ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Διακόσμηση και κορονοϊός: 5 τρόποι με τους οποίους η πανδημία Covid άλλαξε τη διακόσμηση του σπιτιού μας!

Μένουμε σπίτι εδώ και έναν χρόνο τώρα. Δουλεύουμε από το σπίτι, γυμναζόμαστε στο σπίτι. Κάνουμε ραντεβού στο σπίτι και διασκεδάζουμε στο σπίτι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία έχει αλλάξει τον τρόπο που ζούμε στα σπίτια μας και κατά συνέπεια αλλάζει και τα ίδια μας τα σπίτια.

Είτε έχετε μετατρέψει το σαλόνι σας σε γραφείο στο σπίτι είτε δημιουργήσατε ένα προσωρινό γραφείο στο κρεβάτι σας, η εργασία και η οικιακή ζωή έχουν συγχωνευθεί. Παρά το χάος της περασμένης χρονιάς, οι τάσεις του σχεδιασμού και της διακόσμησης εσωτερικών χώρων συνεχίζουν να μας επηρεάζουν και να επηρεάζονται φυσικά από εμάς και από τις παγκόσμιες εξελίξεις.

Εδώ είναι έξι από τις κορυφαίες τάσεις στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων:

1. Χώροι πολλαπλών χρήσεων

Είτε δημιουργήσατε ένα γραφείο στο σπίτι σε κάποιον ανεκμετάλλευτο χώρο είτε φτιάξατε γωνίες στο σπίτι σας, είτε απλώς μετατρέψατε την κρεβατοκάμαρά σας σε δύο-σε-ένα κρεβατοκάμαρα- γραφείο, όλοι πιστεύω συμφωνούμε πώς δεν υπάρχει σωστός τρόπος εργασίας από το σπίτι. Είναι δύσκολο, είναι ψυχολογικά συμφορητικό και αν μας έλεγε κάποιος ότι θα περιμέναμε πώς και πώς να γυρίσουμε στο γραφείο, σίγουρα θα γελούσαμε μα είναι η αλήθεια! Υπάρχουν και κάποιοι ανάμεσά μας που είχαν αρκετά δωμάτια στο σπίτι τους ώστε να αφιερώσουν ένα αποκλειστικά στην εργασία τους, αλλά δε μιλάμε σε εσάς τώρα. Για όλους τους υπόλοιπους ευτυχώς υπάρχουν λύσεις από καταστήματα με είδη σπιτιού όπως για παράδειγμα το Vicko προσφορές ή το ΙΚΕΑ που βοηθούν ώστε ο χώρος μας να γίνει ταυτόχρονα εργονομικός και όμορφος.

2. Ζεστά χρώματα

Η ανακαίνιση και το βάψιμο του σπιτιού ήταν από τις αγαπημένες ασχολίες μέσα στην καραντίνα. Φέτος λοιπόν, σημειώθηκε μια (απροσδόκητη) αύξηση σε ζεστά, άνετα ουδέτερα χρώματα. Αυτοί οι τόνοι λειτουργούν ταυτόχρονα για να μας κάνουν χαρούμενους, να ηρεμήσουν τις διαθέσεις μας και να φωτίσουν τα σπίτια μας με αγκαλιάζοντας τα πάντα σε τόνους στο χρωματολόγιο της τερακότα, αλλά και της ώχρας. Πολύ δημοφιλή είναι επίσης τα μουσταρδί, λεμονί και οι πράσινοι τόνοι.

3. Ευεξία στο σπίτι

Όλοι πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να γυμναζόμαστε. Σε κάποιους αρέσει και σε κάποιους όχι και τόσο. Μέσα στην καραντίνα όμως υπήρξε πραγματικά ανοδική πορεία στην αγορά εξοπλισμού ευεξίας και ειδών εκγύμνασης από το σπίτι. Αν το σκεφτούμε είναι λογικό αφού κάπου πρέπει να εκτονωθεί όλη η ενέργεια που έχουμε από το τόσο καθισιό. Οπότε τι καλύτερο από ένα μασάζ, λίγη γιόγκα, ποδήλατο ή και τρέξιμο. Αν μπορούσαμε στέλναμε κωδικό 6 και έξω από την πόρτα. Τις κρύες μέρες ωστόσο η δημιουργία μιας γωνιάς γυμναστικής στο σπίτι μας ή η προσωπική συσκευή μας για μασάζ μπορεί να μας χαλαρώσει πραγματικά.

4. Υπέροχα υφάσματα

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο χαλαρώνουμε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του lockdown είναι με την αγορά επίπλων με επένδυση από απαλά και χουχουλιάρικα υφάσματα όπως το βελούδο, το μπουκλέ και το τουίντ. Όλα αυτά τα υφάσματα προσδίδουν μια πιο χαλαρωτική ατμόσφαιρα σε ολόκληρο το σπίτι μας.

5. Διασκέδαση στο σπίτι

Με έναν χρόνο περιορισμών και στον τρόπο ψυχαγωγίας μας, πολλοί είναι αυτοί που στρέφονται στην αναβάθμιση του σαλονιού τους σε επίσημο χώρο διασκέδασης για όλη την οικογένεια. Με ένα μεγάλο τραπέζι μέσης που μπορεί να λειτουργήσει ως ταμπλό για βραδιές με επιτραπέζια καθώς και μαλακά χαλιά και μαξιλάρια για να καθόμαστε όλοι γύρω γύρω το σαλόνι μας σίγουρα δεν μοιάζει καθόλου όπως παλιά.

Ο κορονοϊός ήρθε, έμεινε μαζί μας αρκετά και τώρα σιγά σιγά μας αφήνει. Άλλαξε όμως τις συνήθειες και τον τρόπο που ζούμε. Με τους παραπάνω τρόπους άλλαξε εκτός από εμάς και ο τρόπος που διακοσμούμε το σπιτικό μας όσο μένουμε σπίτι!

error: Content is protected !!