ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Commitment: Τώρα και για πάντα…

«Πώς κατακτά ένας δημιουργός τη διαχρονικότητα;» , «Με δουλειά και ένα είδος επίπονης» σκέψης», απαντά ο Γιάννης Σεργάκης. Και μ’ αυτή την Αρχή εξελίσσει την πρώτη προσωπική του συλλογή Commitment, με την οποία συστήθηκε στο κοινό, με το δικό του brand.
Η εξέλιξη ενός παραδοσιακού τρόπου δεσίματος της πέτρας έγινε το χαρακτηριστικό γνώρισμα της Συλλογής, στοιχεία της οποίας περνούν από το ένα κόσμημα στο άλλο, δημιουργώντας ενότητες. Χρυσός 18Κ και διαμάντια επαναλαμβάνονται ως στοιχεία στα κοσμήματα, ενώ Γάντζοι (crochet) και Αλυσίδες (charnier) γίνονται τα διακριτικά τους. Μοτίβα και σχέδια που μπορεί να βρίσκονται στη «γάμπα» ενός δαχτυλιδιού, σα ζωντανός οργανισμός αποδομούνται, εξελίσσονται και στη συνέχεια γίνονται η βάση για να αναπτυχθούν νέες σαρνιέρες σε κάθετους ή παράλληλους άξονες σχηματίζοντας ομάδες που ενώνονται μεταξύ τους με μικρά κομμάτια μετάλλου και κρίκους. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται κάθε φορά νέες προτάσεις που εμπλουτίζουν την ήδη υπάρχουσα Συλλογή διατηρώντας στη διαδικασία αυτή συγκεκριμένες παραμέτρους.

 Σκουλαρίκια από κίτρινο και μαύρο χρυσό 18Κ, και λευκά brilliant-cut διαμάντια

Σκουλαρίκια από κίτρινο και μαύρο χρυσό 18Κ, και λευκά brilliant-cut διαμάντια

Ο Γιάννης Σεργάκης θεωρεί ότι το κόσμημα δεν πρέπει να εισέρχεται στη λογική της μόδας και τους γρήγορους ρυθμούς της, γι’ αυτό και για ένα σχέδιο μπορεί να χρειαστούν έως και έξι μήνες προετοιμασίας, μελέτης, παρατήρησης και πειραματισμών. Με τον τρόπο αυτό, δεν προκύπτουν αυτόνομα σχέδια, αλλά κοσμήματα διαχρονικά, που δένουν μεταξύ τους, δημιουργούν ενότητες, δεσμούς, μία νέα πρόταση στο ελληνικό κόσμημα, για «Τώρα και για Πάντα»

Δαχτυλίδι από κίτρινο και μαύρο χρυσό 18Κ, και λευκά brilliant-cut διαμάντια

Δαχτυλίδι από κίτρινο και μαύρο χρυσό 18Κ, και λευκά brilliant-cut διαμάντια

 

error: Content is protected !!