ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Daios Cove Culinary Journeys: Όταν ένας προορισμός γίνεται ένα από τα πιο αγαπημένα «καθιερωμένα»!

Καθώς τα Culinary Journeys στο Daios Cove εισέρχονται στην έκτη λαμπερή χρονιά τους, ο καθιερωμένος θεσμός συνεχίζει να αναδεικνύει ένα πλούσιο μωσαϊκό γαστρονομικών εμπειριών και πολιτιστικών συναντήσεων.

«Τα Culinary Journeys του Daios Cove είναι τελικά μόνο η αφορμή για το καθιερωμένο μας πλέον τριήμερο σε αυτόν τον μαργαριταρένιο κόλπο που σαν να έστειλαν με ένα φιλί του βοριά οι θεοί στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, προικίζοντας τον για πάντα με την σφιχτή αγκαλιά των τυρκουάζ νερών, των γκρι απότομων βράχων και της απαλής πούδρας αμμουδιάς. Έστω κι αν κάθε χρόνο είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταλήξουμε στον visiting chef από το dream team που έχει προσκαλέσει το Daios Cove, αυτή τη φορά επιλέγουμε το δείπνο δια χειρός του Michelin-starred Amaury Bouhours, που ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο της γαστρονομίας στο Louis XV – Alain Ducasse στο Μονακό, και επόμενο σταθμό το Plaza Athénée στο Παρίσι, ενώ εμείς τις ευφάνταστες δημιουργίες του έχουμε ήδη δοκιμάσει στο Le Meurice, στο Παρίσι.

Ο chef μας αφήνει να δοκιμάσουμε το ένα πιάτο μετά το άλλο, σε κάποιους ενδιάμεσους σταθμούς έρχεται στο τραπέζι μας να μας ξεναγήσει στο αφήγημα του, να μας ταξιδέψει στις εμπνεύσεις του, έστω κι αν οι γεύσεις του μας παρασύρουν από μόνες τους στη μαγεία της τέχνης του.

Έχουμε ήδη περάσει όλη τη μέρα, και πιο ζεστή μέρα της ζωής μας, στη δροσερή αγκαλιά του Kēpos, ένα από τα καλύτερα Spa της Ευρώπης, εμπνευσμένο από τον πραγματικό κήπο και κοιτίδα μάθησης όπου ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Επίκουρος διάβασε και δίδαξε τις αρχές της ευημερίας και της ευδαιμονίας. Τα ζεστά αιθέρια λάδια που χρησιμοποιούν οι θεραπεύτριες μας στη διπλή σουίτα του Ταϊλανδέζικου μασάζ διαδέχεται ο θάλαμος κρυοθεραπείας και το shower walk experience.

Μια συναρπαστική συνεργασία ξεκίνησε με την διακεκριμένη ομάδα του Ducasse Conseil που ανεβάζει τον πήχη της γαστρονομικής εμπειρίας σε νέο επίπεδο. Η ταλαντούχα ομάδα δημιουργεί ένα μενού για το Ocean Restaurant και το Ocean Bar που θα ενθουσιάσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Η Κρήτη βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, περιτριγυρισμένη από τέσσερεις θάλασσες με γαστρονομικές επιρροές από πληθώρα πολιτισμών. Κάθε πιάτο στο Ocean Restaurant και το Ocean Bar γιορτάζει αυτό το συνονθύλευμα μεσογειακών επιρροών αναδεικνύοντας τη διαδρομή του νησιού μέσα στο χρόνο….» έγραφα μετά την επιστροφή μου από τον παράδεισο του Daios Cove, πέρυσι το καλοκαίρι…

Culinary Journeys 2024

O Joan Roca από το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin, El Celler de Can Roca έρχεται φέτος στην 6η χρονιά των Culinary Journeys 2024 μαζί με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της διεθνούς γαστρονομίας όπως οι Jean-Philippe Blondet του τριάστερου Alain Ducasse at The Dorchester, Jacob Jan Boerma του βραβευμένου με ένα αστέρι The White Room στο Amsterdam, Amaury Bouhours του διάστερου Le Meurice στο Παρίσι καθώς και βραβευμένους Έλληνες chef όπως ο Παύλος Κυριάκης, Γκίκας Ξενάκης, Γιώργος Σαμοΐλης, Δημήτρης Μαλανδρένης και Γρηγόρης Μαρινάκης, ετοιμάζονται να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο ιδανικότερο περιβάλλον: το Daios Cove.

Καθώς τα Culinary Journeys στο Daios Cove εισέρχονται στην έκτη λαμπερή χρονιά τους, ο καθιερωμένος θεσμός συνεχίζει να αναδεικνύει ένα πλούσιο μωσαϊκό γαστρονομικών εμπειριών και πολιτιστικών συναντήσεων. Τα Culinary Journeys προσκαλούν τους επισκέπτες σε μια συναρπαστική διαδρομή γεμάτη γεύσεις και αρώματα, που ενθαρρύνει την ανταλλαγή ιδεών και την εμβάθυνση στον πλούτο της γαστρονομίας, ενός από τους πιο ζωτικούς τομείς όλων των πολιτισμών.

Celler de can Roca

Αποτίνοντας φόρο τιμής στην παγκόσμια και ελληνική γαστρονομική σκηνή, τα Culinary Journeys υποδέχονται βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ από τα πιο αναγνωρισμένα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού οι οποίοι θα μαγειρέψουν στα Ocean Restaurant και RHO, ενισχύοντας την γαστρονομική κουλτούρα του Daios Cove με καινοτόμες προτάσεις, εμπνευσμένοι από τις διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας.

O Joan Roca από το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin, El Celler de Can Roca o Jean-Philippe Blondet του τριάστερου Alain Ducasse at The Dorchester, Jacob Jan Boerma του βραβευμένου με ένα αστέρι The White Room στο Amsterdam, ο Amaury Bouhours του διάστερου Le Meurice στο Παρίσι καθώς και Έλληνες βραβευμένοι chef Παύλος Κυριάκης, Γκίκας Ξενάκης, Γιώργος Σαμοΐλης, Δημήτρης Μαλανδρένης και Γρηγόρης Μαρινάκης.

Το πρόγραμμα

21 MΑΙΟΥ
Γιώργος Σαμοΐλης | Cantina, Σίφνος – Γκίκας Ξενάκης | Aleria Restaurant, Αθήνα

21 ΙΟΥΛΙΟΥ
Jean-Philippe Blondet |Alain Ducasse at The Dorchester***, Λονδίνο

26 ΙΟΥΛΙΟΥ
Joan Roca | El Celler de Can Roca***, Zιρόνα

4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Amaury Bouhours | Le Meurice**, Παρίσι

16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Παύλος Κυριάκης | Gallina, Αθήνα – Jacob Jan Boerma | The White Room*, Άμστερνταμ

25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Γιώργος Σαμοϊλης | Cantina, Σίφνος – Γκίκας Ξενάκης | Αleria Restaurant, Αθήνα

9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Δημήτρης Μαλανδρένης – Γρηγόρης Μαρινάκης | Matzenta, Xανιά

Mercredi 13 octobre 2021 dans les cuisine du palace parisien ” Le Meurice ” avec le chef Amaury Bouhours, chef du restaurant Gastronomique

Με βαθιά εκτίμηση για τις αυθεντικές ρίζες και την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας, ο θεσμός των Culinary Journeys αναδεικνύει παράλληλα την αξία της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας η οποία συνεχώς κερδίζει την εκτίμηση και την αγάπη των ξένων επισκεπτών. Και φυσικά κάνουμε ιδιαίτερη μνεία την ανεκτίμητη συνεισφορά και το απαράμιλλο μεράκι των chef του Daios Cove, οι οποίοι με την δεξιοτεχνία τους, υποστηρίζουν έμπρακτα τον θεσμό με τις μπριγάδες τους, ενώ παράλληλα φέρνουν την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο στο RHO και στην TAVERNA του Daios Cove. Στην έκτη χρονιά τους, στα Culinary Journeys, οι λάτρεις της γαστρονομίας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτά δείπνα, να εξερευνήσουν τους πιο εκλεπτυσμένους συνδυασμούς κρασιών και σαμπάνιας, να συμμετάσχουν σε εμπλουτισμένες παράλληλες δραστηριότητες και να εμβαθύνουν σε διάφορες γαστρονομικές φιλοσοφίες, ανακαλύπτοντας την καινοτομία και την εφευρετικότητα που διακρίνει την τέχνη της κουζίνας.

Το resort έκτασης 205 στρεμμάτων περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από ευρύχωρα δωμάτια, σουίτες και βίλες σε αρμονία με το περιβάλλον με κάθε κατάλυμα να διαθέτει απεριόριστη θέα στα καταγάλανα νερά του όρμου και του Αιγαίου. Ο κάθε χώρος διαμονής διαθέτει μαρμάρινο μπάνιο, king-size κρεβάτια, μπαλκόνια και κήπους, ακόμη πολλά διαθέτουν και ιδιωτική πισίνα ενισχύοντας την απόλαυση των διακοπών.

Στην καρδιά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, επτά ξεχωριστά εστιατόρια και μπαρ σερβίρουν πιάτα από διάφορες γαστρονομικές παραδόσεις, φτιαγμένα με τα καλύτερα τοπικά και εποχιακά προϊόντα. Τα δύο εστιατόρια Taverna και RHO προσφέρουν εκλεπτυσμένη λιτότητα με απαράμιλλο design και θέα στον μαγευτικό κόλπο του Daios Cove. Οι εμπνευσμένες δημιουργίες στην Taverna εξυμνούν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα ενώ στο RHO γευόμαστε την ωμή, ακατέργαστη πρώτη ύλη με ιδιαίτερες τεχνικές μαγειρικής. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν τον νέο χώρο ευεξίας και καινοτομίας του KĒPOS, kids club, κέντρο θαλάσσιων σπορ, θερμαινόμενη infinity pool και ιδιωτική παραλία με άμμο που προσφέρει διάφορες δραστηριότητες.

Κεντρική θέση στη φιλοσοφία φιλοξενίας του Daios Cove έχουν η προσοχή στη λεπτομέρεια και η άψογη αισθητική. Από το μοναδικό εστιατόριο, pool και lounge bar Ocean, που σερβίρει γεύσεις με την υπογραφή της ομάδας Ducasse Conseil έως τον μινιμαλιστικό, σύγχρονο χώρο του Culinary School και τα έργα τέχνης της Saatchi Art, κάθε σημείο και κάθε χώρος έχει δημιουργηθεί για να συνεισφέρει ουσιαστικά σε μια μοναδική εμπειρία διακοπών.

Με εξαιρετικό κλίμα και λιακάδα χειμώνα-καλοκαίρι, η Κρήτη διαθέτει εκπληκτικές παραλίες και μερικούς από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην υφήλιο, όπως το παλάτι της Κνωσσού και τα άλλα εντυπωσιακά ευρήματα του μινωικού πολιτισμού, του παλαιότερου της Ευρώπης.

error: Content is protected !!