ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Dining On the Verandah!

Κάθε μέρα και μια γλυκιά καλοκαιρινή ιστορία. Μικρή σαν μία μπουκιά αμυγδαλωτού, δροσερή σαν μία φέτα καρπούζι, γλυκιά σαν ζουμερό σύκο. Άλλες φορές έχει το άρωμα του ήλιου, άλλες την ένταση του φεγγαριού. Είναι όλες από το νησί, είναι όλες από τις Σπέτσες.
Χθες το βράδυ είχα ραντεβού με την φίλη μου την Λίλιαν Βαρβιτσιώτη, κάτω από τους φοίνικες του Palms, στην αριστερή βεράντα του Ποσειδωνίου. “Find me under the Palms” ήταν το sms μας, που αφορά πάντα το πρώτο ποτό πριν δειπνήσουμε σε κάποια βεράντα του Παλιού Λιμανιού ή στο On the Verandah του Ποσειδωνίου. Χθες προτιμήσαμε το δεύτερο. Γενικά, όταν έρχεται κάποιος φιλοξενούμενος να με επισκεφθεί στο νησί, κάποια φίλη που έχω καιρό να την δω, ναι, στο On the Verandah τιμάμε τις σημαντικές αυτές στιγμές μας, υπό την γαστρονομική επίβλεψη του Σταμάτη Μαρμαρινού. Αν είμαστε τυχεροί, υπό το φως ενός θαυμάσιου, όλο φωτιά φεγγαριού. Χθες ήμασταν. Και το γιορτάσαμε διπλά και τριπλά, ζητώντας από τον βραβευμένο σεφ μας να επιλέξει αυτός για εμάς, να μας εκπλήξει με τις εμπνεύσεις του “από το χθες στο σήμερα”.

Με την Λίλιαν, χθες το βράδυ…

“Τα πλούσια αρώματα και οι γεύσεις που απλόχερα χαρίζουν η ελληνική γη και θάλασσα αποτελούν εδώ και χρόνια για μένα την έμπνευση για την αναδόμηση και δημιουργία πιάτων που δεν σταματούν να ταξιδεύουν στον χρόνο. Το παλιό και το νέο συνδέονται και αλληλεπιδρούν, το χθες αναγεννάται μέσα από το σήμερα, το παρελθόν εξυμνείται μέσα από το γαστρονομικό παρόν.
Φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη μοναδική βεράντα του Ποσειδωνίου, η τιμή αλλά και η ευθύνη για το πιο φιλόξενο καλωσόρισμα αλλά και για τη δημιουργία γεύσεων που μας φέρνουν πιο κοντά στην ίδια μας την παράδοση μέσα από τη ματιά του σήμερα.
Ακολουθήστε μας στο γαστρονομικό ταξίδι που ξεκινά” είναι το ιδιόχειρο καλωσόρισμα του Σταμάτη Μαρμαρινού. Και καθώς αφήνω την φίλη μου να ξεκινήσει την δική της αφήγηση στα όσα έχει προγραμματίσει για το δεκαήμερο ταξίδι της στη Νότια Γαλλία, αμέσως μόλις επιστρέψει από τις Σπέτσες, ξεκινάει και η μυσταγωγία του δείπνου, που ολοκληρώνεται μαγικά πολλές ώρες μετά…

Ο μετρ του On the Verandah -ο Ηλίας Νούρκας τον οποίο μπορείτε να ζητήσετε στο 22980-74553 και θα σας εξυπηρετήσει με τον μοναδικό του τρόπο- μας ενημερώνει για το Cigar Menu, άλλο ένα νέο service του Ποσειδωνίου για τους λάτρεις του καλού πούρου. Δεν καπνίζω but it’s good to know…

…Και φυσικά, μας προσφέρει το menu του On the Verandah. Τον ενημερώνουμε πως προτιμάμε να επιλέξει ο σεφ για εμάς, ζητώντας του ως κυρίως επιλογές κοτόπουλο για την Λίλιαν και ψάρι για εμένα. Το να επιλέξει ο Σταμάτης Μαρμαρινός ένα ολοκληρωμένο μενού για τους πελάτες δεν είναι ένα προνόμιο που απολαμβάνω μόνο εγώ, συνηθίζεται για όποιον το επιθυμεί.

Το ροζέ κρασί είναι σταθερή επιλογή…

Το ταξίδι από το “Χθες στο Σήμερα” με ξεναγό τον Σταμάτη Μαρμαρινό ξεκινά πάντα με μία εκλεκτή ποικιλία ψωμιών και φυσικά με τo amuse bouche που δεν είναι ποτέ μόνο ένα. Είναι μικρές μπουκίτσες που σε οδηγούν κατευθείαν στον παράδεισο. Θα μπορούσε να είναι κανονικό ορεκτικό, όμως ο ρόλος του είναι απλά για να σου γαργαλήσει την όρεξη για ό,τι ακολουθήσει…

Και ακολουθεί η μία και μοναδική και συγκλονιστική και αξεπέραστη Αθηναϊκή σαλάτα του βραβευμένου σεφ!

Ο Χωριάτικος Τόνος…

Τα Κολοκύθια Αυγολέμονο…

Και το Ραβιόλι Κατσικάκι…

Ευτυχώς που δεν με πιέζει κανένας να αποφασίσω ποιο πιάτο είναι πιο αριστοτεχνικά εκτελεσμένο, ποιο είναι νοστιμότερο, ποια γεύση διαθέτει μεγαλύτερη κομψότητα και ποια προτιμώ. Ευτυχώς, γιατί δεν θα μπορούσα με τίποτα να επιλέξω…

Εν τω μεταξύ, ο Σταμάτης αποφασίζει πως ήρθε η ώρα για να υποδεχθούμε το κυρίως πιάτο μας, οπότε μας σερβίρει ένα απολαυστικό sorbet γιασεμί…

Σφυρίδα αλα πολίτα, για εμένα. Ίσως το νοστιμότερο πιάτο από τα χέρια του Μαρμαρινού!

Και η “Ζωή του Κόκορα” για την φίλη μου!
“The secret ingredient is always love…” σημειώνει ο σεφ μας…

Η ώρα έχει ήδη περάσει, αν αποφασίζαμε εμείς για το δικό μας δείπνο θα είχαμε σταματήσει εδώ και ώρα. Ευτυχώς που δεν το κάνουμε κι έτσι δεν χάσαμε τις θαυμάσιες αυτές γεύσεις που τώρα γίνονται πιο γλυκές μέσα από τον Ελληνικό καφέ με Λουκούμι Τριαντάφυλλο…

“Happiness is…”
Σοκολατίνα με αρώματα Αργοσαρωνικού!
Προπύρα, φυστίκι, αμύγδαλο,ελιά, λεμόνι…

Και τέλος, Μπαμπάς με Τσίπουρο…

Δεν έχουμε λόγια για άλλη μία φορά, εγώ μπορεί να είμαι συνηθισμένη πια στην αισθητική, στην φιλοξενία και στις γεύσεις αυτού του ξενοδοχείου, η Λίλιαν ζητάει να δει το προσωπικό που μας εξυπηρέτησε σήμερα και να τους δώσει συγχαρητήρια σε έναν προς έναν. Είναι το πιο έμπειρο προσωπικό του πιο ολοκληρωμένου γευστικά On the Verandah!

Find me under the Palms…

Taste the unique creations of Chef Stamatis Marmarinos, “On The Verandah”: Reservations:  +30 6957 507267

Καλή συνέχεια Αυγούστου…xxx

error: Content is protected !!