Σήμερα έχει αναλάβει το εστιατόριο Greenhouse στο Λονδίνο κερδίζοντας και εκεί δυο αστέρια και αποδεικνύοντας περίτρανα το ταλέντο αλλά και την δημιουργικότητα του, και σήμερα, δέχτηκε με χαρά τόσο την πρόταση του Απόστολου Τραστέλη να επιστρέψει για δυο βράδια στα παλιά του λημέρια, όσο και εκείνη της εταιρίας Diageo να δημιουργήσει ένα μενού συνδυασμένο όχι με κρασιά αλλά με cocktails βασισμένα στο ουίσκι Cardhu υπό την ομπρέλα του FnL.
Διαβάζουμε το menu που είναι τοποθετημένο μπροστά στα χαρακτηριστικά μεγάλα πιάτα της Σπονδής με την χρυσή μπορντούρα…
Χτένια
Αγγούρι/Άνηθο/Σπαράγγια της Θάλασσας
Φουά Γκρα
Καλαμπόκι/Satay/Παλαιωμένο Βαλσαμικό
Χριστόψαρο
Παντζάρια/Vadouvan/Κόκκινο Κρασί
Ζαρκάδι
Πιπέρι Τασμανίας/Κάστανο/Λαχανάκια Βρυξελλών/Ιβίσκος
Πραλίνα
Λεμόνι/Σοκολάτα Manjari/Λάιμ Αυστραλίας…
Μα είναι δυνατόν αυτό το εξαιρετικό menu πέντε πιάτων δια χειρός Bignon να μην συνοδεύεται από τις καλύτερες ετικέτες κρασιών, και αντ’ αυτών να πίνουμε…Whiskey???? Abso-f@cking-lutely!!!
Join us…xxx
Για την ιστορία, και οι τρεις γαστρονομικές βραδιές που περιέγραψα στην αρχή, ήταν events του #fnl guide…Τυχαίο?
Φωτογραφίες: Πάνος Σμυρνιώτης