ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Δε Μπουκ: Ο Τίνα Ντάρμα έχει σίγουρα μια ιστορία και για εσένα!

Σαν χθες θυμάμαι να γευματίζουμε παρέα με την Τίνα Ντάρμα στο κομψό εστιατόριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και να μου εξιστορεί μερικές από τις υπέροχες ιστορίες της. Μόλις είχαμε απολαύσει την έκθεση “ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά” και πίνοντας ένα ποτήρι λευκό κρασί μου έλεγε για την εξαιρετική συνεργασία της με τις Εκδόσεις Floral Books αλλά και για τη πορεία της συγγραφής της συλλογής των ιστοριών της έναν -τόσο σουρεαλιστικό για να είναι αληθινό– ωκεανό περιστατικών, σκέψεων, συναπαντημάτων, εντός του οποίου και με κάποιον περίεργο τρόπο, επιπλέει, βυθίζεται και αναδύεται ξανά… το βιβλίο!
Το βιβλίο που είναι έτοιμο και κυκλοφορεί. Σαράντα αυτοτελείς ιστορίες διαβάσματος, συμπτώσεων, γέλιου και μαγείας που ίσως να έχουν συμβεί κάπου στην Αθήνα και περιστρέφονται γύρω από την ανάγνωση, τη συγγραφή αλλά και την ενέργεια ενός βιβλίου. Το βιβλίο ως αντικείμενο, περιεχόμενο, αλλά και γιατρικό για τον απανταχού αναγνώστη. Κοινά μυστικά που συνδέουν αναγνώστες, συγγραφείς, βιβλιοπωλεία, τυπογραφεία και εκδοτικούς οίκους, σελίδες που δεν είναι φτιαγμένες μόνο από χαρτί και μελάνι. Ένα ταξίδι ψυχής και νου χωρίς εισιτήριο, μια απάντηση σε κάθε πρόβλημα στο πέρασμα του χρόνου. Δε Μπουκ όπως μπουκάρω: στη γνώση που περνά από γενιά σε γενιά, στα χιλιάδες ευτράπελα που συμβαίνουν καθ’ οδόν.
Τι γίνεται όταν η πραγματικότητα ενώνεται με τη φαντασία, η λογική με την τρέλα και η συγγραφή με την ανάγνωση; Ποια είναι η τεχνική και η τέχνη του διαβάσματος και πόσες χιλιάδες οι συμπτώσεις που μπορεί να φέρει η ζωή με αφορμή ένα βιβλίο;
Διάβασέ το κι αυτό θα σε ταξιδέψει, θα σε πάει πιο μπροστά, αρκεί μόνο να βρεις το κουράγιο και τον χρόνο για να γυρίσεις την επόμενη σελίδα.

It’s good to know: Η Τίνα Ντάρμα γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Κηφισιάς και σε ένα παράλληλο σύμπαν Χειροποίητο Κόσμημα στη Δημόσια Σχολή Αργυροχρυσοχόων της εξωτικής/ξακουστής Γκράβας. Στη συνέχεια, έκανε το μεταπτυχιακό της στο Τμήμα Αδαμαντοδεσίας και Γεμολογίας Κύπρου, επιβιώνοντας σαν πραγματικός ναυαγός (εποχή κυπριακής λίρας) στην πανέμορφη κατά τ’ άλλα και μαρτυρική μεγαλόνησο.
Έχει εργαστεί ως σερβιτόρα, πωλήτρια, γραμματέας, τεχνικός κοσμήματος, φωτογράφος, τραπεζικός, DJ, αλλά και σαν παιδί για όλες τις δουλειές, στον ραδιοφωνικό σταθμό Best Radio, στην τηλεοπτική εκπομπή ΟΛΑ (ναι, με αυτά τα βιντεάκια ακόμα και μέχρι σήμερα γελάτε) και στην παραγωγή των περιοδικών Hello!, kool, HOPE, Mykonos Confidential, Men’s Health και Women’s Health. Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί στο worldsecrets.gr και στο enallaktikos.gr για ό,τι της κατέβει. Όταν κατάλαβε ότι βαρέθηκε να γράφει μόνο για διατροφές και μαϊντανούς, αποφάσισε να ξεκινήσει να γράφει βιβλία. Ζει και εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας και είναι πολύ πιθανό να ξέρεις κάποιον που την ξέρει ή και ακόμα να την έχεις γνωρίσει!

Καλοτάξιδο Τίνα μου, καλοτάξιδα και γεμάτα έμπνευση να είναι όλα σου τα έργα! 

error: Content is protected !!