ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Δάφνη Βαλέντε: Urban Goddesses!

Η Δάφνη Βαλέντε μετά απο έναν δύσκολο Χειμώνα, εκφράζεται δημιουργικά με μια μικρή συλλογή απο τα αγαπημένα της διαχρονικά, γλυπτά φορέματα.
Η συλλογή Urban Goddesses απευθύνεται σε γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίζουν διακριτικά και αγαπούν τη μίνιμαλ αισθητική, τα απαλά γεωμετρικά σχήματα, την Αρχαιοελληνική ματιά, προσαρμοσμένα στον σύγχρονο τρόπο ζωής στην πόλη.
Συμπληρώνονται από την πρωτοποριακή σειρά κοσμημάτων ‘Trompe l’oeil’ που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του ’15 στο Παρίσι, στην έκθεση ‘Maison & Objet’.

Sculptural pleated scarf

Sculptural pleated scarf

Η συλλογή αυτή ξορκίζει με χιούμορ την οικονομική κρίση, προτείνοντας αντί ενός πολύτιμου κοσμήματος, ένα κόσμημα ψευδαίσθηση, με κολάζ από φωτογραφίες πολύτιμων λίθων τυπωμένες σε πλέξιγκλας, δηλαδή μία οπτική απάτη…

Και ένα σημείωμα από την Δάφνη:

12743510_10208614225011028_5034319268816002949_nΠοτέ μην λες ποτέ!
Πριν απο μερικά χρόνια πήρα την απόφαση να μην ξανακάνω συλλογές ρούχων και να συγκεντρωθώ στον σχεδιασμό κοσμημάτων – αξεσουάρ. Κουρασμένη από τις δυσκολίες στην κατασκευή – παραγωγή του ρούχου, άφησα πίσω μου αυτό που αγαπούσα από μικρή, αυτό που είχα σπουδάσει, αυτό που με έκανε γνωστή στον τόπο μου και είπα σε όλους ότι αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου έκλεισε οριστικά. Ο πρόσφατος χαμός της μητέρας μου με έκανε να βουλιάξω για μήνες στην απελπισία αλλά ο πόνος που βίωσα έβγαλε ένα απροσδόκητα θετικό αποτέλεσμα.
Αναπολώντας το παρελθόν ένιωσα την ανάγκη να εκφραστώ δημιουργικά, να παίξω πάλι με τα υφάσματα στην κούκλα και να ξαναδώ τον σχεδιασμό ρούχων με το αρχικό πάθος των νεανικών μου χρόνων. Από το παιχνίδι αυτό γεννήθηκε μια μικρή σειρά από πλισέ, γλυπτά φορέματα που όσο περνούν οι μέρες αυξάνονται γιατί η δημιουργική διαδικασία λειτουργεί σαν χιονοστιβάδα, άμα ξεκινήσει δύσκολα την σταματάς!

error: Content is protected !!