ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Classic is fantastic!

Εντάξει, χαλί αγοράζουμε όχι παπούτσια -αν και σε κάποιες περιπτώσεις απίστευτων προσφορών όπως αυτού του τριημέρου, money-wise είναι ακριβώς το ίδιο-, και επειδή μετά από τις δύο προηγούμενες επισκέψεις μου στα καταστήματα ΑΙΩΝ1922 όπου ψάχναμε τους θησαυρούς των ονείρων μας, ό,τι μηνυματάκια μου στέλνατε, αφορούσαν τις πιο κλασικές επιλογές, και επειδή τα “μηνύματα” σας λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν, το συγκεκριμένο τριήμερο προσφορών, αφορά εσάς ακριβώς!

The Jewelry  Shop!!!

Χαλί Suzanni Animal Silk!!!

Χειροποίητο ολόμαλλο χαλί, μαλλί πάνω σε μαλλί, μια εξαιρετικά δύσκολη ύφανση χαλιού που έχει πλέον εγκαταλειφθεί λόγω κόστους. Ένα χαλί φτιαγμένο από έμπειρους Τουρκμένους τεχνίτες χαλιών του Αφγανιστάν που ζουν σαν πρόσφυγες για δεύτερη φορά στην πόλη Atock στο Βόρειο Πακιστάν. Όλες οι εργασίες πάνω στο χαλί γίνονται με τον πολύ παλιό παραδοσιακό τρόπο, κλωστοποίηση στο χέρι, πρεσεγμένη ύφανση και αποκλειστικά φυτικές επεξεργασίες πάνω στο χαλί. Organic Carpet / Βιολογικό χαλί.

Hereke Silk Traditional! Kashi The Old Silk Road City…

Follow me…

Λοιπόν, τι έμαθα αυτή την φορά από την τελευταία επίσκεψη μου στο κατάστημα ΑΙΩΝ 1922, στην Λεωφόρο Ποσειδώνος: Πως το χειροποίητο χαλί δεν είναι άπιαστο όνειρο!

Kundus Private Collection

Χειροποίητο, αυθεντικό χαλί από την πόλη Kundus στο Βόρειο Αφγανιστάν, φτιαγμένο από νομαδικές φυλές που ζούσαν στην Κασπία Θάλασσα και μετακινήθηκαν στο Τουρκεστάν για να καταλήξουν στην σημερινή περιοχή. Είναι αξιοσημείωτο, ότι τα χαλιά αυτά, εδώ & αιώνες, πέραν της αυθεντικής & παραδοσιακής μεθόδου, η κλωστοποίηση, η ύφανση & το φινίρισμα γίνονται αποκλειστικά με όσα μέσα διαθέτουν οι νομάδες. Ουσιαστικά αποτελούν μια “κάθετη παραγωγή” σαν αναγωγή σε μια βιομηχανική μονάδα…

Λοιπόν, αυτό το υπέροχο χαλί μπορούμε να το βρούμε από αύριο Παρασκευή και για τρεις μέρες, στην τιμή των 500 ευρώ…

 

Και αυτό που πρέπει να μάθετε οπωσδήποτε εσείς είναι πως από αύριο, ξεκινάει τριήμερο προσφορών, με -60% στα κλασικά χειροποίητα και τα χαλιά Bokhara!

Kashmir Animal Silk Collection

Ολομέταξο φτιαγμένο στο Kashmir. H συγκεκριμένη συλλογή είναι ”La creme de la creme”, γιατί τα χαλιά προέρχονται από ιδιαίτερη παραγωγή, μακριά από εμπορικούς, ποιοτικούς συμβιβασμούς. Τέλεια ποιότητα μεταξιού, με κλωστοποίηση στο χέρι, επιμελημένη ύφανση, άψογο φυσικό φινίρισμα στους πρόποδες των Ιμαλαίων. Organic Carpet.

Cashimillian Fine Art Silky! Από 2.200 ευρώ, για αυτό το τριήμερο των προσφορών στα Κλασικά Χαλιά, θα το βρείτε 1.100 ευρώ!

Χειροποίητο χαλί φτιαγμένο στο Heiderabad του Πακιστάν από μαλλί και μετάξι.Το μετάξι στα χαλιά αυτά εμπλέκεται με το μαλλί στη βάση τους, και γι αυτό το λόγο η κατηγορία αυτή λέγεται silk base. Στην Ελλάδα προβάλλονται από τον ανταγωνισμό αναληθώς σαν Feraghan, που όμως είναι μια περσική καταγωγή. Η συλλογή Cashimillian Fine Art Silky είναι ξεχωριστή, αφού είναι η μόνη που φτιάχνεται στο Heiderabad, ενώ όλες οι αντίστοιχες εμπορικές ποιότητες γίνονται στην πόλη Multan. Τα χαλιά όμως του Multan κοστίζουν λιγότερο επειδή έχουν ανάλογο ποιοτικό επίπεδο. Ένα χαλί σε ειδική επεξεργασία φινιρίσματος ώστε να προσδίδει εμφάνιση μεταξωτού χαλιού, “δουλευμένο” από τους πιο έμπειρους τεχνίτες χαλιών. Ένα χαλί εξαιρετικά προσιτό για την “μεταξένια” εμφάνισή του, που με προσεκτική συντήρηση & καθαρισμό μπορεί να κληροδοτηθεί στις επόμενες γενεές. Όλες οι επεξεργασίες & το τελικό φινίρισμα είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Χαλί Bokhara Wool Silky

Χειροποίητο χαλί Bokhara με ζωικό μετάξι από το Karachi. Ένα χαλί με διαφορετική ποιότητα εργασίας, βασισμένη σε ειδική προσεγμένη παραγωγή, με πυκνή ύφανση και φιλικές προς το περιβάλλον τις επεξεργασίες πάνω στο χαλί. Είναι μια ιδιαίτερη παραγωγή, η μόνη με πραγματικά ζωικό μετάξι και όχι με κάποιο γυαλιστερό συνθετικό νήμα, στην πρωτεύουσα του Πακιστάν. Είναι “δουλεμένο”, αποκλειστικά από ειδικά επιλεγμένους τεχνίτες, με υψηλή αμοιβή εργασίας, που “αντικρύζει” την ξεχωριστή πυκνότητα, σε μια αριστουργηματική εκτέλεση. Αυτοί οι χαρισματικοί τεχνίτες, χρησιμοποιώντας το διαλεγμένο σχολαστικά για την ποιότητά του ζωικό μετάξι, μαζί με τα ειδικά μάλλινα νήματα (αποκλειστικά από μακρόινα μαλλιά), καταλήγουν σε ένα τεχνικά τέλειο χαλί, ώστε να εξασφαλίζουν και την μακροχρόνια αντοχή. Έτσι, έχουμε ένα ιδιαίτερα αξιόλογο χειροποίητο χαλί, που δεν είναι το φθηνότερο, σε σύγκριση με τα παρόμοια της αγοράς, αλλά είναι σίγουρα υψηλής τέχνης & ανώτερης αισθητικής. Ένα χειροποίητο χαλί, που η ειδική προσεγμένη παραγωγή του, προσδίδει μια ξεχωριστή πολυτέλεια στην διακόσμηση κάθε ανάλογου χώρου.

Χαλί Bokhara First Mori! 2.82 X 1.95 = 5,50 m²!
Κοίτα τώρα: 1.000 ευρώ για αυτό το τριήμερο! Και άκου τώρα, περί τείνος Χαλιού πρόκειται….

… Πρόκειται για Χειροποίητο χαλί Bokhara First Mori, δηλαδή πρώτης επιλογής. Ένα χαλί από μια τελική επιλογή, που στηρίζεται στα διαλεγμένα άριστα νήματα, με την πιο επιτυχημένη επεξεργασία, ώστε να μην ξεχωρίζει εύκολα από ένα μεταξωτό. Η επιτυχημένη και η διαφορετική των αντιστοίχων “εμπορικών” ποιότητα, βασίζεται στη χρησιμοποίηση μόνο εμπείρων & εξειδικευμένων τεχνιτών, με το ανάλογο υψηλότερο κόστος. Έχει φτιαχτεί στην πόλη Heiderabad του Πακιστάν, την πόλη όπου αναπτύχθηκαν τα πρώτα εργαστήρια χειροποίητων χαλιών “Bokhara” στη χώρα, με τη φήμη της άριστης και ιδιαίτερα προσεγμένης ποιότητας, που ελέγχεται αξιόπιστα από τοπικούς φορείς. Όλα αυτά μαζί, συγκροτούν ένα χειροποίητο χαλί Bokhara First Mori, ίσως ακριβότερο, αλλά ποιοτικά πάνω από όλα τα άλλα με παρόμοια εμφάνιση.

Tataahh!!!! Και τώρα, το αγαπημένο μου!

Χαλί Hereke Supreme 300 Hand Made

Kashi The Old Silk Road City…

Από το “Jewelry Shop” του ΑΙΩΝ 1922, αυτό το prestigious Handknotted Silk Χαλί είναι αυτό που λάτρεψα, με την πρώτη ματιά…

Δεν ξέρω ποιο είναι το δικό σας “αγαπημένο” μετά από όλα αυτά τα αριστουργήματα που σας έδειξα από τις συλλογές του ΑΙΩΝ 1922, αυτό που ξέρω και που πρέπει να μάθετε και εσείς και να το βάλετε στην ατζέντα σας είναι πως αυτήν την Παρασκευή 30/11, 10:00 με 21:00, το Σάββατο 1/12, 10:00 με 17:00 και την Κυριακή 2/11, 11:00 με 15:00 στα Καταστήματα ΑΙΩΝ1922 στη Λεωφόρο Κηφισίας 342, απέναντι από το ΥΓΕΙΑ και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος 60, στον Άλιμο, θα βρείτε τα Κλασσικά και τα Αγαπημένα, με -60%!

ΥΓ. Και επειδή αυτή την στιγμή που γράφω αυτό το post, το ρολόι μου δείχνει 8.30΄το πρωί, και έξω από την τζαμαρία μου δείχνει βαρύ χειμώνα, ευχές για καλό χειμώνα και επίσημα πια, ας μας φέρει υπέροχες στιγμές θαλπωρής, με όλους όσους αγαπάμε!

Καλημέρα xxx ????

error: Content is protected !!