ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Δέκα Συμβουλές για τις Κόρες μας για μία πιο Αισιόδοξη & Δημιουργική Ζωή!

Από την Τζίνα Θανοπούλου

1. Η  αληθινή ομορφιά και χαρά έρχονταο από μέσα σου! Δώσε σημασία στην εξωτερική σου εμφάνιση, αλλά δώσε περίσσοτερη έμφαση κσι προσοχή  στον εσωτερικό σου εαυτό! Μαζί με τη ψυχή σου, ότι πιο πολύτιμο έχεις !!

2. Είσαι ένα μοναδικό πλάσμα, με μοναδικές ικανότητες και δυνατότητες ! Ανακάλυψε τες, προσπάθησε να τις διακρίνεις και να τις καλλιεργήσεις. Δεν χρειάζεται να αντιγράψειςκανέναν άλλον. Είσαι πολύ καλή και μοναδική, ακριβώς όπως είσαι είσαι.

3. Αν κάποιος δεν σε εκτιμήσει για αυτό ακριβως που είσαι και δεν σε προσέξει και δεν σου δώσει ότι αξίζεις, δεν είναι η σωστή επιλογή για σένα… ! Προχώρησε πάρα πέρα, υπάρχει κάτι καλύτερο που σε περιμένει !

4. Ακόμα και αν μια μέρα δεν αισθάνεσαι πολύ καλά, σήκω, ντύσου, βάλε το ομορφότερο χαμόγελο σου, πίστεψε στον εαυτό σου και βγες! Διεκδίκησε τα καλύτερα που σου αξίζουν!

5. Μάιε να ακους την εσωτερική φωνή σου. Αγωνίσου με πάθος για ό,τι σε εμπνέει και φωτίζει την ψυχή σου. Η αληθινή ζωή αρχίσει εκεί που τελειώνει η ζώνη ασφαλείας. (REAL, EXCITING LIFE BEGINS at the end of your Comfort zone !!! )

6. Το σώμα σου είναι όμορφο και μπορεί να κάνει υπέροχα πράγματα. Μην το κρίνεις αυστηρά, μην το συγκρίνεις με άλλους σωματότυπους και με ψεύτικα πρότυπα. Αγάπησε το, είναι δώρο!

7. Αν κάποιος φίλος, γνωστός σου, σύντοφος, δεν σε αποδέχεται για αυτό που είσαι και απαιτεί να γίνεις κάποια άλλη προφανώς δεν είναι κατάλληλος για εσένα. Άστον να φύγει. Μπορεί να πονέσεις για λίγο -ή έτσι να νομίζεις- αλλά θα ανοίξεις έναν μεγάλο δρόμο πολύ καλύτερο για εσένα και για τα καλύτερα που θα σου έρθουν.

8. Αν δεν βρίσκεις ένα σύντροφο να σε εκτιμά και σε αγαπά για αυτό που είσαι, εκτίμησε εσύ τον εαυτό σου. Δούλεψε τον εαυτό σου -μόνη ή με κάποια Συμβουλευτική Βοήθεια- και συνειδητοποίησε τα 3 “Α”: Αναγνώριση, Αποδοχή, Αλλαγή. Κάτι καινούργιο και υπέροχο σε περιμένει μόλις κατακτήσεις τις τρεις αυτές έννοιες.

9. Δημιούργησε εσύ το θετικό κάρμα μέσα από τις αποφάσεις, τις αλλαγές και τις επιλογές σου. Εσύ είσαι ο δημιουργός της πραγματικότητας σου και ό,τι σκέφτεσαι για εσένα είναι η δύναμη σου. Μπορεί να κάνει θαύματα…

10. Αν βάλεις κάτι στο μυαλό σου που θέλεις πραγματικά πολύ και το πιστέψεις, μπορείς και να το καταφέρεις. Με οργάνωση, με την θετική σου σκέψη, την επιμονή και την αφοσίωση στον στόχο σου, όλα είναι δυνατά. Και αν δεν τα καταφέρεις με την πρώτη, δοκίμασε ξανά. Αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρεις. Πίστεψε με. Πίστεψε στον εαυτό σου.

Τζίνα Γ. Θανοπούλου, ED.M., M.A., HARVARD University, Ψυχο-εκπαίδευτικη Συμβουλος, Συμβουλευτική Παιδιών , Εφήβων , Γονέων, Ζευγαριών, Ενηλίκων, Γυναικεία Ψυχολογία
Τηλ: 210 6838241,
Mob: 6945541188
ginagthanopoulou@gmail.com
Website: www.ginagcounseling.com

error: Content is protected !!