ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

It's Cool to be Safe: "Η ασφάλεια στη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ", σήμερα στο Κολλέγιο Αθηνών-Ψυχικού!

Οι Σύλλογοι Γονέων του Δημοτικού, Γυμνασίου, και Λυκείου-ΙΒ του Κολλεγίου Αθηνών και Ψυχικού σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των Σχολείων, οργανώνουν ομιλία του μη-κερδοσκοπικού Σωματείου “Safe Water Sports”, με θέμα “Η Ασφάλεια στην Θάλασσα και τα Θαλάσσια Σπορ”. Η παρουσίαση θα γίνει σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 18.30′-20.30΄, στο IC Hall, κτήριο Αλεξάνδρα Μαρτίνου, campus Ψυχικού. Από την πλευρά του “Safe Water Sports”, κεντρική ομιλίτρια θα είναι η κ. Τζίνα Θανοπούλου, Ψυχο-εκπαιδευτική Σύμβουλος Παιδιών και Ενηλίκων.

Απολαύστε την θάλασσα και μάθετε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα σπορ με ασφάλεια!

13238981_10153935445038859_3595053494404414768_n

To Safe Water Sports είναι ένα μη-κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 με βασικό σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό και τα υδάτινα σπορ. Το Safe Water Sports είναι μια καθαρά εθελοντική πρωτοβουλία που δεν λαμβάνει καμία χρηματική υποστήριξη από το κράτος. Το όραμά του Σωματείου είναι να βοηθήσει την πολιτεία και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το νερό, ώστε να γίνει η χώρα μας, υπόδειγμα οργάνωσης και ασφάλειας. Το Safe Water Sports είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία, που για πρώτη φορά τόσο οργανωμένα σε ολόκληρο τον κόσμο, στοχεύει να αποτελέσει για την χώρα μας, το σημείο αναφοράς και το βασικό εργαλείο ενημέρωσης για τις δραστηριότητες στο νερό και την ασφάλεια. Η πρωτοβουλία του Σωματείου, εκτός από την ενίσχυση της ασφάλειας και την πρόληψη των ατυχημάτων, έχει έναν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα. Αφορά τον τουρισμό, την βαριά βιομηχανία της χώρας μας και μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της εικόνας που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό και στους ξένους επισκέπτες που κάθε χρόνο επιλέγουν την χώρα μας για τις διακοπές τους.

Άλλος ένας Μαραθώνιος Ενημέρωσης στο Κολλέγιο Αθηνών-Ψυχικού.

Άλλος ένας Μαραθώνιος Ενημέρωσης στο Κολλέγιο Αθηνών-Ψυχικού.

Βασικό μέλημα του Σωματείου, είναι να βάλει τον πολίτη στο κέντρο της πρωτοβουλίας αυτής. Να τον ενημερώσει, να τον ευαισθητοποιήσει, να τον ενεργοποιήσει και να τον αναδείξει σαν τον πρωταρχικό παράγοντα που όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, τόσο του ιδωτικού αλλά και του δημόσιου τομέα, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους. Όλες οι υπηρεσίες, ιδιωτικές ή δημόσιες στον χώρο των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στο νερό πρέπει να πρέπει να έχουν τον πολίτη και την ασφάλειά του στο επίκεντρό τους.
Το Safe Water Sports βασίζεται στην συλλογική δράση και χρησιμοποιεί την δύναμη της πληροφορίας και της πληροφορικής για να αναδείξει και να ενισχύσει τον πρωταγωνιστικό και κυρίαρχο ρόλο του πολίτη στο τομέα που δραστηριοποιείται. Το Safe Water Sports φιλοδοξεί να αποτελέσει το κεντρικό σημείο αναφοράς για όλες τις υδάτινες δραστηριότητες που γίνονται στην Ελλάδα. Το Σωματείο, θέλει να προσφέρει στους πολίτες έγκυρη και αξιόπιστη πληροφορία σχετικά με τις αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που γίνονται στο νερό.

Το νερό είναι χαρά!
Μην αφήσεις μια στιγμή να σου χαλάσει την απόλαυση. Ενημερώσου. Έλεγξε. Πρόσεξε. Απόλαυσε.

13077033_10153935446663859_8263477468045984934_nΟμιλήτρια η Τζίνα Θανοπούλου, ΕD.Μ, ΜΑ, Ηarvard University Διευθύντρια Τμήματος Ψυχολογίας Life Clinic Group H Τζίνα Θανοπούλου είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος & Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Έχει εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Παιδιών, Εφήβων σε «Ρίσκο» ( Risk & Prevention Psychology), στη Συμβουλευτική Οικογένειας & Ζευγαριών και στην Γυναικεία Ψυχολογία. Με  20 χρόνια εμπειρίας ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος στο International School of Athens/TASIS και στο  PIERCE του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, έχει μια πολύπλευρη και μοναδική εμπειρία που συνδυάζεται με βαθιά γνώση και αγάπη για τους ανθρώπους και ιδιαιτέρως τα παιδιά. Είναι έγκριτο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας  Συμβουλευτικής ΕΕΣ και μέλος του Δ.Σ. και μέλος της Ευρωπαϊκής εταιρείας Συμβουλευτικής & της Αμερικανικής Εταιρείας Ψυχολογίας.

error: Content is protected !!