ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Designodom: η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα για το design!

Την Εύη Αναστασοπούλου ίσως την γνωρίζετε από το blog της. Πρόκειται για μια από τις δύο τρεις πρώτες γυναίκες που ξεκίνησαν το ελληνόφωνο blogging. Βραβευμένη αρχιτέκτονας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο διαδίκτυο και τα augmented περιβάλλοντα, προσπαθεί να συνδυάσει τη ψηφιακή με την κανονική ζωή.  Κάπως έτσι ξεκινάει και το blog, εξερευνώντας τις δυνατότητες του internet. Το 2004, βγάζει μια είδηση που διαδίδεται στο ελληνικό κοινό χωρίς να είναι δημοσιογράφος: Είχε προλάβει να αποτυπώσει στο blog της, ένα ατόπημα του αμερικάνικου CNN, που ανακοίνωνε ήττα της Εθνικής Ελλάδας στο Euro με 1-0 και μάλιστα λίγο πριν τελειώσει ο αγώνας. Φυσικά μετά την ανατροπή, το CNN διορθώνει αμέσως την ψευδή είδηση, αλλά η Εύη έχει προλάβει να το δείξει στους αναγνώστες της. Μετά από αυτό, την καλούν να δώσει συνεντεύξεις για τα blogs και το διαδίκτυο. Όσα έλεγε για τα social media, το internet και τη δύναμή τους, τότε ακούγονταν πολύ προχωρημένα, σήμερα όμως είναι οικεία καθημερινότητα.

Στην μετά-blod εποχή της η Εύη Αναστασοπούλου δουλεύει, διακρίνεται, γράφει,παντρεύεται, και σήμερα είναι μία πολυάσχολη επιχειρηματίας και μαμά δύο παιδιών. Ως αρχιτέκτονας, είχε φίλους που τη ρωτούσαν τη γνώμη της για διακοσμητές ή άλλους αρχιτέκτονες που είχαν συνεργαστεί, για τις τιμές στην αγορά, και υποστήριζαν ότι είναι χρονοβόρο και δύσκολο να διαλέξεις κάποιον επαγγελματία που να συνεννοείσαι: να σου ταιριάζει ως ύφος, να μην καθυστερεί και να είναι στο budget που έχετε συμφωνήσει. Αυτό της έδωσε την ιδέα. Πριν λίγο καιρό ιδρύει την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα για να βρεις αξιολογημένο αρχιτέκτονα ή διακοσμητή της αισθητικής σου και να πάρεις δωρεάν 3 προσφορές, το www.Designodom.com είναι γεγονός!

Οι υπηρεσίες χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:
1. Συμβουλές (consulting): πώς να βάψεις ένα δωμάτιο, τι έπιπλα να αγοράσεις εντός ενός συγκεκριμένου budget και αισθητικής, πως να αξιοποιήσεις καλύτερα ένα ακίνητο, αν αξίζει να αγοράσεις ένα σπίτι και ότι άλλο σκεφτείς. Πληρώνεις με την ώρα και κάθε designer έχει τη δική του τιμή που τη γνωρίζεις πριν τον επιλέξεις.
2. Σχεδιασμός (design): interior design δωματίου ή ολόκληρου χώρου, σχεδιασμός επίπλου, αρχιτεκτονικός σχεδιασμός μικρής ή μεγάλης κλίμακας (για έκδοση οικοδομικής άδειας), σχεδιασμός φωτισμού κλπ. Περιγράφεις το project, η πλατφόρμα, ταιριάζει την αισθητική, το budget και τις απαιτήσεις σου, με τουλάχιστον 3 designers και σου στέλνει δείγματα δουλειάς τους. Αν σου αρέσουν και οι 3, συζητάτε τι θες ακριβώς, εκείνοι διαμορφώνουν τις οικονομικές προσφορές τους και σου τις στέλνουν. Αν θες προχωράς, αν δε σου αρέσουν, ζητάς να σου στείλουν τους επόμενους.
Και στις δυο περιπτώσεις, η χρήση των υπηρεσιών της πλατφόρμας είναι δωρεάν για εσένα. Πληρώνεις μόνο τον designer, αν επιλέξεις κάποιον και συμφωνήσετε να δουλέψει για εσένα .

«Αυτή την περίοδο όλοι εμείς, η ομάδα του Designodom, δουλεύουμε πολύ. Στόχος είναι η επέκταση στην ευρωπαϊκή αγορά και την αγορά προϊόντων Home & Garden. Φτιάχνουμε μια μηχανή σύγκρισης επίπλων από επιλεγμένα e-shops, ανάλογα με τη χώρα που ζεις. Οι αγορές online μας κερδίζουν χρόνο από την καθημερινότητά μας, πρόσβαση σε προϊόντα που δεν έχουμε εύκολα και καλύτερες τιμές. Πολλά ξένα e-shops με εξαιρετικά προϊόντα δεν έχουν στο κάδρο πωλήσεών τους την Ελλάδα, λόγω απόστασης. Εργαζόμαστε για να αλλάξει αυτό και έχουμε ήδη κλείσει τις πρώτες συμφωνίες. Αντίθετα, πολλά υπέροχα ελληνικά e-shops προσφέρουν εξαιρετικό value for money, αλλά δεν έχουν κονδύλια για επέκταση του δικτύου τους στο εξωτερικό. Κρίμα δεν είναι? Θέλουμε να τα συνδέσουμε όλα αυτά. » λέει η ίδια στο Fay’s Control και συνεχίζει. “Το ουσιαστικό είναι ότι η αίσθηση ενός χώρου δεν είναι μια στατική εικόνα. Στο Designodom, οι επαγγελματίες γνωρίζουν ότι εκτός από την εικόνα, φτιάχνουμε εμπειρία για όλες τις αισθήσεις. Συνυπολογίζουμε την υφή των υλικών, τη μυρωδιά του χώρου, τη θερμοκρασία πχ όταν περπατάς ξυπόλυτος. Σκεφτόμαστε πως θα είναι ένας χώρος σε διαφορετικά σενάρια: το καλοκαίρι ή το χειμώνα, όταν είσαι χαρούμενος ή μια μέρα που δεν έχεις τα κέφια σου. Ο καλός αρχιτέκτονας ή interior designer, βιώνει τους χώρους που σχεδιάζει, δεν κάνει ασκήσεις επί χάρτου. Φροντίζει επίσης ο χώρος να αντανακλά τον ιδιοκτήτη του, να είναι μοναδικός σαν αυτόν”.

Η Εύη Αναστασοπούλου, Founder του Designodom

Με αυτά υπ’όψην , της ζητάμε να μας περιγράψει τι είναι καλό να κοιτάμε όταν διαλέγουμε αρχιτέκτονα ή διακοσμητή.
“Το design είναι καθαρά προσωπικό πράγμα. Κάτι που είναι σημαντικό για εμένα για κάποιον άλλο δεν είναι ζητούμενο. Έτσι, το σημαντικότερο είναι να ταιριάξεις με τον άνθρωπο που θα σχεδιάσει το χώρο σου. Φυσικά σε νοιάζει και το κόστος ή η εμπειρία. Αυτό προσφέρει το Designodom, τρεις προσφορές από επαγγελματίες με εμπειρία και αισθητική που σου ταιριάζει, εύκολα και γρήγορα στο email σου. Aξιολογείς και να αν θες να διαλέξεις”.

error: Content is protected !!