ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Δέκα συνήθειες που θα μας οδηγήσουν στην Επιτυχία και στην Ευτυχία

Από την Τζίνα Θανοπούλου

 1. Ας δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να κάνει συχνά πράγματα που τον ευχαριστούν σε μορφή ενδιαφερόντων, χόμπι, συνηθειών που τονώνουν τη δημιουργία και την εσωτερική ικανοποίηση.
  2. Ας εξασκήσουμε τον εαυτό μας να μην αναλώνεται μόνον με σκέψεις για το παρελθόν ή πλάνα για το μέλλον, ας τον μάθουμε να εστιάζεται στο εδώ και τώρα. “Η Δυναμη του Τώρα”, Eckward Tolle
  3. Να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας, με ‘περισυλλογή’, (διαλογισμό, θετική απεικόνιση, θετικές προβολές κτλ) να αξιολογήσει, να σκέφτεται & να σχεδιάσει τι θέλει να κάνει στην ζωή του, ώστε συχνά να επαναπροσδιορίζουμε το σκοπό της ζωής μας, στον οποίο και πρέπει να εστιαζόμαστε. (Εστίαση)
  4. Να εξασκήσουμε τον εαυτό μας στην Υπομονή, Ψυχραιμία και Επιμονή στα δύσκολα.Έτσι του δίνουμε μοναδικά μαθήματα ζωής και ευκαιρίες ωρίμανσης.
  5. Ας υπενθυμίζουμε καθημερινά στον εαυτό μας μερικά, έστω και τρία (3), μεγάλα και μικρά στοιχεία της ζωής μας, για τα οποία νοιώθουμε ευγνωμοσύνη. Αυτά μας δίνουν Νόημα Ζωής και ευκαιρία να βλέπουμε και να προσελκύσουμε το θετικό στη ζωή μας. Το θετικό προσελκύει το θετικό, είναι Νόμος!
  6. Ας παρατηρήσουμε πως μιλάμε στον εαυτό μας και για τον εαυτό μας. Πρέπει να αντικαταστήσουμε τις αρνητικές κουβέντες και λέξεις με θετικότερες! Η επιλογή μιάς Θετικότερης γλώσσας με Θετικές λέξεις δημιουργούν μια θετικότερη πραγματικότητα για εμάς.
  7. Ακόμη και αν νοιώθουμε φόβο, ας τολμήσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά με Πίστη & Θάρρος
  8. Ας δώσουμε προτεραιότητα στην Υγεία μας, στη καλή διατροφή, άσκηση, επαφή με τη φύση κτλ στη καλή Φυσιολογία μας! Το σώμα μας είναι το “όχημα” μας, πρέπει να το προσέχουμε για να μας προσέχει!
  9. Να δίνουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να εξελίσσεται διαβάζοντας ενδιαφέροντα βιβλία, παρακολουθώντας σεμινάρια στο τομέα των ενδιαφερόντων μας ή και ακόμα συμμετέχοντας σε ομάδες Αυτογνωσίας ή επιζητώντας Συμβουλευτική εάν νοιώθουμε ότι χρειαζόμαστε στήριξη και καθοδήγηση.
  10. Να επιλέγουμε να κάνουμε παρέα και να σχετιζόμαστε με θετικούς ανθρώπους που μας δίνουν θετική ενέργεια και οι συζητήσεις και η ανταλλαγή μαζί τους μας βοηθάει να εξελισσόμαστε και να προχωρούμε πνευματικά & συναισθηματικά !

Τζίνα Γ. Θανοπούλου, ED.M., M.A., HARVARD University, Ψυχο-εκπαίδευτικη Συμβουλος, Συμβουλευτική Παιδιών , Εφήβων , Γονέων, Ζευγαριών, Ενηλίκων, Γυναικεία Ψυχολογία
Τηλ: 210 6838241,
Mob: 6945541188
ginagthanopoulou@gmail.com
Website: www.ginagcounseling.com

error: Content is protected !!