ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Cocktail στις Σπέτσες!

Τα βιώματά τους από τις Σπέτσες είναι πολλά και έχουν τη γεύση του καλοκαιριού…

Η Μαρία Αποστόλου-Νικολοπούλου και η Τάνια Δρογώση-Νικολοπούλου εκθέτουν για πρώτη φορά στο αγαπημένο τους νησί και παρουσιάζουν τις «δικές» τους Σπέτσες. Η κοινή διατομική έκθεση των δύο εικαστικών, έχει τίτλο “Coctail” και εγκαινιάζεται στις 20 Ιουλίου, στην γκαλερί Ακρόπρωρο. Οι δύο αδελφές μας «κερνούν» ένα πολύχρωμο, ζωγραφικό, cocktail, που μας δροσίζει με τις εικόνες του νησιού, που μεταφέρει. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης, μέλος της AICA, Λουίζα Καραπιδάκη.

Μαρία Αποστόλου

Οι δύο καλλιτέχνιδες αφηγούνται ποικίλες εκδοχές από θεατές και αθέατες πτυχές των Σπετσών με εντελώς διαφορετικές εικαστικές γραφές, εκφάνσεις, πρακτικές και τεχνικές η καθεμιά. Οι Μαρία Αποστόλου και Τάνια Δρογώση αποστασιοποιημένες από κάθε συναισθηματική εντοπιότητα και με όχημα τη διαισθητική τους ικανότητα και τη δεξιότητα της προσωπικής τους περιγραφικής έκφρασης προσφέρουν με τα έργα τους μια μοναδική οπτική εμπειρία υψηλής αισθητικής, με εικόνες από μνήμες, εμπειρίες, εντυπώσεις και βιώματα.

Τάνια Δρογώση

Όπως σημειώνει η ιστορικός τέχνης, μέλος της AICA, Λουΐζα Καραπιδάκη: «Η Μαρία Αποστόλου επικεντρώνεται κυρίως στην απεικόνιση της χλωρίδας, γης και θάλασσας των Σπετσών και την επιδεικνύει με λεπτομερείς αναφορές. Τα έργα της χαρακτηρίζονται από μια ιδιάζουσα ρεαλιστική απόδοση, που σε συνδυασμό με τις συνεχείς ζωγραφικές της παρεμβάσεις δημιουργούν μια νέα παραστατική πραγματικότητα και τη δική της καλλιτεχνική αλήθεια. Η Τάνια Δρογώση ανιστορεί το νησί με τοπιογραφικές αναφορές βιωμένων τόπων. Χρησιμοποιεί σημεία του νησιού ως μοντέλα αλλά συνθέτει τις δικές της εικόνες με σαγηνευτικές παραλίες, απόκρημνους βράχους, παρθένες ακρογιαλιές και ενίοτε τα εμπλουτίζει με ανθρώπινη παρουσία. Η γραφή της κυριαρχείται από μια έκδηλη παραστατικότητα με αισθητές ιμπρεσιονιστικές αναφορές».


Εγκαίνια έκθεσης: 20 Ιουλίου 2024, ώρα 21:00.
Διάρκεια έκθεσης: 20 Ιουλίου- 8 Αυγούστου 2024.
Γκαλερί Ακρόπρωρο: Παλαιό Λιμάνι Σπετσών, τηλ. 2298 072643.

error: Content is protected !!