CoolSculpting: Όσα θέλουμε να μάθουμε για την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους με την δύναμη του κρύου. Ναι, σε μία μόλις συνεδρία!

12/06/2015 • MAKE

Ναι το συζητάμε όλες. Πολύ. Πάνω από απολαυστικά ποτήρια με ice tea, καταθέτουμε όλες μας κάθε πληροφορία που γνωρίζουμε, τι ακούσαμε, τι διαβάσαμε, τι είδαμε, όμως η αλήθεια είναι πως θέλουμε να μάθουμε και άλλα για την talk of the world μέθοδο CoolSculpting by Zeltiq USA! Tη μοναδική, αυθεντική, μη επεμβατική διαδικασία που χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία ψύξης για μόνιμα αποτελέσματα στην εξάλειψη του τοπικού λίπους, σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, μέσω μιας μοναδικής τεχνολογίας που ονομάζεται Cryolipolysis. Cool!
Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, μας λέει όλα όσα θέλουμε να μάθουμε για την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους με την δύναμη του κρύου. Ναι, σε μία μόλις συνεδρία!

445a139d9976262b0be2bcd69effc0f4
Follow me…
Η εφαρμογή του δεν περιλαμβάνει τομές, δεν χρειάζεται αναισθησία, δεν απαιτεί νοσηλεία, ενώ μειώνει το στρώμα του λίπους χωρίς να βλάπτει το δέρμα ή άλλους ιστούς.
Πρόκειται για μια νέα επαναστατική μη χειρουργική διαδικασία λιπογλυπτικής σώματος, της Αμερικανικής εταιρείας Zeltiq, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία της κρυολιπόλυσης για να αποβάλει το λίπος. Η λειτουργία του βασίζεται στην χρήση του ψύχους – σε ελεγχόμενη διαδικασία – (Freeze Detect) που αναγκάζει τα λιποκύτταρα να μπουν σε «απόπτωση», δηλαδή να καταστραφούν και στη συνέχεια ν’ αποβληθούν από τον οργανισμό, «φαγοκυττάρωση», με φυσιολογικά βιολογικό τρόπο.
Αποτελεί ιδανική μέθοδο για όσους εμφανίζουν τοπικό πάχος που αντιστέκεται στη δίαιτα και την άσκηση. Στην κοιλιά και στα μπράτσα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος, να εξαλείψει το περιττό λίπος και να βοηθήσει στην απώλεια πόντων. Εφαρμόζεται με επιτυχία στους γλουτούς (ψωμάκια), την κοιλιά, το πλάι της μέσης, το εσωτερικό των μηρών, τα μπράτσα, γενικά στις περιοχές που υπάρχει συσσωρευμένο λίπος, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες.
Η θεραπεία της Κρυολιπόλυσης χρειάζεται συνήθως μία συνεδρία. Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής θεραπείας, μια συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 45 λεπτά  έως και 2 ώρες περίπου. Από την ανταπόκριση που έχει κάθε επιδερμίδα θα κριθεί αν θα χρειαστεί επαναληπτική συνεδρία. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό 2-3 μήνες μετά την εφαρμογή.

29a3166bf25fbb3193bba734315aeb48

Υπάρχουν κίνδυνοι ή αντενδείξεις;

Η τεχνολογία κρυολιπόλυσης (coolscultping) είναι απόλυτα ασφαλής χάρη στην ελεγχόμενη διαδικασία ψύξης, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένα μέτρα ασφαλείας.
Αντενδείκνυται σε περιπτώσεις που υπάρχει βηματοδότης, διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος, δακτυλίδι στομάχου, σε περιοχές όπου υπάρχει πρόσφατη χειρουργική τομή (μετά το πέρας 6μηνου μπορεί να πραγματοποιηθεί). Αντενδείκνυται επίσης σε καρκινοπαθείς και σε όσους λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή μπορεί να πραγματοποιηθεί κατόπιν συγκατάθεσης του γιατρού τους. Επίσης να μην υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα στο σώμα κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.

Πρόκειται για το πιο αξιόπιστο σύστημα Κρυολιπόλυσης, εγκεκριμένο από τον FDA Αμερικής (Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων) με σήμανση CE ως κατηγορίας IIa ιατρική συσκευή και με πρόσθετες ιατρικές εγκρίσεις σε όλο τον κόσμο.

unnamed (1)

www.agaitanis Αθήνα – Κηφισιά – Θεσσαλονίκη

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών & του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.
(ιατρεία: Αθήνα, Βασ. Σοφίας 48, Κηφισιά, Ηρώδου Αττικού & Μενάνδρου 1, Θεσσαλονίκη, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης) τηλ: 210-7222070

3 Responses to CoolSculpting: Όσα θέλουμε να μάθουμε για την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους με την δύναμη του κρύου. Ναι, σε μία μόλις συνεδρία!

 1. VIRGINIA says:

  Κυρία Μπέη συγχαρητήρια για αλλή μια φορά για το blog σας. Πολύ ενδιαφέρον το συγκεκριμένο post. Αν και δεν θα είστε σε θέση να μου απαντήσετε θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω με ποιο μηχανισμό αποβάλλεται το λίπος απο τον οργανισμό. Τα κύτταρα πεθάινουν, αποβαλλονται όλα τα δομικά “συστατικά” τους αλλά το λίπος που ελευθερώνεται με πιο τρόπο μεταβολλίζεται, που πηγαίνει με απλά λόγια; Αυξάνονται οι τιμές των λιπιδίων στο αίμα; Αν ναι, για πόσο καιρό και πόσο επικίνδυνο θα ήταν κάτι τέτοιο για την υγέια μας; Αν κάποιος ειδικός διαβάσει αυτό το post θα εκτιμούσα πολύ μια απάντηση.
  Ευχαριστώ πολύ!

  Βιργινία

  • Η νέα μέθοδος Κρυολιπόλυσης Coolsculpting μπορεί να εξαλείψει για πάντα το τοπικό λίπος με την την δύναμη του κρύου. Πρόκειται για μια επαναστατική μη χειρουργική διαδικασία λιπογλυπτικής σώματος, που με τη βοήθεια του του κρύου και την τεχνολογία Freeze Detect που διαθέτει αποβάλει το λίπος. Η λειτουργία του βασίζεται στην χρήση του ψύχους – σε ελεγχόμενη διαδικασία – όπου αναγκάζει τα λιποκύτταρα να μπουν σε “απόπτωση” , δηλαδή να καταστραφούν και στη συνέχεια ν’ αποβληθούν από τον οργανισμό, “φαγοκυττάρωση” με φυσιολογικό τρόπο. Έτσι τα λιποκύτταρα αποδομούνται και στη συνέχεια αποβάλλονται αργά και σταδιακά από τον οργανισμό μέσα στις επόμενες 4-6 εβδομάδες. Βασικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι χρησιμοποιεί την τεχνολογία ψύξης για να αποβάλλει το λίπος, χωρίς να βλάπτει το δέρμα ή τους άλλους ιστούς. Η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής για την υγεία, άλλωστε το εν λόγω σύστημα Κρυολιπόλυσης διαθέτει και έγκριση από τον FDA Αμερικής (Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων).

   • Virginia says:

    Ευχαριστώ για την απάντηση. Ωστόσο ο μηχανισμός της αποπτωσης μπορεί να εξηγήσει τον κυτταρικό θάνατο των λιποκυττάρων και στη συνέχεια η φαγοκυτταρωςη την αποδόμηση των δομικών στοιχείων του κυττάρου όχι όμως του λίπους. Το λίπος πως αποδομείται; Πως μεταβολιζεται και που πηγαίνει; Αυξάνονται τα λιπίδια στο αίμα; αν για παράδειγμα αυξάνεται η χοληστερόλη η τα τριγλυκερίδια μετά την ολοκλήρωση των 12 εβδομάδων θα ήθελα να το ξέρω καθώς και πως θα αντιμετωπιζόταν μια τέτοια ” παρενέργεια” της μεθόδου. Σας ευχαριστώ πολύ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons