ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Δελφοί: “Σημαντική μία πολυδιάστατη σχέση Ελλάδας-Παναμά”!

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών,που τελεί υπό την αιγίδα της ΑΕ της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Antonio Taquis Ochoa, Διευθύνων Σύμβουλος της Panama Shipping και πρώην Πρέσβης του Παναμά στην Ελλάδα παρακολούθησε τις εργασίες και συμμετείχε με ομιλία του. Ο Antonio Taquis Ochoa, εκ των χρυσών χορηγών του 7ου Οικονομικού Φόρουμ ξεκινώντας τον λόγο του, συνεχάρη τον διοργανωτή κ. Συμεών Τσομώκο για μία ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση και στη συνέχεια ανέπτυξε το θέμα του, με τίτλο “Greece- Panamas. Relations in the age of the great geopolitical reset” .

ANTONIO TAQUIS OCHOA

«Η Ελλάδα και ο Παναμάς δεν μοιράζονται απλώς κοινά συμφέροντα, αλλά και κοινό πεπρωμένο», επεσήμανε. Γεγονός που «καθορίζεται από τη σχέση των δύο χωρών με τη θάλασσα και τον ρόλο τους στην παγκόσμια ναυτιλία» όπως διευκρίνισε. Ο Διεθνής Έλληνας υπογράμμισε ότι η σχέση μεταξύ Ελλάδας- Παναμά περνάει στη κυριολεξία μέσα από τη ναυτιλία, καθώς και οι δυο χώρες απολαμβάνουν πολύ καλές διμερείς σχέσεις. Ο Παναμάς εξάλλου διατηρεί Πρεσβεία στην Αθήνα για πάνω από 40 χρόνια, ενώ υπογράμμισε πως η ελληνική ομογένεια στον Παναμά επηρεάζει τη χώρα για περισσότερο από έναν αιώνα, ενώ ως γνωστόν πολλά πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται υπό την παναμέζικη σημαία. Περιγράφοντας τις προκλήσεις που δημιουργούν οι πολλές παράλληλες κρίσεις, ιδιαίτερα, δε, η ρωσική εισβολή, και η παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφαλείας, που αλλάζει, ο κ. Taquis ανέφερε ότι οι δύο χώρες πρέπει να ενισχύσουν τις διμερείς τους σχέσεις.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ANTONIO TAQUIS OCHOA

Ο ANTONIO TAQUIS OCHOA ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ANTONIO TAQUIS OCHOA ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ GEOFFREY PYATT

ΣΥΜΕΩΝ ΤΣΟΜΩΚΟΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΛΕΥΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ, ANTONIO TAQUIS OCHOA

«Αυτός είναι ο λόγος που Ελλάδα και Παναμάς πρέπει να χτίσουν μια πιο στέρεα και πολυδιάστατη συνεργασία», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της παρουσίας της Ελλάδας στην περιοχή είπε ότι «ο Παναμάς μπορεί να γίνει η διπλωματική πύλη της Ελλάδας στη Λατινική Αμερική».

Φωτογραφίες: Papadakis Press

error: Content is protected !!