Διάλεξη για την “Αγάπη με Όρια” στον κατάμεστο ΙΑΝΟ

22/01/2018 • LIFESTYLE

Σε κατάμεστη αίθουσα στον IANOS μίλησε προχθές η Τζίνα Θανοπούλου για την Αγάπη με Όρια, δίνοντας χρήσιμα κλειδιά στους γονείς για το πώς να μεγαλώσουν παιδιά με συναισθηματική και πνευματική νοημοσύνη.

Η Συμβουλευτική Ψυχολόγος & Ψυχο-Εκπαιδευτική Σύμβουλος Παιδιών, Εφήβων, Οικογένειας, Τζίνα Θανοπούλου Ed.M., M.A., Harvard University βρέθηκε στον ΙΑΝΟ το Σάββατο που μας πέρασε για μία συζήτηση με θέμα «Αγάπη με Όρια».

Τζίνα Θανοπούλου

Κατά την διάρκεια της διάλεξης συζητήθηκαν άκρως ενδιαφέροντα θέματα για την Προ-εφηβεία, εφηβεία, συναισθηματική & πνευματική νοημοσύνη: ορισμοί & διάκριση όρων.


Η γνωστή Ψυχολόγος τόνισε πως κάθε γονιός πρέπει να διαλέγει και να ιεραρχεί τα «ΝΑΙ» του, αλλά και τα «ΟΧΙ» του. Η ανάγκη για υπακοή στους κανόνες υποχρεώσεις της οικογένειας, σχολείου κλπ. είναι ενδεδειγμένη στα παιδιά, ιδιαίτερα στη προ-εφηβεία και εφηβεία για τη μορφοποίηση της ταυτότητας τους, καθώς και για το κτίσιμο: της αυτογνωσίας, του σεβασμού και της αυτοπεποίθησης. Αυτοί είναι και οι σημαντικοί παράγοντες για να καλλιεργηθεί η συναισθηματική πνευματική νοημοσύνη EQ & SQ.
Η Τζίνα Θανοπούλου ολοκλήρωνοντας σημείωσε πως για να είναι οι μέθοδοι των γονιών αποτελεσματικές και για να μην είναι τραυματικές, πρέπει να υιοθετήσουν ορισμένα κλειδιά συμπεριφοράς και αντίστοιχα να περιορίσουν ορισμένα λάθη που κάνουν σαν γονείς όταν προσπαθούν να πειθαρχήσουν τα παιδιά.


Τέλος, η Τζίνα Θανοπούλου έκανε την πρώτη επίσημη παρουσίαση του Ημερολογίου “Μαγικές Αλήθειες: Μικρά και Μεγάλα Μυστικά για μία Καλύτερη Ζωή”, που επιμελήθηκε και έκδοσε για το 2018 και που στις σελίδες του φιλοξενεί αισιόδοξα μηνύματα και επιτυχημένα quotes, για τη νέα χρονιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons