ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Designer of the Year”: Τα κοσμήματα της Theodora D. «χορεύουν» στον ρυθμό του φλαμένκο και μετατρέπονται σε εκτυφλωτικά έργα τέχνης!

Με φημισμένα ονόματα στον χώρο της υψηλής κοσμηματοποιίας και ωρολογοποιίας, όπως ο Gisbert L. Brunner, η Sarah Fabergé και η Katerina Perez να έχουν απαρτίσει την κριτική επιτροπή, το βραβείο «Designer of the Year» στη Theodora D. αποκτά επιπλέον βαρύτητα για την ελληνική σκηνή της κοσμηματοποιίας!

Πρώτη φορά που γνώρισα τις δημιουργίες της Theodora D. ήταν την πρώτη μέρα του περασμένου Σεπτεμβρίου, και βρίσκονταν μέσα στις υπέροχες προθήκες της Κικής Τηλεμάχου και του Kiki & Eros, μέσα στην αριστοκρατική αγκαλιά του Ποσειδωνίου στις Σπέτσες, πλημμυρισμένα από την μοναδική αύρα του νησιού. Εννοείται πως σας τα έδειξα αμέσως, πως σας είπα τα πάντα για τα φορτισμένα με μοναδική ενέργεια κοσμήματα, που τα κάνει να «χορεύουν» στον ρυθμό του φλαμένκο, σμιλεμένα τρυφερά ώστε να ακολουθούν τις καμπύλες της γυναικείας σιλουέτας, υποταγμένα στη ρευστή φύση των πολύτιμων μετάλλων που μετατρέπονται σε εκτυφλωτικά έργα τέχνης.

Οι δημιουργίες Theodora D. κυμαίνονται, ανάλογα με τις συλλογές στις οποίες ανήκουν, μεταξύ απολαυστικά πληθωρικών και ηχηρά μινιμαλιστικών, διατηρώντας πάντα όλες τους κοινό παρονομαστή -το πάθος. Το πάθος για ζωή! Για την αναζήτηση της ουσίας, την επίτευξη της πληρότητας, την κατάκτηση της ελευθερίας και την εσωτερική μεταμόρφωση.

Tα κοσμήματα Theodora D. με το εξωστρεφές, μα γεμάτο εσωτερικούς συμβολισμούς, design τους είχαν «πιαστεί» στα ραντάρ των jewelry connoisseurs εδώ και καιρό.

Βασισμένες σε ξεχωριστό concept κάθε φορά, οι συλλογές θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο, μελετούν τα συναισθήματα και την αλληλεπίδρασή του με τον κόσμο και μεταφράζονται σε κοσμήματα ισχυρών «δονήσεων».

Στη μορφή ακανόνιστων αναπτυγμάτων που μιμούνται τις αιθέριες κινήσεις των μεταξωτών υφασμάτων ή αέναων γραμμών που διαγράφουν την πορεία της ζωής, τα χειροποίητα κοσμήματα Theodora D. αφιερώνονται σε όλες εκείνες τις γυναίκες που αντιλαμβάνονται την κοσμηματοποιία ως υψηλή τέχνη.

Αριστοτεχνικά κατασκευασμένα στο χέρι, από ασήμι με επιμετάλλωση gold vermeil 18K ή rhodium, σε ματ ή γυαλισμένες επιφάνειες ή μείξη και των δυο, αλλά και στην πιο πολύτιμη εκδοχή τους, αυτή του χρυσού 18 καρατίων, τα κοσμήματα Theodora D. με το εξωστρεφές, μα γεμάτο εσωτερικούς συμβολισμούς, design τους είχαν «πιαστεί» στα ραντάρ των jewelry connoisseurs εδώ και καιρό, ειδικά στη γειτονική Ιταλία. Ένα ταξίδι, λίγες ημέρες πριν, στο Μόναχο, μια συμμετοχή στη φημισμένη έκθεση κοσμημάτων, πολύτιμων λίθων και ρολογιών «Inhorgenta» και το όνομα Theodora D. μετά την κατάκτηση του τίτλου «Designer of the Year» ανάμεσα σε 137 συμμετοχές από 37 διαφορετικές χώρες, φιγουρά- ρει πλέον στη λίστα με τα πιο sought-after conceptual κοσμήματα.

To δαχτυλίδι-piece of art της Theodora D. που έχω ερωτευτεί

Για την Inhorgenta, το βραβείο «Designer of the Year» συνεπάγεται εξαιρετική δουλειά στον σχεδιασμό, στην καινοτομία και στη δεξιοτεχνία και η νικήτρια Theodora D. με το δαχτυλίδι «Flamenco» συγκέντρωσε όλες τις παραπάνω αξίες σε ένα κόσμημα που «ξετυλίγει» τη δυναμική του μέσα από την πολύπλοκη, χρυσή σιλουέτα του. Με φημισμένα ονόματα στον χώρο της υψηλής κοσμηματοποιίας και ωρολογοποιίας, όπως ο ειδικός ρολογιών Gisbert L. Brunner, η Sarah Fabergé (Διευθύντρια Ειδικών Projects Fabergé) και η Katerina Perez (Editor και ειδήμων κοσμημάτων) μεταξύ άλλων, να έχουν απαρτίσει την κριτική επιτροπή, το βραβείο «Designer of the Year» στη Theodora D. αποκτά επιπλέον βαρύτητα για την ελληνική σκηνή της κοσμηματοποιίας.

«Η Σχεδιάστρια της Χρονιάς λειτούργησε ως πομπός υψηλής αισθητικής στην έκθεση. Εκφράστηκε μοναδικά και διηγήθηκε υπέροχα το δημιουργικό ταξίδι της μέσω της ρευστής αρχιτεκτονικής του δαχτυλιδιού “Flamenco”. Για εμένα, μόνο έτσι ξεχωρίζει η δημιουργικότητα και το πάθος», δήλωσε η Sarah Fabergé, παραδίδοντας το βραβείο στην Ελληνίδα σχεδιάστρια σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης. Ωδή στη συνύπαρξη ρομαντισμού και πάθους, στη συνεχή ροή αντικρουόμενων συναισθημάτων, στο ζευγάρωμα υφών, υλικών και όγκων. Ύμνος στη γυναικεία φύση, όπως εκείνη ευγενικά αποτυπώνεται από το πληθωρικό δαχτυλίδι Flamenco μέχρι τα ολόγιομα σκουλαρίκια Eclipse. Αυτή είναι η φιλοσοφία των κοσμημάτων Theodora D.

«Η Σχεδιάστρια της Χρονιάς λειτούργησε ως πομπός υψηλής αισθητικής στην έκθεση. Εκφράστηκε μοναδικά και διηγήθηκε υπέροχα το δημιουργικό ταξίδι της μέσω της ρευστής αρχιτεκτονικής του δαχτυλιδιού “Flamenco”. Για εμένα, μόνο έτσι ξεχωρίζει η δημιουργικότητα και το πάθος», δήλωσε η Sarah Fabergé, παραδίδοντας το βραβείο στην Ελληνίδα σχεδιάστρια σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.

Θεοδώρα Νταρακλίτσα

It’s good to know: Η Θεοδώρα Νταρακλίτσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και διατηρεί το studio του jewelry brand Theodora D. Με σπουδές στα Οικονομικά αλλά και στο Fashion Styling και φα- νερή την αγάπη της στη γλυπτική, δεν άργησε να οδηγηθεί στη δημιουργία των δικών της συλλογών χειροποίητων κοσμημάτων από ασήμι και χρυσό. Για τη Θεοδώρα, όλα τα υλικά είναι πολύτιμα και κάθε τεχνική μοναδική αρκεί να οδηγούν το κόσμημα σε μια ζωντανή, σχεδόν παλλόμενη, κατάσταση που αναδεικνύει την προσωπικότητα της γυναίκας που το φορά. Δημιουργώντας επάνω σε κερί ή απευθείας στο εκάστοτε μέταλλο, η Θεοδώρα σμιλεύει τα κοσμήματά της σύμφωνα με τις αναλογίες του ανθρώπινου σώματος, ενώ δεν δίνει το τελικό σχήμα παρά μόνο όταν είναι βέβαιη ότι εκείνα εφαρμόζουν ιδανικά, καταλήγοντας σε αναπόσπαστα κομμάτια της γυναικείας σιλουέτας.

error: Content is protected !!