ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Δεκαπέντε χρόνια ζωγραφικής του Τίμου Μπατινάκη!

Με μεγάλη επιτυχία και μέσα από μια εντυπωσιακή προσέλευση του φιλότεχνου Αθηναϊκού κοινού εγκαινιάσθηκε, στην κατάμεστη Evripides Art Gallery, η νέα ατομική έκθεση ζωγραφικής του Τίμου Μπατινάκη «Δεκαπέντε χρόνια ζωγραφικής», η οποία θα είναι στη διάθεση του κοινού έως τις 14 Μαρτίου 2020.
Στην λαμπερή βραδιά των εγκαινίων παρευρέθηκαν φιλότεχνοι και συλλέκτες, εικαστικοί, οι συνεργάτες και οι μαθητές του καλλιτέχνη, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από το σύνολο της δουλειάς του.
Μετά από έξι χρόνια, ο Τίμος Μπατινινάκης επανέρχεται με ατομική έκθεση στην Αθήνα, θέτοντας την αναζήτηση της «ανθρώπινης μορφής» στο επίκεντρο της ζωγραφικής του.

Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα, Τίμος Μπατινάκης

Έργα μικρά ή μεγάλα, σχέδια και ελαιογραφίες, γυμνά μοντέλα, πορτραίτα γυναικεία ή ανδρικά, νεαρά ή ώριμα πρόσωπα, μέσα από ένα ώριμο εικαστικό διάλογο, προσκαλούν τον θεατή να ανακαλύψει τη ματιά του ζωγράφου πίσω από αυτά. Να αντιληφθεί το στόχο του δημιουργού να αποτυπώσει στον καμβά αυτό που βλέπει όσο πιο ειλικρινά και πιστά μπορεί.

Γίωργος Βογιατζόγλου, Τίμος Μπατινάκης

Νάσια Ευριπίδου, Εριέττα Βορδώνη, Γιώργος Κουβάκης

Έχοντας διανύσει μια από τις δημιουργικές του περιόδους μέσα από δεκαπέντε χρόνια ζωγραφικής, ο μαθητής του «μάστορα των χρωμάτων» Παναγίωτη Τέτση, βασίστηκε στη δική του ενδελεχή έρευνα πάνω στη φύση των υλικών της ζωγραφικής του και επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την μαεστρία της εικαστικής του γραφής. Με βαθιά γνώση στο σχέδιο και στη σύνθεση που αποτελούν τα μέγιστα εκφραστικά εργαλεία του κάθε καλλιτέχνη, ο Τίμος Μπατινάκης ξεχώρισε από νεαρή ηλικία καθώς βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

Άννα Μπίλλη, Τίμος Μπατινάκης

Παναγιώτης Τούντας ,Κυρίακος Ρόκος,Τίμος Μπατινάκης, Δημήτρης Σαρασίτης

Κώστας Ευριπίδης, Αλέξης Κανιάρης, Ελευθερία Γκούφα

Στέφανος Δασκαλάκης, Τίμος Μπατινάκης

Έυη Βάγνερ, Πάνος Κόκκας, Μάνος Στεφανίδης

Κατά τα διάρκεια της βράβευσης του ο ακαδημαϊκός Νικόλαος Ματσανιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «…….Τα έργα του διαπερνά αύρα ποιήσεως. Εξαιρετικός σχεδιαστής και κάτοχος των εκφραστικών δυνατοτήτων του χρώματος, ενδιαφέρεται στη θεματογραφία του για την ανθρώπινη μορφή, τα εσωτερικά και τη νεκρή φύση. Στα σχέδιά του διακρίνεται για την ποιότητα και την εξαιρετική εκφραστική αλήθεια των διατυπώσεών του. Η ιδιαίτερη προτίμησή του στα σκούρα και μαύρα χρώματα συχνά δίνει έναν απαισιόδοξο τόνο στα εσωτερικά και στις νεκρές φύσεις του.»

Φωτογραφίες: Photo Press News-Aris Roupinas

error: Content is protected !!