Δείπνο στην Βρετανική Πρεσβευτική Οικία

29/09/2015 • LIFESTYLE

Ανήμερα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε στη Βρετανική Πρεσβευτική κατοικία η καθιερωμένη εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για τη νέα οικονομική και επιχειρηματική χρονιά, με οικοδεσπότες την κα Ευγενία Χανδρή και τον κ. Χάρη Οικονομόπουλο.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Βρετανός Πρέσβης στην Αθήνα κ. John Kittmer αναφερόμενος στις ιστορικές, εμπορικές και πολιτισμικές σχέσεις των δύο χωρών.
Ο κ. Χάρης Οικονομόπουλος, αναφερόμενος στην επικαιρότητα σημείωσε την ανάγκη άμεσης, δημοκρατικής και στοχευμένης συνταγματικής διόρθωσης. Ο Έλληνας Πρόεδρος του Επιμελητηρίου πρότεινε επίσης την εφαρμογή ενός Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης το οποίο – εκτός από τους βασικούς πυλώνες της ναυτιλίας, του τουρισμού, της γεωργίας και της ανάπτυξης της Ελλάδας ως της πλέον ανταγωνιστικής πύλης εισόδου και διαμετακόμισης – πρέπει να περιλάβει και την ανάπτυξη διεθνώς ανταγωνιστικής Παιδείας.

eng7

ΧΑΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας Καθ. Λούκα Κατσέλη, η οποία στο τέλος απάντησε σε ερωτήσεις παρισταμένων, αναφέρθηκε στα βασικά ζητήματα που ταλανίζουν από μήνες τους Έλληνες και την αγορά με έμφαση στα capital controls, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αναμενόμενη παροχή ρευστότητας/οξυγόνου στην αγορά.
Η κα Κατσέλη τόνισε ότι ικανή και αναγκαία συνθήκη για έξοδο από τη κρίση και για να περάσει η χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης είναι να προταχθεί ένα συγκροτημένο επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο θα είναι σε θέση να κινητοποιήσει πόρους και να συμβάλει στον οικονομικό και τεχνολογικό μετασχηματισμό της χώρας.

eng8

ΧΑΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΥΛΟΣ, ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ

 

Η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, τόνισε ότι Εθνική Τράπεζα προτάσσει τη χρηματοδότηση υγιών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, σε κλάδους και τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας, με καινοτόμο και εξαγωγικό προσανατολισμό, ενώ επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με νέες καινοτόμες πρωτοβουλίες, όπως η χρηματοδότηση παραγωγικών αλυσίδων αξίας σε τομείς όπως η γεωργία, η ναυτιλία κ.α. Ανέφερε ακόμη ότι βασική προτεραιότητα της Τράπεζας είναι η υποβολή προτάσεων στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (Juncker Plan) με την κινητοποίηση και προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων. Τέλος, η κα Κατσέλη σημείωσε ότι μια συνεκτική, αναπτυξιακή, εξωστρεφής στρατηγική για τη χώρα προϋποθέτει τη δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος με ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο, τη στοχευμένη προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων, τη δημιουργία clusters μικρομεσαίων επιχειρήσεων,  τη χρήση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και στρατηγικές συμπράξεις δημόσιου, ιδιωτικού και χρηματοπιστωτικού τομέα για προώθηση σύνθετων και ολοκληρωμένων επενδυτικών και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με κατάλληλα οργανωτικά σχήματα.

eng3

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ, JOHN KITTMER, JOSEPH SAMAAN

Πλατινένιος χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Ευρώπη Ασφαλιστική και χρυσοί χορηγοί η ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική, η ΑΟΝ Benfield και η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή εταιρεία Star Bulk Carriers. Τη λαχειοφόρο αγορά, με έσοδα που θα δωρηθούν σε Οργανισμό Φροντίδας Προσφύγων, στήριξαν με δώρα τους τα Ξενοδοχεία Μετροπόλιταν Αθήνας και MET  Θεσσαλονίκης, η ΙΟΝ, το IKI Sushi Lounge, η Γκαλλερί Ζουμπουλάκη, η σειρά LUCKY BAG της Μαρίνας Βερνίκου, η Κάβα Ανθίδη και η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, η οποία προσέφερε δύο ασφαλιστήρια συμβόλαια.

ΓΙΑΣΜΙΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΛΗΝ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ

ΓΙΑΣΜΙΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΤΛΗΝ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ, ΒΑΡΒΑΡΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΒΙΝΙΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΛΗΝ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΑΒΙΝΙΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΤΛΗΝ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ

 MADJ SAMAAN, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΒΡΙΔΗ, ΚΑΤΛΗΝ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ

MADJ SAMAAN, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΒΡΙΔΗ, ΚΑΤΛΗΝ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ &  ΛΙΖΑ ΜΕΛΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ & ΛΙΖΑ ΜΕΛΑ

 ΧΑΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΧΑΝΔΡΗ

ΧΑΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΧΑΝΔΡΗ

eng2

ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΟΥΦΟΥΝΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΣ ΡΕΑ ΔΟΥΖΙΝΑ

eng1

eng4

ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ

 ΗΡΩ ΚΟΒΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΑΣ, ΛΙΖΑ ΜΕΛΑ

ΗΡΩ ΚΟΒΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΑΣ, ΛΙΖΑ ΜΕΛΑ

 ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 ΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΟΣ

ΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ, ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΟΣ

eng6

JOSEPH & MADJ SAMAAN

Το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο υποστηρίζει με την τεχνογνωσία του την ελληνική εξαγωγική επιχειρηματικότητα παρέχοντας στρατηγική υποστήριξη και εκπονώντας βέλτιστες πρακτικές.  Επιπλέον, με την ευθύνη που έχει αναπτύξει απέναντι στα μέλη του από το 1945 που ιδρύθηκε, πλέον και ως ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Διμερών Ελληνο-ευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων, οργανώνει διαρκώς δράσεις που προάγουν και καλλιεργούν τις εμπορικές σχέσεις και τη δικτύωση φίλων και μελών .

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons