ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Διεθνείς Επαφές της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της Unesco Μαριάννας Βαρδινογιάννη, στην Νέα Υόρκη!

Σημαντικές διεθνείς επαφές και συναντήσεις, με κεντρικό άξονα την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, είχε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Η κυρία Βαρδινογιάννη παρέστη στο επίσημο γεύμα που διοργανώθηκε από την Πρώτη Κυρία του Καναδά κυρία Sophie Gregoire Trudeau στην Πρεσβευτική Κατοικία του Καναδά στην Νέα Υόρκη. Το «παρών» στο γεύμα έδωσαν 30 γυναίκες Πρωθυπουργοί και Πρώτες Κυρίες από ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσα τους η Πρώτη κυρία της Κύπρου κυρία Άντρη Αναστασιάδη, η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας αλλά και η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern, μαζί με το νεογέννητο μωρό της.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και Άντρη Αναστασιάδη κατά την προσέλευση τους στην Πρεσβευτική Κατοικία του Καναδά

Κατά την διάρκεια του γεύματος η κυρία Βαρδινογιάννη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για αρκετή ώρα με την κυρία Trudeau, παρουσιάζοντάς της αναλυτικά το έργο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη –ΕΛΠΙΔΑ», ενώ παράλληλα της μίλησε για τη συνεργασία που η Ογκολογική Μονάδα έχει αναπτύξει με τo αντίστοιχο Ογκολογικό Νοσοκομείο του Καναδά, το Sick Kids Hospital, μέσα από το «Πρόγραμμα Αδελφοποιήσεων» της ΕΛΠΙΔΑΣ. Η κυρία Trudeau έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτή τη συνεργασία, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να διασφαλίσει ότι τα δύο νοσοκομεία θα συνεργαστούν ακόμα στενότερα για να χαρίσουν ελπίδα στα παιδιά με καρκίνο.

Στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ, η κυρία Βαρδινογιάννη παραβρέθηκε επίσης σε μία σπουδαία εκδήλωση αφιερωμένη στην αντιμετώπιση του αυτισμού με θέμα «Autism and Sustainable Development Goals: A new era of Opportunities». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Autism Speaks», η οποία σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προωθεί προτάσεις για την βελτίωση της ζωής των παιδιών που αντιμετωπίζουν τον αυτισμό.
Στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση παρέστησαν ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Tommy Hilfiger, με την σύζυγό του Dee, καθώς το ζευγάρι έχει τρία παιδιά που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό και είναι υποστηρικτές της οργάνωσης «Autism Speaks».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Άντρη Αναστασιάδη, Tommy και Dee Hilfiger

Ομιλήτριες ήταν η Πρώτη Κυρία της Κύπρου κυρία Άντρη Αναστασιάδη, η Πρώτη Κυρία της Σερβίας κυρία Tamara Vucic καθώς και η Πρώτη Κυρία της Κένυας κυρία Margaret Kennyata. Η κυρία Βαρδινογιάννη είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες παιδιών με αυτισμό καθώς και για τις προτάσεις που προωθούνται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Άντρη Αναστασιάδη, Tamara Vucic, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

error: Content is protected !!